Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

The person behind the cv

Who's Amanda?
by

Amanda Jansen

on 13 May 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of The person behind the cv

Who is Amanda? First impression Waar ben ik van?
Of wat ik doe.. Kernwaarden Verveel je je ooit? Een betere wereld voor iedereen! Sharp Oui Share Immaterieel geluk Bijna nooit! Zelfs niet als je even zonder job bent.. Missie? The person behind the cv Analytisch Missie Broadly developed Aardig Heel open Veel interesse in mensen Creatief Nieuwsgierig Searching Blijheid Eindeloos nieuwsgierig, maar met een richting!
Ik verdiep me moeiteloos in verschillende onderwerpen en switch moeiteloos van onderwerp en overzichtsniveau.

Maar uiteindelijk gaat het allemaal om creativiteit, ethiek, esthetiek/kunst en de schoonheid van de mens en zijn ontwikkeling. Vanuit deze betrokkenheid kijk ik naar alles om mij heen en bemoei ik mij graag met de publieke zaak. Best heel open deze foto! Als ik in mijn topelement ben, dan zie ik er dus zo uit! Dan volg ik mijn hart. Alles wat mensen beweegt, beweegt mij.
Mijn rol is coachend, spiegelend, bevragend,
kritiserend, helpend, ondersteunend.

Ik houd van mensen die me energie geven en neem gepaste afstand van mensen die me energie kosten. Weet grenzen aan te geven en ben stimulerend. Alles draait om een positieve wisselwerking. Verantwoordelijkheid geven.

Ik ben goed tussen mensen, tussen afdelingen, organisaties en onderwerpen. Ik ben een verbinder. Ontwikkeling mogelijk maken. Talent stimuleren. Onbegrepen kwaliteiten herkennen.
Sociale verbanden creëren.
Plezier geven.
De wereld een beetje mooier en beter maken.
Wereldwijd hulp, wederkerigheid en erkenning van potentieel mogelijk maken. A bit spicy..
One sometimes says that I have a temperament .
Or maybe it's just that I analyse quickly. Or it is that I am sometimes impatient.
But we can laugh a lot about it!
My hand on the claxon..
You must stay sharp yourself a bit! Lately I found out that I can be ambivalent.. I can hesitate for some time to make a decision. I want to do things right. Not too fast or too soon. Good decisions are well prepared with me, strategies are thought over carefully. Sometimes it could go a bit faster. Other times it can go very fast.
So I can be a bit of a philosopher. Zo out of the box als ik lijk, zo zonder structuur en uit de losse pols, zo gestructureerd ben ik ook. Niets is toeval, en zelfs toeval heeft een geregisseerd karakter. Ik breng orde aan waar anderen de verbanden niet zien, houd ruimte over om nieuwe structuur te creëren.

Ik doorgrond snel, kom met vragen, zie nieuwe mogelijkheden, waar de oude niet meer volstaan. Altijd een brede glimlach. Vol vertrouwen.
Bereid om te helpen. Zonder belang. Alhoewel nodig zijn is ook een belang! Mensen werven bij doelen is ook een belang. Maar met plezier, vertrouwen en vriendschap als noodzakelijk ingrediënt. Deze eigenschap heb ik te lang te eenzijdig gebruikt. Het gevolg is een enorme inhaalslag. Creativiteit mag ook visueel zijn, iets in de kunst of met de kunst. Of met het verzinnen van nieuwe concepten, cross-overs en onverwachte oplossingen voor abstracte problemen. Het best voel ik me als ik blij ben. Zomaar een onverwacht compliment geven. Een vogel horen zingen, Midden in de nacht keihard lachen. Of spontaan een briljant plan delen. Of gewoon: contact maken met iemand die je nog niet kent, maar die je interessant vindt. Grapjes maken.. Sommige mensen vinden dat ik echt iets te vertellen heb. Ze zien in mij een blogger, een schrijver of een persoonlijkheid met een brede interesse. Mijn feedback wordt serieus genomen. Ook op vlakken waar ik relatief weinig ervaring in heb. Mijn analyse wordt waardevol gevonden. De Publieke Zaak De Uitvinderswijk Interactie
met ZP-ers Community-builder Nogal digitaal.. HNW Delen Zakelijk verstandig Vernieuwen Echte oplossingen Verwonderen Uitzonderingen waarderen Intuïtie Verbonden Gevoel Wijs Zelfstandig Stralen Samen Vrij Mooi Oor voor de samenleving Thuis Out of the box Duurzaam Coach Open Ik ben stadsverbinder voor Oui Share in Den Haag, deel van de wereldwijde community voor een betere wereld door:
Collaborative Consumption: geen eigendom, maar toegang tot voorzieningen en producten door ruilen, huren, delen.. Hier horen ook veel buurtinitiatieven bij en nieuwe buurtnetwerken.
Een nieuwe industriële revolutie door de 'the makers' met behulp van digitale productietools, FabLabs, open source hardware, ontwerpen en DIY-communities.
Peer-to-Peer financiering door crowdfunding, coöperatieve leningen, nieuwe valuta of ruil- en geefsystemen, de geef-economie.
Open Knowledge: ofwel het transparant maken van informatie van overheden, wetenschap, opleidingsinstituten en cultuurinstellingen. Geef informatie vrij zodat anderen hiermee nieuwe innovaties kunnen maken en zodat al deze ontwikkelingen sneller kunnen gaan.

