Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Audi

No description
by

Alem Alic

on 28 May 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Audi

Audi A1
Audi A1 se proizvodi od 2010. godine. On se izrađuje na istoj platformi, kao i aktualni VW Polo i Seat Ibiza.Za biznis, sport, prijatelje ili porodicu. Za duga putovanja, vožnju gradom, s prtljagom ili bez cilja.
Baš po mjeri onih koji žele premium automobil u malom pakovanju. U verziji s pet vrata pruža još više komfora i funkcionalnosti.
~ Audi A1 ~
Nastanak audija
August Horch (1868. – 1951.), je 1899. osnovao marku Horch i počeo s proizvodnjom automobila, ali je u uskoro izbačen iz svoje kompanije pa je 1909. godine osnovao novu. Međutim, više nije imao pravo na korištenje svog obiteljskog imena pa je svoje prezime Horch preveo na latinski jezik. Riječ audi je imperativ od audire (na hrvatskom čuti), što i znači „Čuj!“ ili na njemačkom „Horch!“. August Horch je rođen 12.10.1868. godine u Munchenberg-u a umro je 3.2.1951. godine. Zanimljivo je da August Horch nikada nije imao vozačku dozvolu.
~ August Horch i nastanak Audia ~
Audi
Dobrodošli u svijet Audija
~ August Horch ~
~ Audi Modeli ~
~ Kao najnovije modele predstavljamo vam :
Audi A1, A3, A4, A5, A6, A7, A8
Audi Q3, Q5, Q7
Audi RS4, RS5, RS6
Audi R8, R18 e-Tron
Audi TT
~ Audi A1 ~
~ Općenito ~
Audi je njemački proizvođač automobila sa sjedištem u Ingolstadtu. Od 1964. Audi je marka unutar Volkswagen grupe. Audi je višenamjenski automobil. Za biznis, sport, prijatelje ili porodicu, za duga putovanja, vožnju gradom, sa prtljagom ili bez cilja. U ponudi automobila za trku audi nudi : Audi R18 e-tron, R8 Audi, Audi RS4 SportBack, Audi TT itd.
~ Audi A3 ~
~ Audi A4 ~
Audi A3
Audi A3 je automobil koji se proizvodi od 1996. godine. Audi A3 u kompaktnom formatu demonstrira audijevu tehničku nadmoć. Njegov dizajn govori posebnim jezikom a njegova dinamika ostavlja bez daha. Definitivno automobil ispred svog vremena.
~ Audi A4 ~
Audi A4
Audi A4 je u proizvodnji od 1994. godine i trenutno se proizvodi četvrta generacija. Savršen balans između performansi i efikasnosti, sportskog duha i suverenosti, inteligencije i emocija : Audi A4 limuzina. Progresivan umjesto konzervativan. Sportski umjesto trom. Luksuzan umjesto prosječan, jednostavno Audi A4 Avant.
~ Audi A5 ~
Audi A5
Audi A5 je u proizvodnji od 2007. godine dok je od 2009. godine u proizvodnji Audi A5 SportBack. Savršene obline u dizajnu, perfektno ponašanje na asfaltu. Audi A5 Sportback jedinstven u obliku i funkciji, uvijek dinamičan u nastupu - automobil izvan svake konkurencije.
~ Audi A6 ~
Audi A6
Audi A6 je u proizvodnji od 1994. godine. Visoka tehnologija u službi biznis klase : sistemi pomoći u limuzini A6 prepuni su funkcija izrazito praktičnih za rukovanje. Robusna struktura aluminijske karoserije omogućava novu dimenziju u dinamici vožnje i garantuje besprekompromisnu sigurnost putnika.
~ Audi A7 ~
Audi A7
Audi A7 je prvi put predstavljen 2010. godine u Munchenu. To je veliki, elegantni model sa pet vrata, koji spaja emotivan karakter coupea sa komforom limuzine, kao i sa prednostima karavana. Audi A7 objedinjuje sve najbolje iz Audijeve proizvodnje. Dizajn izražava estetiku savremene tehnologije u svim detaljima.
~ Audi A7 ~
~ Audi A5 ~
~ Audi A6 ~
~ Audi A8 ~
~ Audi A8 ~
Audi A8
Audi A8 se proizvodi od 1994. godine. To je veoma snažan i efikasan model iz velike ponude Audija. Takođe veoma komforan a uz to sve i sportski.
