Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Youtube

null
by

Jur Koedijker

on 2 April 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Youtube

Jane Doe
You
Tube
Waarom hebben we dit onderwerp gekozen? YouTube en de highlights!
12 345
1023
340 304
Jujusy_PWS
Subscribe
Video's delen op
YouTube!
This is Vevo!
Door vevo investeren
artiesten, en indirect
bedrijven meer in muziek
Learn English
conversations
Add some text about
the videos here
Add some text about
the videos here
Reacties
Sylvia
Hoe worden de financiën van YouTube geregeld?
Julia
Hoe en waarom is YouTube bekend geworden?
In hoeverre is het mogelijk om een fulltime inkomen te verdienen als een YouTuber?
the recipe for likes?
or dislikes?
Jur
Hoe werkt YouTube en welke rol speelt het in het dagelijks leven?
2. W
Hypothese


Youtube is niet weg te denken uit het dagelijks leven, het is een van de meest bekende social media platforms, en daarnaast is YouTube onmisbaar voor iedereen: het is immers een geweldige manier om de nieuwste hits te bekijken. Daarnaast is het makkelijker om een full-time inkomen te verdienen, als Youtube een grote rol speelt in het dagelijks leven. Als er namelijk meer mensen op YouTube kijken, zullen meer bedrijven geïnteresseerd zijn om advertenties te plaatsen op YouTube. Daarnaast is het voor bedrijven heel makkelijk om voor een bepaalde doelgroep te adverteren, omdat er op Youtube video’s worden geplaats van alle doelgroepen. Hierdoor is YouTube heel succesvol met de advertenties, en zal er waarschijnlijk veel geld in omloop zijn, hierdoor zal het voor een YouTuber makkelijker zijn om een full-time inkomen te verdienen.

Deelvraag 3
Hoe werkt YouTube, en welke rol speelt het in het dagelijks leven?
Hypothese:
Youtube is niet weg te denken uit het dagelijks leven, het is een van de meest bekende social media platforms, en daarnaast is YouTube onmisbaar voor iedereen: het is immers een geweldige manier om de nieuwste hits te bekijken. Daarnaast is het makkelijker om een full-time inkomen te verdienen, als Youtube een grote rol speelt in het dagelijks leven. Als er namelijk meer mensen op YouTube kijken, zullen meer bedrijven geïnteresseerd zijn om advertenties te plaatsen op YouTube. Daarnaast is het voor bedrijven heel makkelijk om voor een bepaalde doelgroep te adverteren, omdat er op Youtube video’s worden geplaats van alle doelgroepen. Youtube heeft duizenden mogelijkheden! Hierdoor is YouTube heel succesvol met de advertenties, en zal er waarschijnlijk veel geld in omloop zijn, hierdoor zal het voor een YouTuber makkelijker zijn om een full-time inkomen te verdienen.
Behandelde onderwerpen
Youtube en andere social media
Verschil tussen Vevo
en Youtube
V.S
Music key
Talen leren op Youtube
Sociale nadelen voor bekende
Youtubers
Youtube music awards
Gevaren van YouTube
YouTube en andere social media
Youtube is, na facebook, het meest gebruikte social media platform in Nederland, met maandelijks meer dan 6,8 miljoen bezoekers! Dit biedt vele mogelijkheden voor alle bedrijven die willen adverteren op Youtube, omdat bedrijven via populaire YouTube filmpjes een gigantisch groot publiek kunnen bereiken.






YouTube is zelfs aantrekkelijker dan de TV, omdat je simpelweg veel meer mensen kunt bereiken. Bedrijven kunnen immers gemakkelijk ook een groot Buitenlands publiek bereiken, als ze bijvoorbeeld bij filmpjes van buitenlandse artiesten gaan adverteren. Daarnaast heeft YouTube over het algemeen zelfs (veel) meer bezoekers dan de TV kijkcijfers heeft.
Ook spelen YouTube en de sociale media heel goed op elkaar in, omdat het zeer eenvoudig is YouTube video's te delen op andere sociale media. En hier zijn de adverteerders ook heel blij mee, want op deze manier wordt er een nog groter publiek bereikt.

