Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Copy of Nestle

Good Food, Good Life
by

penny larut

on 1 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Copy of Nestle

Dalam laporan yang akan saya bentangkan ini, saya telah memilih untuk mengkaji Nestle dalam memasarkan produk makanan terutamanya pada masa kini umumnya di pasaran Malaysia. Nestle adalah salah sebuah syarikat gergasi yang mempunyai banyak cawangannya di seluruh dunia dan telah berada di Malaysia lebih 100 tahun. Nestle satu Syarikat Pemakanan terkemuka di dunia. Nestle mempunyai ibu pejabat di Vevey, Switzerland. Perniagaan Syarikat disokong oleh rangkaian yang kukuh di lebih daripada 86 negara-negara yang mempunyai lebih daripada 500 kilang. Nestle juga dikategorikan sebagai sebuah perniagaan antarabangsa dan produk keluaran Nestle boleh didapati di seluruh dunia seperti di Afrika, Asia Pasifik, Europe, Latin Amerika, Timur Tengah, dan juga Amerika Utara. Nestle adalah sebuah syarikat yang memasarkan produk pelbagai jenis makanan dan tenusu.

Nestle mempunyai produk makanan dan tenusu yang pelbagai seiring dengan kelebaran dan kedalaman produk makanan yang ditawarkan. Tujuan utama Nestle adalah untuk menarik minat pelanggannya disamping memenuhi kehendak dan juga keperluan pelanggannya yang pelbagai dan dari seluruh dunia.

Nestle memberi komitmen untuk menyediakan produk-produk yang terbaik di dunia yang berkualiti tinggi, dan kebolehpercayaan kepada rakyat Malaysia. Nestle mula ditubuhkan di Malaysia pada tahun 1912 sebagai Anglo-Swiss Condensed Milk Company di Pulau Pinang dan Nestle memperkembangkan produknya dengan membuka cawangan di Kuala Lumpur pada tahun 1939. Kilang pertama Nestle bertempat di Petaling Jaya.

Nestle dapat menghasil kapasiti pengeluaran secara besar-besaran di samping mempunyai kemudahan teknologi yang moden dari 8 kilang dan 6 pusat jualan di seluruh negara. Lebih menguatkan lagi sistem pengeluaran Nestle, Syarikat Nestle mempunyai 3,500 orang pekerja.

Jenama besar mengekalkan standard tinggi dalam produk secara konsisten selama lebih 100 tahun perniagaannya. http://youtu.be/XkPypdv17-4 KIT KAT Mengenai Prezi
Prezi adalah perisian berasaskan pembentangan yang membuka dunia baru antara papanputih dan slaid. Kanvas zoomable menjadikan ia menyeronokkan untuk meneroka idea-idea dan hubungan antara mereka. Hasilnya: visual pembentangan menawan yang membawa penonton meneroka.

Sejarah ringkas
Prezi pengasas bersama, Adam Somlai-Fischer, ialah seorang arkitek yang terkenal di peringkat antarabangsa dan artis visual yang telah bekerja dengan pembentangan zoom sejak tahun 2001.
Adam mendapati bahawa antara muka pengguna zoomable (Zui) membolehkan beliau untuk meneroka "gambar besar" gambaran pelan lantai dan kemudian zoom ke detail bilik individu. Kerana tiada pembentangan tersedia zoom editor, pembentangan masing-masing akan dikod oleh tangan.
Penonton telah wowed dan mendekati Adam untuk mengetahui apa perisian pembentangan beliau gunakan.
Mereka memujuk beliau untuk memberikan mereka akses kepada kod. Akhirnya, pada tahun 2007, Budapest Universiti Teknologi oleh profesor Peter Halacsy yakin Adam boleh membangunkan editor supaya sesiapa sahaja yang boleh membuat pembentangan zoom.
Selepas mencipta prototaip, siri usahawan Peter Arvai menyertai sebagai pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif ketiga untuk membantu mereka membina produk dan syarikat. Prezi telah dilancarkan pada bulan April 2009 dari Budapest, membawa kepada pelaburan dari Persidangan TED dan Modal Sunstone. Pejabat San Francisco telah ditubuhkan pada November 2009.

Berkaitan Perniagaaan
Prezi adalah pembentangan yang menarik minat saya, ia mudah dilakukan dan memberikan gambaran menarik, mudah difahami serta boleh dilakukan dengan pelbagai cara.
Pembentangan perniagaan melalui prezi akan memikat hati penonton jika melihatnya. MILO PRODUK NESTLE SEJARAH NESTLE RUJUKAN:

http://www.nestle.com.my/Pages/Nestle.aspx
http://www.youtube.com
http://prezi.com/your/
http://www.google.com.my/
Full transcript