Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

ANNE FRANK

Derya en Wiraisa
by

1DeryAriana

on 27 March 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of ANNE FRANK

ANNE FRANK
Wij hebben dit onderwerp gekozen omdat Anne Frank veel voor de herinnering van de 2de wereld oorlog betekent. En Anne Frank is beroemd geworden door haar dagboek, en wij wilden daar meer over weten...
Inleiding
Anne Frank is een Joodse meisje die geboren is in Duitsland op 12 juni 1929. De volledige naam van haar is Anneliese Maria Frank. Anne Frank is ook bekend geworden door het dagboek die ze had geschreven toen ze ondergedoken zat in Amsterdam. Toen het boek gevonden werd werd de dagboek gepubliceerd en in veel talen vertaald. Het boek is nu heel bekend en heeft meer dan miljoenen opgeleverd. Anne Frank was opgenomen in het Canon van Nederland een van de commissies Van Oostrom als een van de vijftig thema’s. Het was wel een rustig meisje ze had geen goed band met haar vader maar met haar zus en moeder was ze erg goed. Anne frank was 16 toen ze overleed ze was wel op een jonge leeftijd overleden. Anne Frank 12 juni 1929 begin maart 1945 was een uit Duitsland afkomstig Joods meisje dat bekend is geworden door het dagboek dat ze schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen ze ondergedoken zat in Amsterdam.
Wie is Anne Frank
Het leven van Anne-Frank?
Op haar 13e verjaardag kreeg Anne Frankeen dagboek. Ze schreef over haar familie, haar vriendinnen en over haar school. Alles wat ze had beleefd had ze er allemaal in geschreven ze hield het altijd bij haar. Anne schreef haar dagboek als of ze brieven naar haar vriendin Kitty stuurde. Ze schreef: 'Ik hoop dat ik aan jou alles kan toevertrouwen, zoals ik het nog aan niemand gekund heb, en ik hoop dat je een grote steun aan me zult zijn’. Dit soort dingen schreef ze vaak aan het begin van een brief als ze iets in de dagboek schreef. Iedereen van het gezin Frank overleefde het niet bij de vernietigingskamp behalve de vader van Anne namelijk Otto Frank. Na de oorlog gaf de helpster de geschreven dagboekpapieren van Anne aan Otto. Otto Frank bewerkte de geschreven tekst van zijn dochter of dat liet hij soms ook door anderen doen. Het boek werd gepubliceerd in 1947 en als titel ‘’Het Achterhuis’’. Ze schreef ook dingen die ze allemaal in het achterhuis deden. Die boek die Anne Frank der vader publiceerde is sindsdien een van de meest gelezen boeken.
Hoe ging het verder met Anne's dagboek
In 1940 lieten de nazi’s de joden met rust. Er werden ook steeds maatregelen gevoerd. Ieder mens die een bewoner was moest verklaren of ze wel of geen Joods waren. In 1941 waren alle Joden verplicht om zich op te geven als je Joods bent zodat de bezetter precies wist waar er Joden woonden. Vanaf oktober in 1940 mochten de Joden die een bedrijf hadden afsluiten. De Joodse directeurs en medewerkers moesten zich bezetten zodat de bezetter ze kon volgen. JO Kleiman was benoem als directeur van Opketa door Otto Frank. Victro Kugler werd de directeur van specerijenfirma Pectacon, dat Gies & Co ging heten. Een aantal maanden later verhuisden de bedrijven van singel 400 naar Prinsengracht 263. Anne en haar zus Margot moesten na 1941 naar het Joodse lyceum. Joodse leerlingen en niet Joodse leerlingen mochten niet meer samen bij elkaar op school en mochten ook niet met elkaar communiceren. Toen de zusjes naar een ander school gingen zaten ze voor het eerst samen op één school. In 1942 werden de Joodse leerlingen op school gedwongen om een ster op hun kleding te plaatsen. Op 12 juni 1942 was Anne jarig en kreeg de cadeau van haar ouders die ze heel graag wilde een dagboek. Na ze de ceadeu kreeg begon ze meteen erin te schrijven over alles wat er gebeurde. Anne maakte in haar dagboek een lijstje met de dingen die ze niet meer mocht doen vanwege de Joden. De vrijheid van hun werd afgenomen door de Joden schreef ze en alles ging volgens de wet van de Joden. Joden moesten een joden ster dragen, joden moesten hun fietsen afgeven, joden mochten niet in de tra, joden mochten niet in een auto en ook niet in een particuliere, joden mochten alleen van 15.00 - 17.00 uur boodschappen doen, joden mochten alleen maar naar een joodse kapper, joden mochten vanaf 20.00 uur 's avonds tot 6.00 uur 's ochtends niet op straat, joden mochten zich niet in schouwburgen, bioscopen en andere voor vermaak dienende plaatsen moesten ook ophouden voor joden, joden mogen niet naar een zwembad, daarnaast naar tennis-, hockey- of andere sportplaatsen, joden mochten niet roeien, joden mogen in het openbaar generlei sport doen, joden mogen na acht uur 's avonds niet meer in hun tuin zitten, ook niet bij hun kennissen, joden mochten niet bij christenen thuis komen, joden moesten naar joodse scholen gaan en al dergelijke meer.'
Joden en Anne-Frank?
Plaatjes.
Mening.
Quiz.
Filmpje.
Vragen.
Einde.
Slotjeee
Dagboek van Anne Frank?
plaatjes
Quiz
Hoe oud was Anne toen ze overleed?
Hoe oud was Anne toen ze een dagboek kreeg?
Hoe heet de zus,vader en moeder van Anne?
Waar was familie Frank ondergedoken?