Met YouTube kan een veel groter publiek bereikt
worden dan met TV, als je ziet dat binnen een jaar
een video op Youtube wel 820 miljoen keer bekeken kan
worden! Terwijl als een programma een jaar lang elke
dag een miljoen kijkers zou hebben, zou het maar in een jaar 365 miljoen keer bekeken worden. En heel veel tv-programma's worden niet eens dagelijks uitgezonden.
YouTube video's delen op social media
Met zoveel views, wordt adverteren
aantrekkelijker dan ooit!
Social media en YouTube vullen elkaar ook heel goed aan. YouTube filmpjes kunnen namelijk heel makkelijk met twee klikken op de knop worden gedeeld op heel veel platformen. En doordat veel mensen YouTube filmpjes delen, krijgt het een nog groter publiek! En wordt adverteren op YouTube zeer aantrekkelijk!

YouTube filmpjes kunnen worden gedeeld op de volgende social media:
Het verschil tussen
En
Eigenlijk is er altijd verwarring geweest tussen vevo en YouTube. Bij heel veel muziek video's staat het logo van vevo er boven, maar eigenlijk weten maar mensen wat nou precies vevo is!
Er zijn altijd al problemen geweest met de copyrights van artiesten, omdat iedereen video's kan uploaden op YouTube. En omdat iedereen video's kan uploaden, worden er regelmatig video's geüpload door mensen die niet de rechten bezitten voor die video. Dit is een groot probleem, want zo kan er moeilijker geld verdiend worden voor de artiesten, maar ook jaagt het de adverteerders weg, want adverteerders willen het exclusieve recht hebben om te adverteren op die video, en als dezelfde video 3 keer op YouTube staat, worden de views verdeeld over die 3 video's, met als gevolg dat er minder views op de desbetreffende video zijn, en het adverteren een stuk minder aantrekkelijk wordt. Door het YouTube partnerprogramma, konden veel mensen geld verdienen met content (=inhoud) die niet van hun is! Omdat ze gewoon video's van andere mensen er op zetten. Hier moest een einde aan komen!
Vervolg Verschil tussen YouTube en vevo.
Drie invloedrijke platenmaatschappijen:
Bedachten daarom vevo. Op Vevo kunnen alleen muziek-video's worden geüpload door de deelnemende platenmaatschappijen, terwijl op YouTube er door iedereen video's geüpload kan worden.
Het doel van vevo
Omdat er op VEVO exclusief music-video's staan, is het aantrekkelijker voor bedrijven om te adverteren: andere mensen kunnen immers niet de video's uploaden, waardoor de 'views' alleen op de officiële vevo-video's komen. Het aantrekken van de beste adverteerders is dan ook het doel van VEVO. Daarentegen staan VEVO en YouTube los van elkaar.

Maar, de populariteit van YouTube komt vooral door de music-video's. En omdat de music-video's exclusief op VEVO komen, wilde Google, de eigenaar van YouTube, investeren in VEVO. Als Google dit niet had gedaan, was YouTube nu waarschijnlijk veel minder populair, omdat alle music-video's dan zouden verdwijnen naar Vevo.com, maar zonder YouTube, was VEVO ook heel onbekend. Beide bedrijven vullen elkaar aan. En omdat Google zoveel heeft geïnvesteerd in YouTube zijn beide partijen partners!
Complementariteit tussen Vevo en YouTube
Een moeilijk woord voor aanvullen is complementariteit. Het houdt in dat bedrijven/landen niet zonder elkaar kunnen, omdat ze beide dingen bieden die de andere partij niet heeft. Ook werken YouTube en Vevo synergetisch (=ze versterken elkaar.) Zoals eerder beschreven: zonder vevo was YouTube lang niet zo poupulair geworden, en vice versa!
Complementariteit tussen vevo en YouTube:
1. Doordat VEVO is ontstaan,
is YouTube uitgegroeid tot een van 's werelds grootste
bedrijven! Dat komt doordat de rechten van de muzikanten beter worden beheerd, muziek is immers het belangrijkste
genre op YouTube.


