Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

tecno maqines prezi

No description
by

Berta Bartolí

on 13 April 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of tecno maqines prezi

El pla inclinat Palanca És una barra rígida recolzada en un suport al voltant s’aplica una petita força per obtenir una gran força. Rodes hidràuliques Màquines Maquines:
Una màquina és un objecte que ens ajuda a efectuar un treball d'una manera més còmoda, ràpida i descansada. Funcionament:
Totes les màquines necessiten energia per funcionar.
Segons l’energia que utilitzin poden ser hiServeix per elevar càrregues verticalment. Permet pujar pesos còmodament, ja que inverteix el sentit de la força que s'aplica.dràuliques, tèrmiques ,elèctriques, etc. Classificació segons finalitat:
Màquines motrius o motors.
Maquines operatives. Màquines motrius
elementals Primer genere Segon genere Tercer genere Roda Politja Polispat Polispat de cargols Polispat reial Cargols Falques Dispositius senzills formats generalment per un sol element
Necessiten l’aplicació d’una força per poder funcionar.
S’utilitzen per multiplicar forces. És un objecte de forma rodona que pot girar sobre un eix que passa pel seu centre Serveix per elevar càrregues verticalment. Permet pujar pesos còmodament, ja que inverteix el sentit de la força que s'aplica. Sistema de dos grups d'una o més politges cadascun, l'un fix i l'altre mòbil, que permet, en multiplicar la força aplicada a un cable, a una cadena o a una corda, manualment o mecànicament per accionament elèctric. Polispast reial: És el que té dues o més politges a cada grup És el grup de politges fix ha estat substituït per dues rodes dentades de diàmetres diferents Polispasts diferencials És el que consisteix en una roda dentada, a l'eix de la qual hi ha una politja per la qual passa la cadena que eleva la càrrega. Un pla inclinat és una porció de sòl que forma un cert angle amb l'horitzontal sense arribar a ser vertica. Transformen una energia primària en energia mecànica.
Es mostra en forma de moviment de rotació.
L'estructura és la part rígida que serveix de suport dels mecanismes i de les forces que actuen a la màquina. Transformen l’energia del vent en un moviment de rotació. Tenen una sèrie de pales unides a un eix motriu que quan hi ha vent aquest provoca un moviment de rotació. Molins de vent Aeromotors Aerogenerador Turbian Pelton És turbomàquina formada per unes aspes unides a un eix que giren quan reben un fluid com aigua, gas o vapor, a molta pressió. Turbina Turbina Francis Turbines Kaplan Són rodes proveïdes d’una sèrie de paletes o àleps units a un arbre a través d’un radis. L’aigua xoca contra les paletes i aquestes es mouen i provoquen el gir de l’arbre Rodes de corrent inferior Rodes de corrent mitjà Rodes de corrent superior Màquines simples En un dels extrems de la corda actua la resistència i en l'altre la potència Politja fixa Politja mòbil En un dels extrems és fixat a un suport i en l'altre actua la potència
Full transcript