Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

snømusa

snømusa
by

Christer Daniel Herigstad

on 27 April 2010

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of snømusa

Snømusa Snømusa er som en forminsket røyskat, men
uten haleflekken. Hannen kan være 19-23cm lang og veie 40-100g. Hunnen er 17-18cm lang og veier 20-40g. Snømusene variere størrelsen etter hvor de lever. De som bor i nord er mindre og skifter til vinterpels, mens de som lever i sør er større og skifter ikke pels. Snømusa lever i Europa, Asia og i nord-Afrika. Den har også blitt funnet i New Zeland. I Nord-Amerika finnes det en dvergform av snømusa. Når snømusa går å jakter løper den mot byttet og biter byttet i nakken og så dør byttet. Snømusa liker å spise egg,småfugl,frosk og virvelløse dyr. Snømusa Lever i boreal barkskog og rundt marker, låver,
fjøs, og seterbygninger hvor den kan finne smågnagere.
Snømusa Når parre tiden er kommet skjer det rundt april og mai. Hunnen får rundt 4-6 unger og beholder
dem i 5 uker i et isolert bol. Snømusa er det eneste rovpattdyret som kan få
to kull i løpe av en sesong. Tusen takk for at dere tok dere litt tid
for å se presentasjonen min, og håper at dere
likte den.
Full transcript