Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Copy of Starbucks

Strategic Management & Decision Making
by

Arsida Ajazi

on 27 May 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Copy of Starbucks

Historiku ANALIZAT E TREGUT
NE SHQIPERI STRATEGJIA E RRITJES AVANTAZHET KONKURRUESE PLAN MARKETIMI ANALIZA E
KONSUMATORIT STARBUCKS COFFEE Ana Shurdha
Andi Sinani
Arnisa Jahaj
Arsida Ajazi
Esmeralda Gjoka
Etrizena Ferraj
Roland Lleshi TREGU I SYNUAR TREGU DHE
KONKURRENCA BOTERORE 20.891 Dyqane ne 62 Vende •Në Shqipëri konsumohen 37 milion filxhan kafe ekspres në vit dhe rreth 30 milion kafe turke.
•Shqipëria ia kalon për konsum te kafese dhe Anglisë, me konsum vjetor 2.2 kg për frymë.
•Shqiptarët shpenzojnë 15 miliard lekë në vit për të pirë kafe.
•“Artikulli më i shitur në lokalet e Shqipërisë sot është kafeja ekspres, më pas vijnë çaji i nxehtë dhe në periudhën e verës pijet freskuese”.
•Në Shqipëri një kafe kushton minimumi 20 lekë dhe maksimumi 200 lekë (mesatarisht 50 lekë). TREGU I KONSUMIT TE KAFESE SIPAS SHOQATES NDERKOMBETARE TE KAFESE •Mosha 20-29 vjec:
-Përgjithësisht jane të kënaqur me cilësinë e kafes që ata konsumojn,
-E perceptojnë kafen si një vlerë të mirë
-Dëshmojnë për popullaritetin e kafes
-Ndjehen më mirë duke pirë kafe.
- I vene re shume cimimet.

•Mosha 30-59 vjec:
-Përgjithësisht jane të kënaqur me cilësinë e kafe që ata konsumojnë,
-Vertetojne popullaritetin e kafes qe frekuentojne,
-I shohin me pak cmimet.

•Mosha 60+:
-Më pak të kënaqur me cilësinë e kafe që ata konsumojnë,
-Mendojne se kafeja është një mënyrë e mirë për t'u çlodhur,
-Shikojne shumë çmimet; Perdoruesit e perditshem te kafese

Perdoruesit e kafes qe nxitojne ku perfshihen studentet, te punesuarit e ndryshem etj.

Udhetaret dhe personat me kohe te limituar

Klientet e pakenaqur te kafeneve ekzistuese

Klientet e pakenaqur nga cilesia e kafes dhe ambientet ku ato sherbehen STARBUCKSI ka fituar emer fale cilesise dhe dhe komoditeteve qe ajo ofron,pra ofron nje siguri dhe besim tek klientet fale eksperiences shumevjecare ne treg. Duke ulur disa herë përpunimin e transaksioneve, STARBUCKS do të ofrojë konsumatorëve një përvojë të përshpejtuar që blerësit nuk e kane tek pikat ekzistuese ne treg. STARFBUCKS me tej do te beje diferences duke futur teknologji si makinetat e kafes per te permiresuar cilesine e sherbimit dhe procesin e shitjes, ne pika biznesesh apo dhe universitete. Brandi/Marka Shpejtesi/Komoditet Teknologji Në aspektin e numrit të njësive per dyqan, Starbucks është 23 herë më i madh se sa konkurrenti i tij i ardhshëm në specialitetin e kafes. Vendodhja : STARBUCKS do të pozicionojë dyqanet në vende me dukshmëri shumë të lartë dhe lehtësi të madhe të qasjes. Cmimi : Cmime te arsyeshme perkundrejte sasise, cilesise dhe komoditetit te produktit qe ne ofrojme. STRATEGJI PROMOVIMI STRATEGJI SHITJE Punonjesit Kartat Starbucks Reviste Broshure Strabucksi do te operoje vetem ne nje pike ne Tiranes, ne pjesen e qendres, ne Bllok.

Ne planet 5 vjecare synohet nje zgjerim biznesi ne 7 pika ne total, te cilat mund te realizohen dhe ne qytete te tjera te vendit.

Synimi kryesor eshte pikasja e pikave fokale, te rendesishme sic jane qendrat tregtare, karburantet, lokalet ne qender, si dhe aeroporti, pika qe sherbejne si vende tranzit dhe i sherbejne tregut te klienteles se zgjedhur per ti servirur. Reklamimi ne television Reklamimi ne radio Reklamimi me ane te automjeteve Reklamimi me revista STARBUCKS NE TIRANE ANALIZAT FINANCIARE Rotterdam Central Koln, Germany
Full transcript