2. Als YouTube niet had samengewerkt met VEVO, was Vevo nooit populair geworden, omdat door YouTube VEVO veel meer views heeft.
en
Kortom
1. Exclusief muziek-video's
2. Veel meer verschillende
genres.
1. Alleen deelnemende
platenmaatschappijen
2. Iedereen kan video's plaatsen.
1. Vevo is een apart bedrijf.
2. YouTube en Vevo zijn partners.
Vevo certified
Om adverteren
nog aantrekkelijker
te maken heeft
vevo de term: vevo-certified bedacht.
Bij 100 miljoen views is een video vevo
certified. Als een video vevo-certified is,
wordt het voor bedrijven nog aantrekkelijker
om te adverteren, omdat een video dan zo veel
views heeft bereikt, kunnen bedrijven een groter
publiek dan ooit bereiken. En het doel
van vevo wordt waar gemaakt: grote bedrijven
aantrekken. Grote bedrijven worden immers
aangetrokken door certified vevo's!
Deze artiesten verdienen meer geld,
omdat ze certified artiesten zijn!
YouTube 3D video's
Om adverteren
aantrekkelijker
dan ooit te maken
Heeft YouTube
3D Video's bedacht
Youtube is, en wil het populairste platform voor video's blijven. Hierdoor moet er constant geïnnoveerd (=vernieuwd) worden. En dat doet YouTube bijvoorbeeld door 3D-video's te ondersteunen op haar website. Dit betekent dat er urenlange 3D-Films kunnen worden bekeken, en zelfs officiële films, zoals titanic of avatar kunnen in geweldige 3D-kwaliteit bekeken worden.
Daarnaast kunnen professionele YouTubers zich beter profileren, want op deze manier kunnen ze, prachtige video's maken. Dit is een hele goede innovatie voor YouTube, maar het behoort nog niet tot de 'mainstream media', er worden immers vele malen meer 'standaard' video's geüpload. Dit is te wijten aan het feit dat het heel moeilijk is om goede 3D-filmpjes te maken, en daarom
worden er maar weinig geüpload. Door de modernisering van onze maatschappij, worden steeds meer mensen ter beschikking gesteld van moderne apparatuur. Dit met als gevolg dat mensen steeds makkelijker met computers om kunnen gaan, en dus op den duur, zullen de 3D-video's op YouTube beter, en bekender worden. Kortom: 3D- Filmpjes op Youtube zijn vooral toekomstmuziek.
YouTube's redenen voor de ontwikkeling van 3D video's
YouTube in verband gebracht
met mondialisering en
globalisering
De invloed van
globalisering en mondialisering
op YouTube

Wat is het effect van globalisering en mondialisering op YouTube?
Globalisering is een verzamelnaam voor alle maatregelen
die vrijhandel mogelijk maken, zoals deregulering (= minder regels), en privatiseren (van overheid naar particulier bezit) van bedrijven. Door deze maatregelen, is het een stuk makkelijker voor bedrijven om zich wereldwijd te vestigen, dat bedrijven zich wereldwijd gaan vestigen noemen we mondialisering. Mondialisering zorgt ervoor dat bedrijven wereldwijd veel contacten krijgen, en dat noemen we internationalisering. Doordat bedrijven (en ook landen) wereldwijd zoveel contacten hebben, gaat de uitwisseling van technische snufjes op een razend tempo!

