Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Caracteristiques dels personatges de Terra Baixa

No description
by

oriol pastor

on 9 June 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Caracteristiques dels personatges de Terra Baixa

La família Perdigons
Manelic
es le protagonista de la obra. És un pastor que mai a vist gaire gent i es casa amb la marta fruit d’un engany muntat per el Sebastià. A la terra baixa la gent és riu del Manelic
El Manelic és una persona bona i de cor pur, al no haver estat mai a la terra baixa no entén el per que de les coses i es pensa que tothom és com ei.

Marta
És una noia que ve de Barcelona, u a passat malament, la seva mare mare mort i un pobre quida d’ella, amb aquest trota monts acaba a les terres del Sebastià. A partir d’aquí la Marta i en Sebastià comencen una relació. La Marta pateix danys psicològics. Ella sap que no esta be però per un altre costat esta agraïda per que la deixes viure a les seves terres
Mossen i Perruca
El Mossèn: personatge que realment no es un cura però li diuen per que va estudiar per ser-ho. El seu caràcter es desconegut per les poques vegades que apareix.
el Perruca es l’amo d’un mas però fa tot el que diu el Sebastià com tots els pagesos. Ell és l’encarregat de denunciar al Manelic a la Guardia Civil per ordre d’en Sebastià. No és dolent però com tots els pagesos fan cas al amo.
Sebastià
Sebastià: És l’amo de les terres on esta situat el poble i on viuen la resta de personatges. És una persona sense escrúpols, ell u controla tot, i clos a les persones i és un dels motius per els que surt amb la Marta
Personatges de Terra baixa
Tomàs
Es qui va casar a la Marta i en Manelic, en quan s’assabenta del engany es sent malament per que es ei qui els a casat i ell, al Manelic, se’l estima molt
Qui són la família Perdigons?
esta formada per Pepa, Antònia, Josep, Nando i Nuri.
Xeixa
Xeixa: personatge mes que es dona conta de lo del Sebastià i la Marta a pocs dies del casament i el amo el fa fora per això i per que no vol anar al casament. te tampoc valentia per parar-ho tot, però ell es treu un pes moral molt important d’a sobre desmantellant-li el pla al Jaume i enviant-li indirectes al Manelic amb la figura del llop. S’estima a la Marta però no es capes de perdonar-li tot com u fa el Manelic.

Aquests membres de la família Perdigons, juntament amb la Nuri, són un grup de pagesos que intervenen activament en l'acció dramàtica de l'obra. Els quatre es caracteritzen per exercir de pagesos xafarders de l'obra, i que fins i tot arriben a ser cruels amb els seus comentaris i amb les seves burles malintencionades, tant cap el Manelic com a la Marta.
-La Nuri es la més petita, te 14 anys. A mesura que la obra avança, va madurant i es més espavilada però no deixa de ser bona persona.
Full transcript