Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Copy of Exemple de buna practica in activitatile extracurriculare

No description
by

Satmari Catalina

on 28 April 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Copy of Exemple de buna practica in activitatile extracurriculare

-activităţi extraşcolare de masă - excursii, concursuri, spectacole, serbări etc;
activităţi extraşcolare în cercuri de elevi;
parteneriate;
proiecte tematice.

Serbarea şcolară
este o activitate extracurriculară tradiţională, care are mari valenţe educative.Această activitate permite exprimarea activă nu numai a câtorva elevi mai talentaţi într-un domeniu sau altul, ci a unui număr cât mai mare de elevi, fiecare contribuind, în felul lui, la reuşita comună;
Am realizat astfel de acţiuni cu ocazia zilei de 1 Decembrie sau 15 Ianuarie, a Crăciunului, a Dragobetelui, a zilei de 8 Martie ș.a.
Concursurile școlare
sunt activități extracurriculare menite a stârni interesul elevului pentru diferite arii curriculare având, în același timp, o importanță majoră și în orientarea profesională a elevilor, pot oferi cea mai bună sursă de motivație, determinând elevii să studieze în profunzime și prin urmare să scoată rezultate mai bune la școală.
definire
Activităţile extracurriculare sunt activităţi complementare activităţii de învăţare realizată la clasă care urmăresc lărgirea şi adâncirea informaţiei, cultivă interesul pentru diferite ramuri ale ştiinţei, atrag individul la viaţa socială, la folosirea timpului liber într-un mod plăcut şi util, orientează elevii către activităţi utile care să întregească educaţia şcolară, contribuind la formarea personalităţii.
Ca să poţi povesti sau cânta copiilor, trebuie să-i iubeşti, să cauţi să pricepi firea şi lumea aparte în care trăiesc, să ştii să cobori până la nivelul personalităţii lor. Trebuie să iei parte împreună cu dânşii la toate manifestările sufleteşti; într-un cuvânt, rămânând om mare, să fii cât se poate de copil”.
George Coşbuc

Scopul activităţilor extracurriculare
dezvoltarea unor aptitudini speciale,
antrenarea elevilor în activităţi cât mai variate şi bogate în conţinut,
cultivarea interesului pentru activităţi socio-culturale,
facilitarea integrării în mediul şcolar,
oferirea de suport pentru reuşita şcolară în ansamblul ei,
fructificarea talentelor personale şi corelarea aptitudinilor cu atitudinile caracteriale.
Forme de activități
constituie un mijloc de a intui şi preţui valorile culturale, folclorice şi istorice ale poporului nostru
stimulează activitatea de învăţare, întregesc şi desăvârşesc ceea ce elevii acumulează în cadrul lecţiilor.
Vizitele la muzee, expoziţii, monumente şi locuri istorice, case memoriale
2. Excursiile și taberele școlare
contribuie la îmbogatirea cunoștintelor copiilor despre frumusetile țării, la educarea dragostei, respectului pentru frumosul din natură, artă, cultură.
Activitățile de voluntariat
Ajută elevii să devină conștienți și responsabili față de problemele societății în care trăiesc. Copiii realizează importanța ajutorului pe care îl oferă prin aceste activități voluntare iar cei care au prestat astfel de activități au povestit că, la final, au avut un sentiment de liniște și mulțumire sufletească.
Campanii de mediu
Proiectele și parteneriatele educative
Parteneriatele trebuie văzute ca o componentă esenţială în organizarea şcolii şi a clasei de elevi. Ele nu mai sunt de mult considerate doar o simplă activitate cu caracter opţional sau o problemă de natura relaţiilor publice.
Implicarea elevilor în proiectele educative, atât la nivel local, județean, naţional cât şi internaţional a crescut în ultimii ani acesta dovedind interesul crescut al elevilor faţă de unele activităţi educative. Prin participarea la astfel de proiecte elevii îşi dezvoltă aptitudinile artistice şi literare, spiritul de echipă - (în realizarea lucrărilor colective), îşi pot testa aptitudinile sau își pot pune în valoare calităţile artistice.
Concluzii
Activitatea extracurriculară e o componentă educaţională valoroasă şi eficientă căreia orice cadru didactic trebuie să-i acorde atenţie, adoptând el, în primul rând, o atitudine creatoare, atât în modul de realizare al activităţii, cât şi în relaţiile cu elevii, asigurând astfel o atmosferă relaxantă care să permită stimularea creativă a elevilor.
exemple de bună practică în activitățile extracurriculare
școala gimnazială "avram iancu" satu mare
Vă mulțumim pentru atenție și vă dorim multă putere de muncă!
prof. Mărioara Tulbure
prof. Codruța Demeter-Codrean
prof. Cătălina Satmari

24. ianuarie.2014
Mica Unire
Când secole de vise, de luptă, de speranță se concretizează într-un stat unitar, le mulțumim lui Mihai, lui Cuza că suntem un tot.
O facem cu sufletul, cu inima, în felul nostru sincer și curat, reînviind momente săpate adânc în fibra noastră ancestrală.
Porni Luceafărul...
Îi purtăm o recunoștință izvorâtă din dragostea și respectul pentru cel ce-a refuzat să scrie
vorbe goale ce din coadă au să sune.
Numărăm cu el plopii luminii, mereu fără soț, visăm la luceferi, șoptim cu izvoarele și păstrăm tot ce-i autentic românesc.
Ștafeta poveștilor
În luna octombrie , CCD Satu Mare a lansat proiectul educaţional interjudeţean cu titlul ”Biblioteca: fereastră deschisă spre nenumărate vieţi”.
Elevii de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, în calitate de gazde ale ştafetei, au prezentat la predarea acesteia colegilor de la Şcoala Gimnazială „Bălcescu-Petöfi” un program literar-artistic ingenios şi creativ, dar şi un antrenant concurs de ghicitori. Mini spectacolul lor a debutat cu un dans pantomimic intitulat „Greierele şi furnica” susţinut de elevii din clasa a III-a B, îndrumaţi de învăţătoarea Elisabeta Pop. Au urmat apoi elevii din clasele a VI-a A, care au susţinut un joc de rol prin care au adus în faţa publicului prezent, într-o manieră originală, personaje cunoscute din poveştile/ operele literare studiate sau lecturate. O parte dintre elevii scriitori şi-au prezentat apoi creaţiile literare cuprinse în volumul predat în ştafetă. La final, elevii gazdă din clasa a III-a şi elevii invitaţi din clasa a VI-a A de la Şcoala „Bălcescu-Petöfi”, care au preluat ştafeta, s-au întrecut în a recunoaşte personajele, titlul poveştilor şi autorii sugeraţi în textul ghicitorilor pregătite şi create de colegii lor mai mari.
Full transcript