Vervolg invloed globalisering en mondialisering op YouTube
Hoe denken landen over Youtube?
Door de globalisering, ontstaat er steeds meer een gehele cultuur. YouTube is een product van de globalisering, en dat komt doordat er onder andere steeds meer deregulering is, en de uitwisseling van kennis hierdoor enorm snel gaat. Daardoor gaat de technische ontwikkeling ook in een rap tempo door, en dit heeft effect op bedrijven zoals YouTube. Het kan alsmaar beter en populairder worden, omdat er steeds meer mogelijkheden zijn om video's te bekijken. Zo kun je tegenwoordig met twee klikken op de knop YouTube filmpjes streamen naar smart-tv's, ze bekijken in de beste hd(=high dimention) kwaliteit, daarnaast kun je via YouTube live streams bekijken, maar ook niet onbelangrijk: Op je smartphone kun je ook heel gemakkelijk YouTube filmpjes kijken! Nu is uit onderzoek gebleken dat de HELFT van alle views van een smartphone, tablet, of smart-tv komen! De globalisering speelt dus een hele grote rol in de ontwikkeling van YouTube, je kan zelfs stellen dat zonder de globalisering, en dus indirect de ontwikkelingen op het technische gebied, YouTube een stuk minder populair was, en dus veel minder aantrekkelijk voor bedrijven om te adverteren. Het aantal maandelijkse YouTube gebruikers groeit enorm snel, jaarlijks komen er 50% meer maandelijkse gebruikers bij! Je kan zeker stellen dat die groei onder andere te wijten is aan: de vernieuwing van YouTube! Hoe is de vernieuwing mogelijk gemaakt? Indirect door de globalisering!
YouTube kan bijvoorbeeld
op smart TV's worden
bekeken!

Ook kun je al de laatste video's zo opzoeken op de YouTube app op jouw smartphone.
Mobiele ontwikkelingen maken het aantrekkelijker dan ooit om te adverteren op YouTube. 'Mobile is changing the world' klopt als een bus, want door de enorme snelle verandering op het gebied van technologie, wordt er steeds meer gebruik gemaakt van beeld en geluid online, wat voor YouTube dus betekent dat het een veel grotere rol speelt in het dagelijks leven, en er steeds meer vraag zal komen naar adverteerders! Vandaag de dag zijn er al zo'n miljoen adverteerders op YouTube! Als de technologische ontwikkelingen zo snel door blijven gaan, zal YouTube dus ook blijven groeien!
De reden dat ik het oog
met de wereldbol heb gekozen,
is dat door de globalisering,
de wereld meer een cultuur, een politiek,
en een economie wordt, kortom het wordt
meer een geheel. Door de globalisering,
wordt er steeds meer gekeken naar Youtube,
en gaat YouTube ook een steeds grotere
rol spelen in het dagelijks leven.
De wereldbol is een metafoor voor de globalisering,
en het oog is een metafoor voor de toenemende
populariteit van YouTube.
Het verband is dus dat door de globalisering,

