Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Kentalis / moderne media / regio zuid oost

No description
by

Bas Kamer

on 12 December 2011

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Kentalis / moderne media / regio zuid oost

Plaats van de moderne media, als nieuwe communicatiemiddelen binnen de orthocommunicatieve behandeling van Kentalis, regio Zuid Oost. Wat bedoel je nu? •‘hoe begeleiden we het kind/de jongere met een communicatieve beperking zo goed mogelijk in deze digitale/internet wereld ?
•Waar liggen grenzen en hoe stellen we die?
•Hoe blijven we betrokken bij wat het kind doet op internet en bieden we leeftijdsadequate bescherming en controle? Feiten over internet gebruik:

Kinderen in Europa beginnen over het algemeen op zevenjarige leeftijd gebruik te maken van het internet.

één op de acht kinderen online schokkende ervaringen heeft opgedaan en dat het kinderen nog steeds aan vaardigheden en zelfvertrouwen ontbreekt om met het internet om te gaan.

De helft van de kinderen gaat dagelijks gedurende gemiddeld anderhalf uur online. Voor 15- en 16-jarigen is dit percentage nog hoger en gaat 77% dagelijks online.

Kinderen langer en op jongere leeftijd online

Volgens het onderzoek daalt de leeftijd waarop kinderen online gaan steeds verder. Kinderen die nu 15 of 16 zijn maakten voor het eerst gebruik van het internet toen zij 11 waren, terwijl kinderen van 9 of 10 verklaren dat zij voor het eerst gingen internetten toen ze 7 waren.

De kinderen in het onderzoek verklaarden dat zij hoofdzakelijk voor schoolwerk gebruik maakten van het internet of er video's gingen bekijken (respectievelijk 84% en 83%). Op de tweede plaats kwam spelletjes spelen (74%), gevolgd door communiceren via instant messaging (61%).

bron: 26.10.2010 | bron: Europa.eu Sociaalnetwerksites maken gebruik van inhoud die door gebruikers wordt aangeleverd (user-generated content). Hierdoor is het een typisch voorbeeld van het zogenaamde Web 2.0.

Omdat sociaalnetwerksites pas interessant worden wanneer er veel contacten zijn aangesloten, is de deelname sterk afhankelijk van sociale factoren. In 2014 zijn naar verwachting meer mensen mobiel online dan via desktop/laptop... Feiten:
Bijna alle jonge internetgebruikers in ons land waren vorig jaar actief op een sociale netwerksite zoals Hyves, Twitter en Facebook. Maar liefst 91 procent van de jongeren tussen de 16 en 25 jaar had een account.

De jongeren gebruiken de sociale netwerksites vooral om informatie uit te wisselen, zo blijkt nu. Ze schrijven tekstberichtjes naar elkaar, lezen weblogs, doen mee aan een nieuwsgroep of een onlinediscussieforum dan wel zijn te vinden op een chatsite.

bron: CBS 10 januari 2011 Feiten:
Gamers boven de 50 jaar spelen voornamelijk browsergames en kaart- en bordspellen.
De genres die jongere gamers spelen variëren meer. Naast browsergames en kaart- en bordspellen zijn shooters (schietspellen) , simulatiespellen, race- en sportspellen populair.

Iets minder dan de helft (43,8%) van de gamers speelt voornamelijk online games, de andere helft (52,2%) speelt voornamelijk offline games.
En tot slot: online gamers besteden significant meer tijd aan gamen dan de offline gamers(H. Kisjes & E. Mijland). = Communicatie Risico's Voor de jongeren? Voor de behandelaar? Feit: jongeren sturen gemiddeld 1176 smsen per maand. Da's 39.21 per dag… 't Kost hen niets,
en ze chatten eigenlijk via sms… En dan zijn het meestal nog smsjes zonder klinkers ;) internet soa chat Pesten, cyberpesten, digitaal pesten Bewaar de berichten
Een enkel bericht kunt u het beste negeren. Vertel dat uw kind ook. Niet op reageren en verwijderen. Komt het herhaaldelijk voor, bewaar dan de berichten. Blokkeer de afzender van ongewenste e-mail
Sommige e-mail programma’s, waaronder Outlook, hebben de mogelijkheid om specifieke afzenders te blokkeren.
U kunt pest-mail ook onzichtbaar maken door een spamfilter te installeren waarbij u ongewenste afzenders op een ‘zwarte lijst’ plaatst. Probeer de dader op te sporen Praat! met betrokkenen Ben bewust van 'I certify that I have read, understand, and agree to the terms set forth in this policy. I further certify that I have received a copy of this policy. ...' tip; google je eigen naam regelmatig en check ook google afbeeldingen... Kansen; NING Edu - Games Social Story's Tijdslijn Google Docs Symbaloo I Pad MSN Movie Maker Google + Cliënt Centraal 1. NING / Social Network Site Wat? Doel: Kosten? 3. Symbaloo 4. Edu - Games 5. Social Story's 6. Tijdslijn 7. Google Docs 8. Google + 9. I Pad 10. MSN 11. Movie Maker Een sociale netwerksite die afgesloten is voor anderen.
Jongeren kunnen op een veilige manier oefenen in digitale geletterdheid.
Denk aan; recepten uitwisselen, schrijven van een blog, enquete over groeps aktiviteiten, je kunt er 'alles' op zetten. Jongeren laten ervaren op welke wijze communicatie overkomt digitaal
Jongeren invloed laten uitoefenen op dagprogramma
Jongeren zelfvertrouwen geven in communicatie
Aansluiten bij belevingswereld jongeren anno 2011
In dialoog met de cliënt €2,95 Maandelijks
of €19,95/jaar* (bespaar 44%) 2. iMindmap Een mindmap wordt gebruikt om creatieve processen te ondersteunen en bij leren en onthouden. Elektronische mindmaps kunnen daarnaast worden gebruikt bij het interactief toegankelijk maken van complexe en multimediale informatie. Bij elektronische mindmaps kunnen ook volledige teksten worden opgenomen die initieel worden verborgen en alleen worden getoond als de gebruiker dit aangeeft. Behalve teksten kunnen in een (sub)onderwerp ook plaatjes en andere media worden opgenomen. Tussen (sub)onderwerpen kunnen via lijnen relaties worden gelegd. Met kleuren wordt de ordening verder verduidelijkt. gratis b.v. bubble.us
iMindmap De voorlopige prijzen (excl. BTW) voor de single-user versies zijn:

