Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Prezi al dia

Tutorial de Prezi per al curs del Cibernàrium, actualitzat amb les darreres novetats
by

Sandro Maccarrone

on 22 February 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Prezi al dia

Però no és un simple "pòster" estàtic, ens permet traçar un camí al llarg de tots aquests elements, per explicar la nostra història. Mònica Ramoneda
Sandro Maccarrone Crea presentacions originals amb Prezi 1. Per què Prezi? 4. Prezi a fons 5. Enllaços d'interès 2. Tipus de llicències Índex Objectiu Què és Prezi? Quin és el valor afegit? Per què Prezi? Quan fem una presentació... Volem Necessitem Comunicar, explicar, convèncer, impactar, suscitar, emocionar, divertir, interessar, però sobretot... evitar situacions com aquesta: habilitats comunicatives
traçar un bon discurs narratiu
utilitzar un bon suport per a aquest discurs Un llenç enorme on podem disposar les nostres idees amb l'ajuda de text, imatges, vídeos, símbols gràfics, etc. Fuig de l'estructura lineal i permet representar gràficament el nostre esquema mental. Permet definir el camí que volem que segueixi la nostra audiència. Juga amb la jerarquització de les idees i permet passar del pla general al detall i viceversa. Aporta espectacularitat, però cal anar amb compte perquè... podem marejar el personal Tipus de llicències En qualsevol moment podrem fer un canvi de llicència sense necessitat de crear-nos un nou usuari. Per a qualsevol tipus d’usuari Per a usuaris vinculats al sector de l'educació "Public" "Enjoy" "Pro" "Edu Enjoy" "Edu Pro" Llicència gratuïta

Editor de presentacions online

Presentacions sempre públiques

Limitació d’espai: 100 MB Llicència de pagament: 59$ anuals

Editor de presentacions online

Permet fer presentacions privades

Limitació d'espai: 500 MB

Permet afegir un logo propi Llicència de pagament: 159$ anuals

Editor de presentacions offline: ‘Prezi Desktop’

Permet fer presentacions privades

Limitació d'espai: 2GB

Permet afegir un logo propi Només per a persones que puguin demostrar la seva vinculació amb el sector educatiu

Al crear les nostres presentacions, aquestes apareixeran amb el missatge “only for educational use” ("només per a ús educatiu")

Permetrà gaudir de tots els avantatges de la llicència ‘Enjoy’ de manera gratuïta Només per a persones que puguin demostrar la seva vinculació amb el sector educatiu

Al crear les nostres presentacions, aquestes apareixeran amb el missatge “only for educational use” ("només per a ús educatiu")

Permetrà gaudir de tots els avantatges de la llicència ‘Pro’ al preu de la llicència 'Enjoy' Per a grups (llicències múltiples) Descomptes i condicions especials si es compren paquets de llicències 3. Abans de començar Abans de començar 1) Aprèn a ser “principiant competent” Perd la por, consulta les pàgines d’ajuda, busca tutorials, demana ajuda a persones que ja hagin tocat l’eina, fes preguntes tontes, no tinguis por a cometre errors, a refer-los, a tornar-los a cometre... i practica, practica, practica. 2) Per aprendre, desaprén Sigues creatiu/va, juga. Només aconseguiràs dominar l’eina i crear autèntiques presentacions prezis quan et treguis del cap tots els antics hàbits adquirits després de tants anys de “Power Point”. Prezi permet moltes coses i molt diverses; però si pretenem fer segons què quan ja tenim mitja presentació creada, ens podem posar en un embolic.