Er steeds meer mensen kijken naar YouTube!
Goed voor onze ogen? Daar zijn de wetenschappers
nog niet over uit. Goed voor de Economie, en de
wereldwijde kennisoverdracht? Jazeker! Mensen
kunnen makkelijker leren dan ooit, en dat gewoon
op YouTube!
Gevaren van YouTube
Globalisering en mondialisering zijn natuurlijk geweldige ontwikkelingen. De technologie gaat erop vooruit, er komen steeds nieuwere, betere en snellere apparaten. Mensen kunnen over de hele wereld makkelijk video's uploaden en bekijken, maar omdat dat zo makkelijk gaat, is er ook een keerzijde. YouTube kan namelijk ook als propagandamiddel voor gevaarlijke organisaties, zoals de isis gebruikt worden. Die organisaties willen gevaar uitstralen, en willen dat iedereen bang voor ze is, en met YouTube, en indirect de sociale media, kunnen ze een heel grote groep mensen bereiken.
Globalisering breng natuurlijk alleen maar voordelen met zich mee, zou je denken. Of toch niet? Op YouTube komen heel veel gewelddadige en seksistische video's.
Enkele landen, zoals Noord-Korea en China hebben YouTube daarom geblokkeerd. Noord Korea heeft YouTube geblokkeerd omdat het een communistisch land is, en het niet wil dat de inwoners weten dat het in de rest van de wereld ook anders kan, zodat ze zich niet gaan verzetten tegen de dictator .Het komt er op neer dat landen een deel van de vrijheid blokkeren. In de 21e eeuw kan het echt niet meer dat mensen niet eens vrij mogen zijn om te bepalen wat ze zelf kiezen. Deze landen censureren (blokkeren, onder toezicht stellen, of bepaalde video's niet beschikbaar stellen) YouTube, en beperken daarmee onze vrije wil. Ook is YouTube geblokkeerd geweest in Turkije, Pakistan, Iran en Brazilie. Maar de censuur bestaat zelfs in Duitsland! Daar wordt ongeveer van de 1000 populairste video's, 60 % geblokkeerd! En waarom? Er is een conflict tussen de Duitse auteursrechten-maatschappijen en YouTube. Het is in een woord belachelijk dat er in een modern westers land als Duitsland een blokkade is gesteld. Hierdoor worden YouTube gebruikers beperkt in het bekijken van video's, en dus wordt het ook veel minder aantrekkelijk voor Duitse adverteerders, dit is een regelrechte ramp voor YouTube! En daarnaast ook voor de muzikanten, voor hen is het nu moeilijker om een fulltime inkomen te verdienen als een YouTuber! Dit maakt YouTube veel minder invloedrijk in Duitsland. Daarnaast is het slecht voor de Duitse Economie, want daardoor lopen veel ( onder andere Duitse)muzikanten geld mis!
Wat is de ISIS?
De ISIS is een islamitische terreurbeweging gericht tegen het westen. De ISIS is verbonden met de terroristische groep al-qaida. Het staat voor Islamitische Staat in Irak en al-Sham. De groepering wil een islamitische staat creëren waarin de Sharia(= Islamitische wetgeving koran), centraal staat. De groep wil eigenlijk dat de hele wereld Islamitisch wordt, omdat ze geloven dat de ISLAM de enige Godsdienst is, en iedereen die niet Islamitisch is, zit fout. En zal worden bestraft. Helaas heeft de ISIS een enorme opmars in heel veel gebieden. En het ergste van alles is, dat om hun idealen(een hele Islamitische wereld) te bereiken, ze heel veel geweld gebruiken. En waarom blijven ze groeien, en komen ze steeds meer onder de aandacht? MEDIA ZOALS YOUTUBE! Via YouTube kunnen namelijk heel veel terreurvideo's gedeeld worden, om zo angst aan te jagen van de mensen. En waarom video's delen? Om angst aan te jagen! Om steeds groter te worden. Ook veroorzaken ze een reactie van het westen, het lijkt erop dat ze de video's delen, zodat het westen reageert, ze lokken een oorlog uit met behulp van onder andere YouTube.
Wat doet YouTube ertegen?
YouTube ( en de rest van de westerse wereld) vinden het VERSCHRIKKELIJK
dat de ISIS zulke vreselijke activiteiten uitvoert.
Ze wil ze dan ook zo snel mogelijk
verwijderen. Daarom heeft google
een heel team ingehuurd om de video's op
te sporen, en ze te verbannen van YouTube.
Daarnaast heeft google een Arabisch-taalkundige ingehuurd, zodat ze de video's sneller kunnen opsporen.
