Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

HISTORIA DE LA TERRA

No description
by

Claudia Bellido Ferrándiz

on 24 October 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of HISTORIA DE LA TERRA

LA HISTÒRIA DE LA TERRA PALEOZOIC PROTEROZOIC MESOZOIC El seu origen està marcat per l'acumulació d'oxigen en l'atmosfera, provocant un canvi en la composició de la mateixa. Fa 1500 m.a van sorgir els primers sers eucariotes unicel·lulars per simbiosi d'organismes procariotes. A partir d'estos sers unicel·lulars van sorgir els sers pluricel·lulars. En esta època va haver-hi períodes d'activitat volcànica molt intensa. Açò va provocar l'augment de la quantitat de CO2 atmosfèric i, amb això, l'augment de l'efecte hivernacle i de la temperatura del planeta. Durant este període es van unir totes les terres emergides, donant lloc a un únic supercontinent (Rodinia) . El Període Ediacárico de finals del Proterozoico es caracteritza per l'evolució d'abundants organismes pluricel·lulars de cos bla. Este període va concloure amb la major glaciació ocorreguda en la història de la Terra. Els períodes en què es dividix esta era són:
-TRIÀSIC: Va ser en general molt sec i calorós, però l'aigua va actuar com a estabilitzador de la temperatura. Apareixen els grans rèptils bípedes. Es van originar els primers mamífers.
-JURÀSSIC: Pangea es va dividir en els continents Laurasia i Gondwana. Es va produir el domini dels dinosaures. Van aparéixer les primeres aus.
-CRETACI: En este període es van formar els depòsits que han donat lloc a més de la mitat dels jaciments actuals de petroli. Es va produir el desenrotllament dels mamífers. Es va produir l'extinció dels dinosaures, possiblement a causa de la caiguda d'un meteorit. La Teoria Nebular intenta explicar l'origen del Sistema Solar i La Terra .
Esta teoria planteja l'origen del Sistema Solar a partir d'una nebulosa originada d'una explosió supernova. Les seues partícules giraven formant un gegantí disc. En el centre se van anar acumulant les més pesades; les més lleugeres es van desplaçar cap a l'exterior. Tota la matèria girava entorn del centre, on es va formar el Sol. Es produïen xocs i fusions que van generar estructures majors, denominades planetesimales, que també giraven, xocaven i es fusionaven, formant grans roques que van ser l'origen dels planetes, satèl·lits i meteorits de Sistema Solar. Açò va ocórrer fa 4.500 milions d'anys. Està dividit en tres eons:

-Hàdic
-Arquezoic
-Proterozoic PRECAMBRIÀ Els períodes en què es dividix esta era són:
-CAMBRIÀ : Apareixen animals aquàtics amb parts dures. Apareixen els principals grups d'invertebrats
-ORDOVÍCICO: Sorgixen els primers vertebrats, es produïx una explosió dels invertebrats i apareixen els amfibis.
-SILÚRIC: Apareixen els peixos cuirassats. Els vegetals colonitzen el mitjà terrestre. Apareixen els animals amb respiració aèria.
-DEVONIÀ: Els animals (amfibis i insectes) colonitzen el mitjà terrestre.
-CARBONÍFER: Apareixen boscos de falagueres gegants. Apareixen plantes amb llavors, els primers rèptils i els primers insectes voladors.
-PERMIÀ: Es forma el Pangea i l'orogènia Hercínica. Al final es produïx una gran extinció massiva, possiblement a causa de canvis en el clima. Els períodes en què es dividix esta era es caracteritzen per:
-TERCIARI: Diversificació d'angiospermes, aus i mamífers. Comença la glaciació cenozoica i es produïx l'orogènia Alpina.
-QUATERNARI (ACTUALITAT) : Aparició i evolució dels homínids, fins que fa 150.000 anys apareix l'Homo sapiens. CENOZOIC HÀDIC Va començar amb l'origen de La Terra, fa 4500 m.a. Era una gran bola incandescent, a causa de la calor interna i a l'impacte dels meteorits. Possiblement un gran meteorit va xocar contra la Terra, originant la Lluna. Passats diversos milions d'anys, els impactes de meteorits es van reduir i el planeta se va anar refredant. Es va diferenciar la corfa, el manto i el nucli. Com la calor interna era molt elevat, la corfa es trencava constantment per l'erupció de nombrosos volcans. Els gasos emanats en les erupcions van formar una antiga atmosfera. La superfície se va anar refredant i alguns gasos de l'atmosfera van començar a precipitar sobre la corfa, formant els primitius mars. ARQUEOZOIC Els esdeveniments que marquen el seu començament són la formació
dels continents i l'aparició dels sers vius, fa uns 3800 milions d'anys. Els gasos de l'atmosfera, l'energia alliberada per l'interior terrestre, el sol i les tempestats van crear les molècules que van originar la vida, les quals van caure sobre l'aigua dels mars. Els primers sers vius eren procariotes Eixos bacteris eren anaerobis i heteròtrofes, s'alimentaven de la matèria orgànica que es formava en l'atmosfera i s'acumulava en l'aigua. Posteriorment, van sorgir les cianobacteris, capaços de formar la seua pròpia matèria orgànica per fotosíntesi, alliberant oxigen, que se va anar acumulant, primer dissolt en l'aigua i, quan esta es va saturar, en l'atmosfera, on es va originar l'ozó. L'increment de l'oxigen va originar l'extinció massiva dels bacteris anaerobis, un canvi en les condicions de l'atmosfera, on ja no es va poder produir més matèria orgànica,i una baixada de la temperatura, per descens de l'efecte hivernacle. La disminució del CO2, produïda pel consum fotosintètic, va tindre com a conseqüència l'aparició de diverses glaciacions. La contínua acumulació de l'oxigen de la fotosíntesi i la reacció d'este amb la llum ultravioleta va provocar la formació de la capa d'ozó, que des de llavors ens protegix de la radiació ultravioleta solar. Els bacteris van proliferar ràpidament, colonitzant nous nínxols ecològics, aquàtics i terrestres. FANEROZOIC Les eres que conformen este eó són:

Paleozoic: 550 - 245 m.a.
Mesozoic: 245 - 65 m.a.
Cenozoic: 65 m.a - actualitat Trilobit Ammonites Nummulites 4ºESO-C CLÀUDIA
BELLIDO
FERRÀNDIZ
Full transcript