Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Make your likes visible on Facebook?

Connect your Facebook account to Prezi and let your likes appear on your timeline.
You can change this under Settings & Account at any time.

No, thanks

Teorii stiintifice si religioase privind aparitia lumii

No description
by

stefan neaga

on 10 May 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Teorii stiintifice si religioase privind aparitia lumii

Milena Flament Teismul
Crestin Teoria Naturalista Ce drum vei alege? Proponent of the
"Flipped" Classroom Exista 2 teorii care circula Care dintre cele 2 ideologii este corecta? David Valentina Teorii științifice si religioase privind aparitia lumiiii Stoica Mihai Ce este o viziune asupra lumii? O viziune asupra lumii poate fi definită ca felul în care cineva vede (şi interpretează) viaţa şi lumea în general.” “O viziune asupra lumii este un angajament, o orientare fundamentală a inimii, care poate fi exprimată ca o poveste sau un set de presupoziţii (presupuneri care pot fi adevărate, parţial adevărate sau în totalitate false) pe care le susţinem (conştient sau la nivelul subconştientului, în mod coerent sau incoerent) despre construcţia de bază a realităţii şi care constituie temelia pe baza căreia trăim şi ne mişcăm şi ne susţinem fiinţa." James W. Sire Teista Naturalista 85.91% 14.09% Dumnezeu exista si poate fi cunoscut. Dumnezeu are trăsături de personalitate Textul Biblic care vorbeste despre aparitia lumii:
Genesa 1-2:4 Ratiune Revelatie Dumnezeu nu exista Universul este un sistem inchis Teoria evolutioniosta Natura moralităţii Agnosticismul Anti-supernaturalismului Big-Bang Sam Harris Scientism Fizicalism Materialism Monoism Ateism modern Daniel Dennett Richard Dawkins Dumnezeu este infinit si personal (triunic), transcendent si imanent, omniscient, suveran si bun Dumnezeu poate să comunice Dumnezeu a creat universul pentru a functiona ca o uniformitate a cauzelor si efectelor intr-un sistem deschis Geneza intre metafora si realitate NATURALISMUL FUNDAMENDAL 1. "Materia are existenta eterna si este tot ceea ce exista.Dumnezeu Nu exista." (Ateismul modern) 2."Fiintele umane sunt "masini" complexe; personalitatea este o combinatie de proprietati chimice si fizice pe care nu le intelegem inca in intregime" 3."Moartea este disparitia personalitatii si a individualitatii" Humanist Manifesto II afirma: "Din cate stim, personalitatea totala este o functie a organismuliu biologic care se manifesta intr-un context social si cultural.Nu exista dovezi credibile ca viata supravietuieste mortii trupului" 4.Etica este legata doar de fiintele umane.Nu exista legi morale obiective "Dumnezeu nu exista si vrem ca toti cei care cred ca Dumnezeu exista sa stie ca sunt IRATIONALI Personalitatea si gandirea practic nu exista Pariul lui Pascal Teistul Crestin:Dumnezeu exista!
Naturalistul:Dumnezeu nu exista! Daca crezi în Dumnezeu si se dovedeste ca el nu exista,
nu vei fi pierdut nimic, dar daca nu crezi si se dovedeste ca
exista, vei merge în Iad. Asadar, este iresponsabil sa
fii ateu. Afirmatia"Este moral sa torturezi bebelusi pentru propria placere" este Adevarata sau Falsa? Dar pentru cei din Africa sau Brazilia? Dar pentru cei de acum 100 sau de acum 1000 de ani? Reprezentant Credinta 5.Dreptatea este un concept bazat pe ceea ce defineste societatea ca fiind drept, ca in cele din urma este drept ceea ce majoritatea impune. Ateismul nu are nici o baza pentru dreptate.
Full transcript