Het is dan ook een regelrechte
ramp voor YouTube! Die ISIS video's
zijn zo verschrikkelijk gewelddadig,
dat ze YouTube minder aantrekkelijk
maken voor advertenties. Je wil als
bedrijf immers niet bekend staan als
iemand die een website met zulk geweld
ondersteunt. Als de ISIS
zo door blijft gaan, zullen veel adverteerders stoppen met adverteren op YouTube. Gelukkig, werkt YouTube met man en macht om alle video's eraf te halen.
Het zijn echt verschrikkelijke praktijken, die gestopt moeten worden.
Eigenlijk
wil de ISIS hier zeggen dat ze niet zullen stoppen totdat de hele wereld Islamitisch is. Het is maar goed dat YouTube met man en macht werkt om de ISIS filmpjes te
verwijderen.
Talen leren op YouTube
Helaas heeft de globalisering, zoals hiervoor beschreven, niet alleen maar positieve gevolgen.
Maar dat maakt niet dat die er niet zijn! Tegenwoordig kun je makkelijker dan ooit talen leren! En hoe komt dat? Door het geweldige YouTube. Door vevo, zijn er heel veel Engelse muziek-video's beschikbaar, en doordat YouTube een steeds grotere rol gaat spelen, door onder andere de globalisering, worden er steeds meer buitenlandse video's bekeken! Hierdoor wordt de Engelse taal wereldwijd steeds meer, en makkelijker gesproken. Maar ook de andere wereldtalen, Spaans en Chinees zijn in opmars. Daarnaast kunnen Buitenlanders zelfs Nederlands leren! Ons klein-kikkerlandje is ook gewoon in trek bij de Buitenlanders.
Van zulke filmpjes, zijn er 1000'en. Het enige wat je hoeft te doen, is in de zoekbalk learn 'language', en er komen gelijk 1000'en video's!
Dit is de makkelijkste manier om talen te leren. En het is
nog gewoon helemaal gratis.
De enorm snelle ontwikkeling van de talen is enerzijds een product van de globalisering, want door de globalisering komen er steeds meer, en betere communicatiemiddelen. Doordat zoveel mensen beschikken tot internet, kunnen mensen wereldwijd allemaal soorten talen leren! En dat is een zeer goede ontwikkeling. Anderzijds is het een oorzaak
van de globalisering! Want doordat er wereldwijd steeds beter taalonderwijs wordt gegeven, kunnen mensen steeds makkelijker met elkaar communiceren, over de hele wereld. Dit heeft als gevolg, dat de globalisering meer op gang komt, want doordat mensen meer talen spreken,
hebben ze ook meer kansen om handel te drijven, en daardoor zullen ze willen dat de regering regels gaat afschaffen (=deregulering), zodat het handelen steeds makkelijker gaat. En zo'n maatregel is een voorbeeld van de globalisering. Dus de globalisering komt op gang door onder andere de geweldige educatieve mogelijkheden van YouTube. Maar YouTube is ook een product van de Globalisering, want
door de Globalisering, komt er wereldwijd steeds meer en betre techniek beschikbaar, waardoor YouTube meer mogelijkheden gaat hebben, en het dus een steeds grotere rol speelt in het dagelijks leven,
YouTube music awards
Jaarlijks worden er allerlei awards georganiseerd,
zoals de MTV EMA, AMA Awards, en de grammy's.
Omdat YouTube niet wil achterblijven op deze internationale topawards, heeft ze ook awards georganiseerd. Dit zijn de YouTube music awards.
De eerste editie werd gehouden in 2013, en dit jaar
in 2015 wordt de 2e editie gehouden. Eigenlijk zijn de
YouTube music awards nooit zo bekend geworden
als de MTV- en grammy awards. Eigenlijk is het ook
nooit echt een groot succes geworden, in 2013 werd de eerste editie dan ook gehouden met een host, en mochten de FANS stemmen via YouTube. Nu worden
ze door YouTube zelf uitgekozen. Helaas is er veel kritiek op de YouTube music awards, mensen vinden
dat ze het stelen van MTV. Het belangrijke voor een bedrijf
is, is dat je je onderscheidt. Met de YouTube music awards onderscheidt YouTube zich niet. Het is een idee, dat verder gaat op MTV, en artiesten kunnen awards winnen. Nu worden via de YouTube Music awards vooral opkomende artiesten genomineerd voor de awards, en dat is ook een reden waarom de awards niet heel veel publiek zullen trekken.