Et pot anar molt bé fer una pluja d’idees dels conceptes que vols exposar i del missatge que vols transmetre o fins i tot, fer-te un dibuix esquemàtic del “mural” que vols crear. 3) Abans de començar, reflexiona Podràs agafar idees i, si n’hi ha alguna que t’agrada molt, copiar-ne l’estructura (si el seu autor així ho ha permès) 4) Inspira’t mirant altres presentacions Prezi a fons Registre Podem crear un nou compte O accedir amb el compte de Facebook Si ja tenim un compte, accedim per aquí Omplim les nostres dades, acceptem les condicions d'ús i confirmem Podem deixar la promoció per a més endavant Abans de començar, convé completar el perfil. Per ara, l'única manera d'afegir una imatge al perfil és connectar amb el nostre compte Facebook Opció interessant: podem personalitzar la URL del nostre perfil. Des de fa poc, tota la interfície està disponible també en castellà. Sempre que ho vulguem podem passar d'una llicència gratuïta a una de pagament. El procés és molt ràpid i senzill. Si decidim eliminar el compte, perdrem totes les presentacions, a menys que abans les haguem descarregat. Crear una presentació Comencem! Aquesta informació és la que permetrà trobar la Prezi en el buscador Podem començar amb una plantilla i editar-la, o amb el llenç en blanc. Interfície d'edició Hi podem identificar diferents zones Opcions generals del document La presentació es desa automàticament cada cop que realitzem un canvi. Continguts Elements que es poden introduir i opcions d'estil Altres opcions generals Guió de la presentació Primeres passes Introduir continguts Text Si cliquem sobre el llenç sense haver seleccionat cap opció del menú, ens apareix l'editor de text. Augmenta o disminueix l'amplada de la caixa de text. Augmenta o disminueix la mida del text. Més opcions d'estil Zona de navegació El zoom es pot controlar amb la roda del ratolí Editar els continguts Transformacions Per transformar qualsevol element (text, imatge, etc.) hi cliquem a sobre i el mecanisme és similar. Temes Tenim diferents temes predeterminats per escollir Si cap ens acaba de convèncer, podem personalitzar un tema. Si fem canvis, els podem guardar per a futures Prezis. color de fons L'editor té dues interfícies: una simple i una avançada Podem pujar una foto de fons i establir que la Prezi sigui 3D.
El programa crearà automàticament un efecte de paralatge. Si la nostra llicència ens ho permet, aquí podem personalitzar el logo. font i color de cada estil Dins d'una Prezi, només hi poden conviure 3 estils de text diferents. color dels marcs color d'algunes formes En l'editor avançat, podem escollir exactament els colors que vulguem, a partir del seu codi RGB. Si coneixem CSS, aquí podem accedir al codi i modificar-lo. Usabilitat Hi ha una sèrie de funcions, que estan una mica amagades, però que faciliten el procés d'elaboració. Si cliquem sobre un element amb el botó dret, podrem fer que aparegui per sobre o per sota d'altres elements superposats. Disposició de les capes Selecció de diversos elements Si mantenim premut "shift", podem seleccionar diferents elements de manera conjunta.

Si premem "shift" i tracem un requadre amb el ratolí, tot el que hi quedi a dins, quedarà seleccionat Ajustar mides i alineació Quan rotem un element, si aquest queda alineat amb altres elements propers, apareix un requadre blau, al voltant d'aquests últims.

De la mateixa manera, quan canviem la mida d'un text, també apareixen requadres blaus al voltan d'altres textos de la mateixa mida, que estiguin propers. Copiar entre presentacions Si tenim dues prezis obertes simultàniament, en dues pestanyes o finestres diferents, podrem copiar elements de l'una a l'altra. Per introduir enllaços, simplement cal enganxar-ne la URL.

No es poden posar hipervincles sobre una paraula qualsevol. Enllaços Traçar el guió Quan premem aquest botó, entrem en mode "Edició de ruta".
Ho identifiquem perquè la columna esquerra canvia a gris fosc.
Per sortir d'aquest mode, hem de tornar a prèmer el mateix botó. Per triar l'ordre en què han d'anar apareixent els diferents elements, només hem d'anar-hi clicant a sobre.

A la columna esquerra aniran apareixent les captures corresponents.

Al costat de l'element seleccionat, trobem un numeret, que indica en quina posició apareixerà.

Podem seleccionar, textos, imatges, formes, vídeos o requadres. Quan seleccionem un requadre, al costat del seu número, apareix una estrella.

