Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Nordkorea

No description
by

Carl-Emil Wetche

on 25 March 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Nordkorea

Nordkorea
Nordkoreas' placering
Nordkoreas' diktatur
Konklusion
Problemformulering
Diktatur har skabt rigtigt mange konflikter i verden, men har diktatur også gjort nogle gode ting som har ændret verden til noget bedre? Hvordan kan det forekomme, at én person kan holde en hel nation i sin hule hånd? Og hvad kan man gøre for at stoppe diktatur i fremtiden?
Koreakrigen
Kim Jong-Il
Grænsedelingen
Emnebegrundelse
Først havde vi valgt magtfulde personer, men den tanke blev udviklet hen ad vejen, og det var først 2 uger før projekt ugen, at det lå helt fast, hvad vi skrev om. Vi har valgt dette emne, fordi vi synes at det interessere os meget, fordi vi gerne vil vide mere om det, og vi tror det bliver sjovt at skrive om. Vi valgte også dette emne, fordi det er en ting, som kan komme til at ramme os i vores liv, og fordi det også har haft indflydelse på historien før vi levede. Vi fandt dette emne som det mest interessante under hovedemnet Magt, og det var også en grund til vi valgte det.
Kim Il-sung
Ekstremt diktatur
Nordkorea i dag
Fremtiden for Nordkorea

Diktatur har ændret verdenen på mange måder, både gode og dårlige. Det har gjort noget ved verdenen, som påvirker os alle i hverdagen. Både i Danmark, fordi at man bliver nødt til at tage stilling til ting, men især i de lande hvor der engang har været diktatur. Diktatur har både efterladt lande i en bedre stilling, men diktatur har også lagt lande i ruiner. Diktatorer har forskellige taktikker de bruger, når de gerne vil have magten. Det varierer fra diktator til diktator, men det kan også variere hvis landet var rigt eller fattigt, før diktatoren prøvede at tage magten. Hvis det er et rigt og velstående land, vil han sandsynligvis prøve at komme til magten ved den politiske vej. Men hvis landet ikke er specielt rigt, eller hvis der ikke er meget politik i landet, er det nemmere at bruge militæret eller politiet til at få magt. Hvis man gerne vil stoppe diktatur i fremtiden, gælder det om at holde sammen i de demokratiske lande. Hvis først vi begynder at gå mod hinanden, er det nemt for de diktatoriske lande, at skaffe sig mere magt. Allerede i dag ser man, at de ikke demokratiske lande har skaffet sig mere magt.
Spørgsmål?
Full transcript