In a little over 5 months, Gangnam Style hit 1 billion views in December 2012

YouTube screencap
It's now the number one video on YouTube with more than 1.3 billion views.
2012 in general was also huge for YouTube, with people watching more than 4 billion hours worth of video every month.
































Er komt een serieuze spotify concurrent aan.
YouTube music key is weliswaar in de beta-fase,
maar het belooft geweldig te worden.


YouTube filmpjes zonder advertenties
Ook al je YouTube filmpjes offline en op de achtergrond
En in top-kwaliteit! voor maar 7,99 per maand
Alle YouTube filmpjes kunnen door deze ontwikkeling
worden bekeken, zowel online als offline.
Dit zou wel eens een desastreuze ontwikkeling kunnen zijn voor YouTube, als in het ergste geval, alle YouTube gebruikers zich voor music key gaan aanmelden. Dan komen er namelijk geen advertenties meer, door music key ben je immers advertentie-vrij. Wat betekent dat alleen YouTube per gebruiker 7,99 per maand verdient. Maar de YouTuber?! Die verdient dan helemaal niks. Dit zou wel eens kunnen betekenen dat heel veel YouTubers van YouTube afgaan, waardoor er geen nieuwe muziek meer beschikbaar komt op YouTube. Er wordt immers toch niks aan verdiend door de muzikanten. Met als gevolg dat YouTube een heel groot deel van de muzikanten verliest!
Dit is een desastreuze ontwikkeling! Het zou natuurlijk zijn dat YouTube de muzikanten mee-betaalt, maar waarschijnlijk is dit niet het geval, omdat muzikanten door het YouTube advertentieprogramma geld verdienen. En als er bij heel veel mensen geen advertenties meer zijn, omdat ze YouTube music key hebben, zullen bedrijven YouTube veel minder aantrekkelijk vinden om te adverteren. Waardoor de adverteerders weggaan, en het voor andere YouTubers ook niks meer aan is, ze kunnen immers niks meer verdienen omdat een groot deel van de adverteerders bij YouTube is weg gegaan.
Dit zou wel eens, als music-key een hit wordt, het einde van YouTube betekenen.
Behalve als YouTube natuurlijk besluit een deel van haar inkomsten van music key te geven aan haar muzikanten. Maar er zijn genoeg andere genres die hierdoor niet meer betaald worden, omdat de meeste adverteerders zijn vertrokken.
Conclusie
Onze hoofdvraag: in hoeverre is het mogelijk om als een YouTuber een full-time inkomen te verdienen.

Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat het heel goed mogelijk om als YouTuber een full-time inkomen te verdienen, maar je moet jezelf als YouTuber
onderscheiden. Als je dezelfde video's maakt als elke andere YouTuber kom je nergens, maar als je echt originele, zelfbedachte video's maakt, zal je snel
een heel groot publiek opbouwen voor je video's! Wat mensen aantrekt zijn immers video's die apart zijn!
Alleen music key, zou desastreus kunnen zijn, omdat YouTube's publiek vooral komt voor muziek-video's, en bij music key hoef je geen advertentiekosten te betalen. In het ergste geval gaan
veel adverteerders dan weg, omdat bij de grote muziek-video's geen winst meer te behalen valt, 80% bekijkt hem nu toch zonder advertenties. Hierdoor gaan veel adverteerders weg van YouTube, en kunnen de YouTubers uit de andere categorieën ook geen geld meer verdienen aan YouTube. Hierdoor zullen heel veel YouTubers van Youtube weg kunnen gaan, waardoor YouTube langzaamaan, steeds minder een bron van inkomsten wordt.
En door recente ontwikkelingen bij de IS video's, worden adverteerders ook afgeschrokken, ze willen immers niet bij een bedrijf adverteren waar veel gewelddadige video's zijn.

