Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

andelsmejerier

yo!
by

Ida Marie Melsen

on 7 February 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of andelsmejerier

gennem tiden Andelsmejerierne Andelsmejerierne dengang og i dag Det første andelsmejeri blev oprettet i år 1882 nær Varde
Det blev oprettet fordi hver enkel bonde ikke havde råd til at købe de nyeste redskaber inden for mejeriproduktion. De havde heller ikke råd til at ansætte fagfolk. Det første andelsmejeri Andelsmejerierne kan betragtes som det store gennembrud indenfor andelsforeninger.
Nu kunne de "små" bonder konkurrere med den "store" herremand, selv om de ikke havde så mange køer, kunne de nu begynde at komme op på niveau med herremanden, da bønderne også begyndte at få de moderne produktionsmidler. Andelsmejeriernes betydning Hvad er en andelsforening? En andelsforening er en sammenslutning af enkeltpersoner, der samarbejder om deres arbejde. Hvad et er andelsmejeri? Et andelsmejeri er så bare en sammenslutning af mindre gårde, hvor de hjælpes ad med køerne. hovedtanken bag andelsmejerier var at man skal være medlem af andelsmejeriet for at kunne levere mælk til det, og så deles overskudet sådan, at man får penge for den mængde mælk man selv har leveret.
når man var medlem i et andelsmejeri (og bare andelsforeninger generelt) gjaldt reglen: Man stemmer efter hoveder ikke efter høveder.
Full transcript