Si hi cliquem, accedim a un editor amb el qual podem fer que els elements vagin apareixent successivament. Anem clicant sobre els elements i al seu costat es col·loca una estrella amb un número que indica al cap de quants clics apareixerà. Si un element no té estrelleta, serà visible des de l'inici. Podem previsualitzar com quedarà l'animació. Un cop acabada la ruta, sempre podem... Eliminar un pas Reorganitzar els passos Intercalar passos Un cop hem acabat La part superior dreta Compartir i col·laborar Prezi ofereix diferents opcions per compartir una presentació. Des del mode edició Obtenir l'enllaç per realitzar presentació online en directe. Obtenir l'enllaç per convidar altres persones a editar conjuntament la presentació. Generar un arxiu pdf, amb totes les diapositives de la presentació Des del mode visualització "Editar" i "Present online", ens permeten fer el mateix que des del mode edició. Des d'aquí, podem obtenir el codi per insertar la presentació en una web o en un blog. Mode visualització Quan sortim del mode edició, podem veure la presentació utilitzar algunes opcions més. Barra de navegació Avançar o retrocedir un pas amb les fletxes
Anar a un pas determinat amb la barra de progrés
Activar la reproducció automàtica
Passar a pantalla completa Arxiu Flash que es pot visualitzar offline, però no editar. Duplicat d'una presentació El títol i la descripció es poden modificar en qualsevol moment. Espai per a comentaris propis o de visitants El text de la presentació és indexable Privacitat Esborrar la presentació Modificar les opcions de privacitat Amb llicència gratuïta, només podrem triar entre aquestes dues opcions. Prezis reaprofitables Nosaltres també podem reaprofitar les prezis d'altres persones, si aquestes ho han decidit així. Tornar al mode edició Quan busquem presentacions, podem veure fàcilment quines són reutilitzables. Si una prezi és reutilitzable, ens en podem fer una còpia, que podrem editar com si fos nostra. Enllaços d'interès Tutorial "Prezi al dia" http://bit.ly/prezialdia Tutorials, manuals i explicacions Bons exemples http://bit.ly/tutorials_prezi http://bit.ly/exemples_prezi gràcies! Mònica Ramoneda
@mramoneda
http://monicaramoneda.net
monica@monicaramoneda.net Sandro Maccarrone
@smaccarrone
http://taller20.eu
sandro.maccarrone@taller20.eu moure Ampliar o reduir Ampliar, reduir o rotar Altres opcions Podem canviar la decisió que haguem pres al començament. Insertar Des d'aquest menú podem introduir elements gràfics i multimèdia. Imatges Buscar i carregar imatges directament des de Google Carregar imatges
des del nostre ordinador Símbols i formes Diagrames Combinacions de línies i marcs predeterminades i editables Vídeos Podem utilitzar un enllaç de YouTube o carregar un vídeo des del nostre ordinador. De fet, si copiem un enllaç de YouTube directament sobre el llenç, ja ens hi apareix el vídeo. Música Podem insertar un arxiu d'àudio com a banda sonora de tota la presentació. També podem afegir un àudio a cada diapositiva, però en parlarem més endavant. La banda sonora apareix a la zona del guió de la presentació. Col·lecció Disposem d'un repositori on guardar les imatges i vídeos que utilitzem, per reaprofitar-los en altres presentacions. Per incorporar una imatge a la col·lecció, cal clicar-hi a sobre amb el botó dret. Si accedim a la col·lecció, podrem seleccionar qualsevol dels recursos que haguem guardat prèviament i insertar-lo a la presentació. PowerPoint i pdf Es poden insertar arxius de PowerPoint i pdfs. Si carreguem un PowerPoint podem decidir quines diapositives incorporem a la nostra Prezi. Aquestes diapositives són editables. Marcs Les línies i fletxes es troben en un altre menú Serveixen per a Agrupar visualment diferents elements Transformar i desplaçar conjuntament diferents elements. Mantenir alguns elements inicialment amagats i fer-los aparèixer gradualment Crear un marc amb claudàtors de mida automàtica Crear marcs de diferents mides manualment Marcs Tenen alguna particularitat Enfocar el marc Eliminar el marc o canviar-ne la forma Eliminar el marc amb el seu contingut Canviar la mida i rotar el marc amb el seu contingut Canviar la mida del marc únicament Sortir del mode edició En parlarem més endavant Ajuda Restringir o no les proporcions de la presentació Dreceres de teclat Obtenir l'enllaç públic a la presentació per poder-lo compartir pel canal que vulguem Seleccionem la diapositiva que ens interessa Carreguem l'arxiu d'àudio. No el podem gravar directament des de Prezi. Àudio
Full transcript