Gelukkig werkt YouTube met man en macht om de IS video's van het internet af te halen, hierdoor zijn
al heel veel IS-video's verdwenen.

En omdat er heel veel music-key concurrenten zijn, zoals spotify, deezer, en omdat heel veel muziek gratis te downloaden valt, zal music key, niet een groot succes worden, dan blijven de adverteerders bij YouTube, en door de globalisering en modernisering zal YouTube een steeds grotere rol spelen in het dagelijks leven!

En kijk naar de best-verdienende YouTubers: Pewdiepie verdient 4 miljoen dollar per jaar! Hij onderscheidt zichzelf, en heeft een groot publiek opgebouwd!

Kortom: Het is in redelijke mate mogelijk om een full-time inkomen te verdienen, als je echt originele video's maakt, dat kost tijd, maar als je dan ook een groot publiek hebt opgebouwd, verdien je zelfs veel meer dan het gemiddelde inkomen! In dat opzicht klopte onze hypothese,
wij dachten namelijk dat het pas mogelijk is als je een groot publiek hebt opgebouwd.
Daarnaast zal in alle waarschijnlijkheid YouTube een steeds grotere rol spelen in het dagelijks leven, waardoor er steeds meer vraag komt naar advertenties op YouTube video's, en daardoor
zal het in de toekomst steeds makkelijker worden om een full-time inkomen te verdienen als een YouTuber. Hier hebben wij veel van geleerd, want
wij dachten bij onze hypothese zeker niet dat YouTube zo'n belangrijke rol in het dagelijks leven speelde, en dat YouTube zoveel mogelijkheden had!
Hierbij klopte onze hypothese dus niet!


Reden van het onderwerp
Erg leuk vonden we het om een interactief werkstuk
te maken, dus een werkstuk met zowel filmpjes
als getypte tekst. En van welk onderwerp kan je
Waarom hebben we dit onderwerp gekozen?

Aller eerst valt er heeeeel veel te vinden op internet over YouTube. Ook als je gaat kijken naar de Engelse websites. YouTube wordt net als andere social media zoals Facebook zeker iedere dag gebruikt door mensen met een mobiel apparaat. Het is een actueel onderwerp, wat het ook leuker maakt om er informatie over op te zoeken. Je kunt ook meerdere kanten van YouTube bekijken dan alleen bijvoorbeeld de historie. Hoe valt er geld mee te verdienen en wat is het aandeel van Vevo geweest op YouTube? En zo nog veel meer vragen die allemaal worden beantwoord in ons werkstuk. Doordat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn om over te vertellen, kunnen wij onze tijd goed besteden aan het onderwerp YouTube.
En het is tenslotte zeker geen saai onderwerp toch? ;)
Veel plezier met lezen!


Hypothese
Naar alle waarschijnlijkheid zal het heel moeilijk
zijn om echt full-time te werken als YouTuber, omdat
we denken dat om een full-time inkomen te verdienen
je een heel groot publiek moet hebben, adverteerders
willen immers alleen veel betalen als je een
groot publiek hebt, en om een groot
publiek te krijgen, moet je heel veel werk
verrichten. Daarnaast moet je net geluk hebben,
dat het grote publiek je video's leuk vindt, omdat
het gewoon moeilijk is om een video te maken,
in een bepaald genre, wat heel veel mensen
aantrekt. Daarom zal het echt lastig worden
om een full-time inkomen te verdienen
als een YouTuber.
Wat is aantrekkelijker? YouTube of TV?
Is het mogelijk geld te verdienen met YouTube?
800 miljoen!
240 miljoen!
438 miljoen!
335 miljoen!
555 miljoen!
Deze artiesten zijn allemaal ZEKER
WETEN VEVO WAARDIG! Met zoveel views,
is het natuurlijk geweldig voor zowel, YouTube,
als Vevo, als de adverteerders, als de artiesten
zelf!
Full transcript