Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

køer

No description
by

lucca henriksen

on 21 November 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of køer

hvis koen bliver syg

økoligeske køer får heller ikke nær så meget medecin som andre køer, men det betyder ikke, at de er mindre sunde og raske end andre køer.Tvært imod. De økoligeske landmænd holder bare mere øje med ders forbrug af medecin, fordi der ikke må være rester af medecin i mælken. derfor skal de økoligeske landmænd vente to gange længere end andre landmænd, før de igen kan malke deres ko, hvis den har fået medecin. En økologisk landmand må heller ikke selv give sinedyr medecin uden at ha haft besøg af en dyrelæge. på den måde er deren mindre risiko for, at koen får for meget eller forkert medecin.
Det få du fra koen
fra køerne får vi både oksekød, mælk og fløde. noget af mælken og fløden blir lavet til ost, smør,yoghurt eller kakaomælk på mejerierne. det bliver solgt rigtigt meget økologisk mælk i danmark. faktisk er hver tredje liter mælk i butikerne økologisk, g det skyldes især, at den økologiske mælk ikke er så meget dyre end den ikke økologiske.
halm og motion
Hver tiende danske malkeko er økologisk. ligesom med grisene er der forskel på, om en ko er økologisk eller ej.økologiske køer skal have et blødt leje at ligge på i stalden og mulighed for at røre sig og få motion hver dag.
de kommer på græs fra 1.april til 1.nov.,
hvis vejret tillader det. derimod er det kun ca.hver sjette ikke-økologiske ko, der kommer på græs. de fleste står
inde hele ders liv.
økologiske køer spiser ensilage, som er
græs, der er syrligt, fordi det har ligget og gæret.de spiser også korn,halm,roer,græs og hø.alt sammen noget, som aldrig er blevet sprøjtet med sprøjtegifte eller gødet med kunstgøgning. på den måde er en liter økologisk mælk også rigtig god for naturen.
kalven kommer til verden
når en økologisk kalv kommer til verden, for den lov til at være hos sin mor i minst et døgn efter fødslen, og den skal have ko-mælk de første tre månder af sit liv. det kan godt være en barsk oplevse for kalven at blive taget væk fra sin mor, derfor skal land manden sørge for,
køer
koens mad
lavet af lucca, cecilie og frigg
Full transcript