Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Digitalt nærvær

A highly customizable multi-purpose Prezi Template with semi-transparent rectangles. Many placeholders for text, images and videos, which form a hovering wall interface. Get this template from Prezibase.com
by

Center for Digital Pædagogik

on 19 August 2018

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Digitalt nærvær

Den digitale relation
Digital nærvær
Nærvær
Relation mellem fagperson og bruger via et digitalt medie
Fordi det kan være det bedste redskab til at skabe nærvær.
Hej Laura

Jeg er glad for, at du har kræfter til at skrive.... og din beskrivelse af paradis er bare så rigtig - da jeg læste den, tænkte jeg med det samme "ja, det er lige sådan det er"!
Det er godt at høre, at du har snakket meget med dine forældre, og at I prøver at holde humøret højt til det sidste, så det hele kan slutte fredeligt og roligt.

Du må virkelig være afkræftet, når du nu igen er indlagt, har hjertebanken og brug for iltmaske. Jeg er meget imponeret over, hvor afklaret du virker, når du fortæller, at du højst har 3 dage tilbage - men som du selv skriver, så er paradis langt bedre end de smerter du oplever nu - og det er forståeligt. Der kan ikke være meget ved, at være så afkræftet og have så ondt.

Selvom det er uretfærdigt, at du snart skal dø, så gør det mig glad, når jeg ved, at du snart slipper for dine smerter - og istedet for skal have et dejligt liv som engel... Jeg vil helt sikkert kigge efter dig i stjernerne.
Jeg håber, at du får nogle rolige og fredelige dage her til sidst, og at du har alle dem som du elsker omkring dig. Husk at fortælle dem, at de skal åbne vinduet når du dør - så din engel kan komme ud og flyve og op i paradis.

Hvis du får lyst til at skrive igen, skal jeg nok holde øje med det - og svare hurtigt. Og hvis du ikke når at læse svaret mens du er på sygehuset, så må du læse på din pc i himlen... for de har vel fået bærbare deroppe - tror du ik? ;-)
Jeg håber, at det hele slutter på en god og rolig måde for dig. Og hvis vi ikke skrives ved inden - så ses vi engang blandt englene.

Stor kram
Marianne
Jeg vil vide hvem de er
En Lightløsning
Det at være til stede
(Oplevelse af) opmærksomhed, interesse, kærlighed eller omsorg som et menneske udviser
Det danske sprognævn
Den anonyme rådgivning
Nye Muligheder
Behov for at kunne "gemme sig" fysisk.
Er usikre på hvad de søger, og hvordan
Har brug for at bevare kontrollen
Jeg vil ikke ringe til nogen for så kan de høre at jeg græder. Er der ikke et sted, hvor jeg kan chatte :(
Jeg ved jo ikke engang hvad det er der er galt med mig, så det giver jo ingen mening at snakke med nogen om det.
pige 18 år
dreng 17 år
Ikke søger råd eller løsninger
emnet er ganske enkelt for følsomt for børn og unge at henvende sig til en fremmed voksen om.
Projektleder
I samme periode havde Cyberhus
mere end 30
henvendelser fra børn og unge omkring seksuelle overgreb
Hej
Jeg hedder Laura og jeg er syg, bekymret og bange. Jeg har kræft og lægerne har sagt at de ikke kan gøre mere for mig. Jeg har været ind og ud af hospitalet i lang tid men nu siger de at der kun er kort tid tilbage.
Jeg har brug for at fortælle nogen om mine tanker om hvad der sker når jeg dør. Min familie græder når vi taler om det, så det vil være rart at få et svar fra nogen der ikke bliver kede af det.

Først vil jeg gerne fortælle, at jeg tror paradis er et sted, hvor der er roligt og fredeligt, men der er også fest og gang i den. Jeg tror man er en engel og man flyver rundt sammen med de andre engle og måske spiller på harber eller anden musik, det synes jeg nemlig lyder og kunne være rigtig hyggelig. Man kan også kigge ned på jorden, tror jeg. Jeg er blevet meget mere afkræftet og jeg er på sygehuset igen, da jeg i nat blev dårligere og besvimede nogle gange. Jeg sover mere eller mindre konstant og jeg får mere og mere morfin fordi jeg får det dårligere og meget mere ondt. Jeg fik min computer med, det ville jeg meget gere have, elsker nemlig et spil jeg har på den som jeg spiller, når jeg har kræfter til at sidde lidt op.

Jeg har talt meget med min familie, og de vil gerne bare have jeg er så glad som muligt hele tiden så det kan ende langsomt. Jeg håber snart at det ender, jeg kan snart ikke mere, begynder og mærke hjertebanken og af og til må jeg have ilt maske på nu, ved det snart er slut. Har mere lyst til paradis nu, vil kke længere have ondt.

Please svar hurtit :'-( knus fra laura
”Man kan sagtens være empatisk og nærværende, selvom man ikke kan se hinanden i øjnene.
Det er selvfølgelig på en anden måde, man skaber nærvær i chatten, end man gør i den fysiske rådgivning. Når den unge kommer ned i ungerådgivningen, så er nærværet der med det samme, de kommer ind ad døren.

Det sker i måden, jeg byder dem velkommen på og spørger, om de vil have noget at drikke. Den mulighed har jeg jo ikke i chatten. Der skaber jeg nærvær i måden, jeg skriver til de unge"

ungerådgiver kbh. kommune
Spilleregler
Særligt udfordrende i en chat eller en brevkasse, hvor man kun har det skrevne sprog
Intet kropssprog
Ingen betoning
Hej.
Jeg har et misbrug af amfetamin og tager det ca 4-5 gange om ugen. Jeg skal ha lavet bryster hvor jeg skal i fuld narkose. Er det fint nok hvis jeg ikke tager noget indtil 6 dage før? Og kan man tage Ritalin indtil dagen inden ? Håber I kan hjælpe

Spørgsmål fra netstof
det handler om at være meget eksplicit om hvad det er man tænker og nogle gange også hvad man føler når man chatter med en ung.