13
16
Otto
Magrot
Edith

In Amsterdam
Mening

Wij vonden het een heel erg interesant onderwerp we hebben er heel veel van geleerd en jullie?
filmpjes
Vragen
In maart 1933 waren er verkiezingen gehouden daarbij kreeg Hitler veel stemmen over dat hij de macht over Duitsland mag. De ouders van Anne Frank wouden niet in een land wonen waar er geen toekomst voor hun kinderen waren en verhuisde het gezin Frank naar Nederland. Anne Frank bleef tot haar 11e in Nederland want in 1940 moesten alle Nederlanders zich opgeven. Op 29 juni stond er in alle Nederlandse kranten dat de Duitse bezetter besloten heeft om de Joden over te brengen naar werkkampen in Duitsland. De zus van Anne Margot Frank wist eerst dat ze weg naar werkkamp moesten. De vader van Anne besloot toen om te gaan onderduiken in een huis achter het bedrijfsgebouw in de Prinsengracht 263. De familie Frank gaat naar het achterhuis zo werd het huis genoemd.
Ons onderwerp
ANNE FRANK
Anne
Frank
Naam: Derya Cakmak &
Wiraisa Khoesial
Klas: 2B2
Vak: Mens & Maatschappij
Docent: Abdullah Genc
Datum: 27-03-'2014
Ondewerp: Anne Frank
Inhoudsopgave.
Inleiding.
Wie is Anne frank?
Het leven van Anne Frank?
Dagboek van Anne Frank?
Hoe ging het verder met Anne's dagboek?
Joden en Anne Frank?
Slot.
Einde........
Na de 2de wereld oorlog: De vader van Anne, Otto, was de enige die het had overleefd. Op 3 juni kwam hij weer in Nederland aan. Hij ging direct naar het huis van Miep. Hij ging daar tijdelijk wonen. Na twee maanden ontving hij bericht dat Anne en Margot waren overleden. Miep wilde de dagboeken aan Anne teruggeven, maar nu ze dood is, gaf ze de dagboeken aan Otto. Otto was ontroerd. Hij wist niet dat Anne al haar belevenissen in het Achterhuis zo nauwkeurig had bijgehouden en opgeschreven. De dagboek van Anne frank werd later een boek er zijn 155 verschillende boeken van haar geschreven. In 1980 is hij overleden.
Full transcript