Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Guerra freda

No description
by

Alejandro Martinez de Madrid

on 4 February 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Guerra freda

La Guerra Freda TEMA 6 Que va ser? La guerra freda va ser l'enfrentament entre el grup capitalista i el comunista: Majoritariament els EUA i l'URSS. Ocurreix des de la segona guerra mundial fins la caiguda de la URSS. Defensaven i defenen la busqueda del maxim benefici ,la propietat privada y l'economia de mercat es a dir el capitalisme. Els Estats Units/Bloc capitalista Politicament defensaba i defen la democracia, la llibertat d'expresio,etc. La URSS/Bloc Comunista Tenien un model de democracia popular amb un unic partit.
La llibertat no escasetjaba. La seua economia es basaba en que tot fora planificat i produit per l'estat. L'OTAN és una organització militar creada l’any 1949 per defensar Europa de l’amenaça soviètica. El pacte de Varsòvia, que també va constituir una resposta per part de la Unió Soviètica a la creació en aquest cas de l’OTAN, és igualment una organització militar fundada l’any 1955 entre la Unió Soviètica i els estats que hi havia sota la seva influència. Organitzacions/Pactes militars Enfrentaments
a la guerra freda Enfrentaments mes importants Es repartí Corea en Nord i sud (entre la URSS i els EUA).Despres d'un atac de corea del Nord, Corea del sud amb l'ONU, van penetrar a Corea del Nord fins arribar a prop de la frontera amb la Xina. La qual va unirse a la guerra fent retrocedir als americans.
El major moment de tensio va ser cuan va existir la duda de utilitzar armament nuclear . Pero ningu va voler crear l'olocaust nuclear pel que van signar l'alt el foc el 1953. Guerra de corea Guerra del Vietnam L guerra de Vietna dura des de 1959 fins al 1975, el seu origen es la determinacio de les guerrilles de vietnam del sur(vietcong) amb l'ajuda de Vietnam del nord de derrocar al gobern sur-vietnamita. El enfrentament desemboca en una guerra entre ambdos paísos que prompte es converti en un conflicte internacional cuan els EUA i altres 40 paísos mes apoyaren a Vietnam del Sur, mentres que la URSS y China suministraren municions a Vietnam del Nord i al Vietcong.Finalment, l’any 1968 un atac sorpresa , va provocar que els Estats Units, es veges obligat a negociar la pau, que es va firmar a París l’any 1973. Crisis dels misils L’any 1961, després que la revolució liderada per Fidel Castro guanyarà, Cuba es va convertir en la primera república socialista d’Amèrica. Com a conseqüència, els EUA van iniciar un bloqueig polític i econòmic contra el país. Aleshores Cuba va intensificar les seues relacions amb l’URSS i va permetre instalara bases de míssils en l’illa. Una altra vegada, la possibilitat d’un enfrontament directe entre les dues superpotències va durar diversos dies. Finalment, el president soviètic va retirar les bases de Cuba. La Carrera armamentistica i la espacial Avans de la segona guerra mundial l'URSS tenia una diferencia abrumadora amb tots els altres paisos en cuant a tancs i avions de combat. Pero despres d'aquesta la diferencia va menguarse considerablement.
l'URSS i els EUA vegent tantes guerres com hi havia van intentar pacificar la societat frenant la carrera armamentistica. En la carrera espacial l'URSS va ser la primera en fer una missio espacial al1961, pero els EUA van ser el primers en enviar un home a la lluna. Altres importants succesos de la guerra freda El bloqueig de berlin i el mur Alemanya va ser ocupada militarment i dividida en 4 zones controlades pels EUA, Gran Bretanya, França i la URSS. La capital, Berlin, es trobava en zona soviètica però també es trobava dividida en 4 zones, els països capitalistes França Gran Bretanya i els EUA van decidir unir les seues zones. Al llarg del temps la zona capitalista resulta tindre mes privilegis yila gent fugia de la zona de la URSS per lo que Stalin mana construir el mur de berlin fins al 1989 cuan es derruit. Fi de la guerra freda Entre el 1989 i el 1991, les repúbliques soviètiques no russes es van anar declarant independents i van anar substituint els règims comunistes per democràcies parlamentàries. A la RDA les protestes ciutadanes es van succeir durant més d’un any fins que, el 1989, el president va dimitir, les fronteres amb la RFA (mur de Berlín).Es van obrir i Alemanya es va reunificar. L’any 1991, el pacte de Varsòvia es va dissoldre i les tropes soviètiques es van retirar dels països que formaven part del pacte. Finalment, Gorbatxov va dimitir i la Unió Soviètica també fou dissolta.
S’iniciava un nou ordre mundial, amb els Estats Units com a única superpotència.
LA FI DE LA GUERRA FREDA Els EUA i la URSS (bloc capitalista i comunista) tenien grans diferencies, tant politicament com economicament. Diferencies VS Mes informacio: http://agrega.juntadeandalucia.es/repositorio/19032010/fa/es-an_2010031913_9245818/ODE-8fa2f129-618a-3160-bf31-431774966962/GuerraDeCorea.swf Final de la guerra
Full transcript