Den unge kan jo ikke se at jeg sidder og tænker, ligesom hvis vi sad sammen, så det skriver jeg; "jeg er her stadig, jeg sidder bare lige og tænker"

Eller hvis den unge mest af alt trænger til et kram, så sender jeg et. Jeg kan sagtens finde på at skrive; "jeg har lige pakket en masse god energi ind i et cyberkram, som jeg sender til dig. er du klar til at gribe...så kommer det her"

Frivillig chatrådgiver fra cyberhus
Brobygning
Ringkøbing-Skjern
Roskilde
Vejle
Skanderborg
Odder
Halsnæs
Aarhus
har aldrig før følt at nogen forstod mig på den måde. seriøs sindsyg følelse at sidde og snakke med en man ikke aner hvem er og så bare føle at man klikker for vildt. har seriøs den vildeste følelse lige nu :)

Pige 16 år
Hej
Jeg har et spørgsmål om de der mænd i pornofilm. Det jeg egentlig vil vide noget om er, hvordan mændene i disse videoer har så let med at få dem med i kanen. Bruger de nogle specielle tricks?
Håber i vil svare hurtigst mulig, hilsen en nysgerrig kal på det seksuelle område.

Spørgsmål fra cyberhus
i starten var jeg meget overrasket over hvor intenst en chat hurtigt bliver. selvfølgelig ikke altid, men ofte åbner de unge bare så meget op for deres inderste, at man nærmest kan mærke dem gennem skærmen.
Jeg har flere gange oplevet, at jeg mister tidsfornemmelsen, og bliver helt overrasket over at der er gået mere end en time, når chatten er slut. så går det op for mig hvor fokuseret jeg har været.
Koordinator i chatrådgivningen
det har været den hårdeste aften i lang lang tid. græder lige nu, men er også glad. har det som om jeg har løbet 1000 kilometer, og jeg er ellers vandt til at løbe langt ;)
det er svært at forklare, men føler for første gang i lang tid at jeg ikke kæmper alene. det var virkelig rart ikke at løbe alene den her gang:)

Pige 19 år
...i en faglig kontekst
Lettere at gemme sig
Det er nemmere at gemme sig digitalt
Ved godt jeg skal sige det til min kontaktperson, men jeg kan bare ikke få det ud når jeg sidder overfor hende
Pige 15 år
Ved ikk hvordan man gør sådan noget her. Er normalt ikke typen der har brug for hjælp
Pige 14 år
Det er en god måde at øve sig på
Tønder
Hillerød
Middelfart
Helsingør
København
hey
er fucking deprimeret min flirt tog til fest og havde sex med en anden og droppet mig for en anden fyr og har været deprimeret i over to månder nu og hun var den første det nogen sinde har kunne lide mig hun var den første jeg nogen sinde kun lide
hvad skal jeg gøre for at give slip og blive glad igen??? :(
Spørgsmål fra MitAssist
Hej cyberhus.
Jeg er en pige på 13 år der har et spørgsmål til jer: jeg har aldrig haft en kæreste, og har aldrig haft lyst til det indtil for en måned siden.
der begynder jeg hele tiden at tænke på en bestemt pige. Jeg har lyst til hende og jeg tror jeg er forelsket i hende.
Jeg kan da godt se at fx harry styles/justin bieber ikke er grimme, men jeg synes ikke de er lækre. Det synes jeg med nogle kvindelige kendte.

Er jeg lesbisk eller Hvad sker der?
Hilsen en forvirret pige.
Gruppechatten
Behov for at kunne "gemme sig" fysisk
Er usikre på hvad de søger, og hvordan
Dem der ikke søger råd eller løsninger
Jeg har en bisidder, men nogen gange har jeg bare brug for at snak med nogen der ikke kender mig
Dreng 9 år
der er også tit jeg ikke har brug for at få at vide hvad det er jeg skal. jeg vil bare snakke lidt. det er bare nemmere her
Voksne kan lytte, uden at der absolut skal handles
I virkeligheden, bliver mange af de unge, jo også mødt af et system, der altid vil skubbe dem i en bestemt retning. Kan godt forstå hvis de nogle gange har brug for et frirum
kommune rådgiver fra ung-i chatten

Oplægstjenesten
Rådgivningen
Projektafdelingen
Digitalt nærvær
Jeg synes det er så skide hyggeligt på gruppechatten fordi vi bare er et fællesskab og en familie - hvor der også er plads til nye.

Jeg elsker det, og glæder mig til det hver uge. Det er også utrolig fedt med emner, fordi der bliver diskuteret nogle ting som vi muligvis ikke normalt diskuterer med vennerne (også selvom vi engang imellem er svære at få til at fokusere på et emne)

Men overordnet synes jeg, at det er så fedt at rådgiverne er så deltagende og ligesom med i fællesskab istedet for bare at overvåge. Elsker det.
Ung fra gruppechatten
Meta-kommunikation
Når jeg spørger
så er det fordi...
Forklarer "mellemregninger"
Henvisning
...eller afvisning
Ord på skrift er hårde
1. Et spørgsmål af gangen
2. Afklar løbende
3. Skriv korte afsnit
4.
5.
6.
Kontrol
Full transcript