Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Copy of La Globalització Cultural

Què és la globalització? Què és la globalització cultural?
by

Alexandra mendoza

on 13 April 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Copy of La Globalització Cultural

La Globalitzacio
Cultural Que es? la cultura es el tret que identifica a cada comunitat humana .En l'actualitat els grans avanços tecnologics. Aixi com l'acceleracio economica i la gran rapidesa en la transmissio en els medis de comunicacio han aconseguit eliminar en gran part les

per dar pas a grans mercats,aconseguint la expancio de grans consorcis aixi com generant una acceleracio entre lintercanvi comercial entre diferents nacions es a dir, ser lliures a la manera de pensar ,actuar, vestir ... sense limits BARRES LIMITROFES Elements culturals occidentals com ara la ciència i la indústria a els països menys desenvolupats els ajudarà a créixer i a millorar la seva economia i el seu nivell de vida. Però aquest fanatisme polític per tornar a colonitzar mig món, des del meu punt de vista, no aporta res de bo. Què entenem com globalització cultural? Entenenm per globalització cultural com la divisió d'identitas culturals de diferent ordre en els que es concreta la unitat i la diversitat. Unitat en una perspectiva de universalitat amb principis universalistes i diversitat si es te en compte el manteniment de certes formes d'identitat nacional. LA societat red... La societat Red està construida en torn a reds d'informació a partir de la tecnologia de informació microelectrónica estructurada en Internet. Pero Internet en aquest sentit no es simplement una tecnología; es el medi de comunicació que constitueix la informació organitzativa de les nostres societats. Internet, el que fa es processar la virtualitat i transformarla en la nostra realitat constituint la societat red, que es la societat en la que vivim. Internet es el teixit de les nostres vides en aquest moment.No es futur. És present. Internet és un medi per a tot, que interactua amb el conjunt de la societat. Enemics de la
globalització cultural... Els neoliberals estan en contra de tot allò que pot limitar la llibertat
d'escollir dels individus .Per això , estan en contra dels estats intervensionistes. Sostenen que, quan menys estigui intervingut el mercat , millo funcionarà L'inici de la Globalització El fenomen de la globalització comença a neixer en el nostre segle, despres de la segona gerra mundial , es desarrotlla a la dècada del 80 i arriba al seu moment paradigmàtic en els anys 90. La base de aquet proces es clarament tecnologic i s'ha manifestat en els ultims trenta anys atraves d'una rebolució sense precedents en les comunicacions mundials , accelerant lintercanvi de informació entre els pobles de diferents latituds .
Aquesta facilitat de intercanvi a comoençat a desfer les fronteres , permitin la difució veloç i indiscriminada de trets culturals desde els països dominats fins a la resta del mon i insertar valors aliens a les realitats particulars . Aventatges i Desventatges Per a jutgar els aventatges i als inconvenients de la globalització es nesesari distingir entre les diverses formes que adopta aquesta.Alguines formes poden conduir a resultats positius i d'altres a resultats negatius. El fenòmen de la globalització engloba el lliure comerci internacional, al moviment de capitals a curt termini, a l'inversió extrangera directa, els fenòmens migratoris, al desenvolupament de les tecnologies de la ccomunicació i al seu efecte cultural.
El comerç internacional és positiu per al progrès econ`mic de tots i per als objectius socials d'eliminació de la pobresa i la migració social. No obstant això, la liberarització comercial, encara que beneficisiosa per al conjunt del país afectat, provoca crisis en alguns sectors que requereix la intervenció de l'estat. Si es vol que els avanços en la globalització siguin milloraments paretians, es a dir, sense que disminueixi el benestar de ningú és necesessària la intervenció dels governs i els organismes internacionals redistribuint els beneficis i compensant als perjudicats.
Uns dels efectes socials positius dela globalització és per exemple l'efecte que està tenint la globalització cultural, el turisme i els moviments migratoris sobre el paper de la dona i els drets dels nens en les societats més tradicionals. Globalització Cultural
Aventatges Desventatges En afecte positiu es bo que en totes les parts del planeta poguen tindre acces als fenomen culturals que es produeixen en qualsevol zona geogràfica .
Al mateix temps podrem tindre noticies de les diferents músiques del món així com dels diferents pensaments que s'estan produint en el llogaret global .Es tracta , doncs, d'una situació inèdita de la historia de la Humanitat que possibilita un intercanvi equilibrador entre els éssers humans i les diferents cultures. En aquest sentit la presència física dels portador d'altres cultures en les nostres societats està aportant un indubtable enriquiment de les nostres pròpies a través dels mestissatge.
Però a malgrat possibilitats d'enriquiment cultural, la realitat ens mostra que, encara que d'una manera marginal el mestisatge es fa present en les nostres societats, les nostres ciutats cada vegade s'asseblen més unes a unes altres les nostres pautes d'oci són també iguals, els nostres hàbits alimentosos i la nostra forma de vestir segueixen la mateixa paut, amb una preponderància alarmant dela manera de vida americà que amenaça al convertir-se enl'única manera de vida planetari. D'altra banda, la disponibilitat d'informació es avui parcialmant il·limitada en qualsevol punt del planeta gràcies a la presència ubiqua de les noves tecnologies i fonamentalment d'Internet, la qual cosa indubtablement té un efecte positiu per a la circulació de les idees, però també cal posar de manifest que els mitjans de comunicació de masses reflecteixes els mateixos continguts a tot elmón, amb la consegüent reducció del pluralisme i la possibilitat d'una malipulació de l'opinió pública com no s'ha conegut fins al moment: rebem l'informació que els grans grups de comunicació volen que rebem, amb tots els aditaments ideològics que considerin convenient per als seus interessos. Es molt dificil aceptar a milions de persones de diferentes cultures, ideologies , gustos... diferents, quan avegades no som capaços d'aceptar a una persona o , a persones diferents en un petit grup .
La globalitzacio cultural pot ferdesapareixa la diversitat cultural . Conclusio
Full transcript