Basic GRATIS
Elements € 29,-
Professional € 99,-
Ultimate: € 199,- Symbaloo is een startpagina die door middel van blokjes voor iedereen anders ingericht kan worden. Dmv overzichtelijke pagina's links delen met elkaar. Voor jongeren met ass handig om eigen links toe te voegen en zoeken op internet makkelijker te maken. De behandelgroepen zouden dezelfde startschermen kunnen hebben waardoor je kennis laagdrempelig deelt en zoeken vergemakkelijkt, tijd bespaart. Entertainment
Ontspanning
Zelfvertrouwen
Kennis en vaardigheden
Oplossingen zoeken
Controle over de omgeving
Identiteit onderzoeken Door middel van spelen of het maken van een spel
kunnen jongeren positieve ervaringen opdoen.
Communicatie b.v. op forums of via online chat
vind regelmatig plaats. dmv social story's kunnen
bepaalde situaties online worden
nagespeeld. Waarbij je in dialoog met de jongeren kunt gaan over b.v. de communicatie. situatie online naspelen, delen
met anderen mogelijkheid om laagdrempelig
in gesprek te gaan. Analyseren van situatie in gedrag
en taal. Kosten: tijd om uit te zoeken hoe het werkt. 1/2 uur voor begeleiding.
Je krijgt bij aanmelding 300 punten.
1 filmpje maken kost ongeveer 150 punten. Als je een zielige mail stuurt krijgt je punten kado...
1,200xp -$10 kost het verder... Dipity is a free digital timeline website. Our mission is to organize the web's content by date and time. Users can create, share, embed and collaborate on interactive, visually engaging timelines that integrate video, audio, images, text, links, social media, location and timestamps. Door of samen met de jongere een interactieve tijdslijn te laten maken, krijg je inzicht in hoe iemand een bepaalde periode beleeft heeft. Dit geeft weer mogelijkheden om in gesprek te gaan. Je kunt natuurlijk ook vooruit gaan werken en inzichtelijk maken waar hij aan moet werken om doel te behalen. Gratis 3 tijdslijnen maken 50 mb. Google Docs, maken en delen van verschillende soorten documenten. Nodig is een gmail account. Jongeren op een laagdrempelige
bij hun passende manier betrekken bij hun eigen behandeling. ? De Ipad moet gezien worden als een hulpmiddel in het werken met de jongere om te werken aan nieuwe vaardigheden of het versterken van bestaande kwaliteiten. Door middel van de vele Apps die tegenwoordig verkrijgbaar zijn kan er gewerkt worden aan de leerdoelen van de cliënt op een leuke en ontspannende manier In de eerste fase is ervoor gekozen om alleen trajectbegeleiders samen met de cliënt te laten werken met de Ipad. In een later stadium zullen ook groepsleiders gebruik kunnen maken van de Ipad in de contacten met de cliënt. Doel is om onze cliënten te ondersteunen in het vergroten van zelfstandigheid, versterken/ aanleren van vaardigheden en het verbeteren van de digitale communicatievaardigheden en daarmee het verminderen van de kwetsbaarheid online. Omdat mensen veelal sneller denken en spreken dan ze kunnen bijhouden op een toetsenbord, zijn er allerlei eigenheden aan dergelijke conversaties, zoals het gebruik van internetjargon, afkortingen en smileys (smileys worden ook wel (vooral in MSN) emoticons genoemd; een bekend voorbeeld is :-) dat vrolijkheid weergeeft) ter vervanging van het ontbrekende oogcontact. Telegramstijl komt vaak voor. Ook kiezen chatters vaak een karakteristieke nickname, waar ze (een deel van) hun persoonlijkheid mee kenbaar willen maken. Laagdrempelige manier om in gesprek te gaan.
Oefenen online communicatie, aansluiten bij de wereld
van de jongere. Stop Motion Filmpje maken:
Stop motion is de techniek waarbij je frame voor frame een filmpje maakt. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de klei-animatie filmpjes. Je zet een stukje klei op tafel, neemt een foto, verandert de klei, neemt nog een foto, verandert de klei etc. Op deze manier krijg je de suggestie van beweging als je de frames op normale snelheid achter elkaar afspeelt. Met movie maker zou je jongeren ook b.v. een eigen rap kunnen laten opnemen en bewerken. Jongeren alleen om samen een plan laten maken, spullen organiseren en een kort verhaal laten vertellen. iMindmap Vragen opmerkingen:
mail ze naar:

b.kamer@kentalis.nl
k.brouwers@kentalis.nl

Volg: #kentalis op twitter ::Bart::
Full transcript