Duurzaam, sociaal, open, gedeeld, innovatief, digitaal, toegankelijk voor iedereen zijn kernwaarden. De buurt waar ik woon in Den Haag: www.uitvinderswijk.nl
www.meergroenzelfdoen.nl
www.kiemkracht.nl

Een kweekvijver van initiatieven van burgers, een speeltuin voor de ambtenaar, een proeftuin van sociale innovatie. Thuis in HNW, geen enkel probleem om prive en werk te combineren. Bekend met valkuilen en de introductie ervan op meer facetten dan alleen thuis kunnen werken. 8 jaar ambtenaar
4 jaar consultancy-ervaring binnen de overheid
Serious Ambtenaar 2012 en 2013
Stampijmaker @Ynnovate, de overheid als beste werkgever van de toekomst
Beter Werken in het Openbaar Bestuur: klankbord vernieuwende arbeidsrelaties en ondernemende ambtenaar
Ambtenaar 2.0: inbrenger van onderwerpen
De Nieuwe Overheid: co-founder en stimulator/facilatator van het blogteam
Werken aan relaties in Europa Ik vind het een plicht om bij te blijven en de mogelijkheden van het www te leren kennen. Snel reageren, social media, apps en communities hebben nog geheimen voor me, maar weinig! Ik kan ook websites bouwen..
Maatschappelijk werker
Klankbord voor vrienden
Verbinder
Raadgever
Spiegelaar.. Ondernemende mensen horen bij mij!
Ik spiegel ze, geef ze advies en zij mij.
Wij ruilen diensten, ik adviseer.
Op een dag ben ik misschien ook (sociaal) ondernemer.
Initiatiefnemer Talent Toren i.s.m. Seats 2 Meet.
Kind aan huis bij Caballero Fabriek, Haagse Toren en ZP-netwerken.
Connected to Mundo en Firma De Groot. Bouwer van gemeenschappen online en offline. Actief betrokken bij diverse netwerken, zelf opstartend via websites en social media of actief aanhakend op bestaande groepen. Gevolg: kennisdeling, nieuwe initiatieven (productontwikkeling, kennismakingen, versterking van partijen van elkaar, buurtinitiatieven en een rijk netwerk.
Open De Regentes, Join the Maya Party, De Nieuwe Overheid, Oui Share, SMC 070, Talent Toren,.. Tegenwoordig is vrij zijn niet meer ontspanningstijd hebben, maar investeringstijd.. Verbreding van je interesses, leren..
Digitale vaardigheden, netwerken, vriendschappen, oog en oor van transitievraagstukken, op zoek naar een wereldverbetermogelijkheid, gelijkgestemde mensen, filosoferen over de toekomst, experimenteren met projecten en netwerken, initiatieven opperen, diepteonderzoek, vormgeving, reflectie.. Oog voor een ruimere wereld, spiritualiteit..

Geen zitvlees!
Werken vanuit passie.
Collectieve intelligentie benutten om gezamenlijk resultaat te boeken. Op de hoogte zijn en betrokken zijn bij de meest recente ontwikkelingen rondom nieuwe economische en sociale innovatieprincipes.
Europese en wereldwijde contacten leggen om lokaal en praktisch nieuwe projecten tot stand te brengen en bestaande te versterken.
Nieuwe principes koppelen aan oude systemen: bruggen bouwen, op een geaccepteerde manier beleid vernieuwen en transities mogelijk maken als positieve weg uit de crisis.
Bestuurlijke systemen helpen vernieuwen door: Openheid (o.a. data delen, transparantie en aantoonbaar resultaat), Verbondenheid (participatie, collectieve intelligentie en betrokkenheid benutten), Loslaten (het podium aan de burger geven, bevorderen dat de oplossingen bottom-up worden bedacht en uitgevoerd).
Mijn bijdrage aan deze doelen vertalen naar de praktijk binnen overheid, maatschappelijk middenveld en kennisinstituten: mensen meenemen, inspireren, mogelijkheden laten zien, vooroordelen wegnemen en in de praktijk laten zien dat nieuwe manieren van organiseren werken.
Groeien in vertrouwen: de belangrijkste eigenschap om samen te kunnen werken over grenzen heen.
Groeien in resultaten: de juiste mensen zoeken bij de uitwerking van plannen, vanuit hun eigen energie en betrokkenheid en kennis.
Full transcript