~ Audi Q3 ~
Audi Q3
Audi Q3 se proizvodi od 2011. godine. On je sportski i efikasan, svestran i trendi - tip automobila koji se jednako dobro osjeća na asfaltu i na terenu. Kao i svaki Audi tako i Q3-ca postavlja standarde na svim područjima tehnike - svojom karoserijom, pogonskim agregatima i najnaprednijim sistemima asistencije i multimedije.
~ Audi Q3 ~
~ Audi Q5 ~
Audi Q5
Audi Q5 se proizvodi od 2008. godine. Audi Q5 je kompaktni SUV za nove generacije. Sportista, štedljiv, bez odricanja užitka u vožnji.
~ Audi Q5 ~
~ Audi Q7 ~
Audi Q7
Audi Q7 je prvi put predstavljen u Frankfurtu 2005. godine. Od 2008. godine se proizvodi sportski Q7 V12 TDI sa 500 KS. Od konkurenata se razlikuje po tome što u serijskoj opremi nudi 7 sjedala, a u potpunosti je prilagođen vožnji na cesti. Jednostavno svaka cesta mu pristaje. Stalan pogon na sve četiri točka, suveren terenskoj vožnji, temperamentan na asfaltu. Audi Q7 je sportskog dizajna, opremljen moćnim motorima koji će vas odvesti bilo gdje.
~ Audi Q7 ~
~ Audi RS4 ~
Audi RS4
Audi RS4 je najjača verzija Audija A4, koja se proizvodi u suradnji sa quattro GmbH. 1999. godine predstavio je Audi u suradnji sa quattro GmBH prvu generaciju RS4 koji je nasljednik Audija RS2. RS4 B5 se proizvodio samo kao Avant kako je već i Audi RS2.
~ Audi RS5 ~
~ Audi RS5~
Audi RS5
Dovoljan je jedan jedini trenutak da Audi S5 Coupé bude uvjerljiv. Dugačke linije bočnog dijela djeluju pognuto, nizak krov modelu Audi S5 Coupé daje izgled spremnog za skok. Treptaj oka i Audi S5 Coupé već je nestao.Novo dizajnirana Audi Singleframe rešetka hladnjaka sa S5-znakom presijava se na svjetlosti dok odbojnik privlači pogled na svjetla za maglu u alu-optici. Xenon-glavna svjetla su opremljena s novim dnevnim svjetlima u LED-tehnologiji.
~ Audi RS4 ~
~ Audi RS6~
Audi RS6
Audi RS4 je počeo sa proizvodnjom 2002. godine kao model C5. Dok se druga generacija odnostno RS6 pročeo proizvoditi od 2007. godine. RS6 Avant je najjači karavan koji je Audi ikada izdao.
~ Audi RS6 ~
~ Audi R8 ~
Audi R8
Audi R8 je sportski model njemačke marke Audi. Proizvodi se od 2006. godine. Serijski automobil je predstavljen na Mondial de l'Automobileu. Izgrađen je na platformi Lamborghini Gallarda. R8 LMS je trkačka verzija Audija R8. Ta verzija je proizvedena po FIA GT3 pravilima i razlikuje se na nekim mjestima od serijskog modela. Tako su bile modifikacije kao stražnji pogon (pogon na četiri kotača je nezakonit) i veći stražnji spojler potrebne. Performanse od preko 368 kW (500 KS) se prenosiju preko sekvencijalnog 6-stupanjskog sportskog prijenosa.
~ Audi R8 ~
~ Audi R18 ~
Audi R18
Audi R18 e-Tron je automobil iz 2014-15. godine namijenjen za utrke. Što se tiče dizajna prednjeg kraja, inženjeri u tom pogledu imaju više slobode. Umjesto difuzora, inženjeri su na prednjem kraju po prvi put mogli ugraditi istinsko prednje krilo što garantira aerodinamičke benefite i niže troškove obzirom da će ovaj dio karoserije biti lakše modificirati za različite trkaće staze i specifične zahtjeve. Ranije je za istu svrhu bilo potrebno proizvoditi drugačije karoserijske dijelove.
~ Audi R18 ~
~ Audi TT ~
Audi TT
Audi TT se proizvodi od 1998. godine.Druga generacija Audija TT, model 8J se proizvodi od 2006. godine. Kratki prevjesi na prednjem i zadnjem kraju, široki trag. Vizuelni identitet TT-a naglašen je velikim točkovima i cijevima izduvnog sistema. U stanju mirovanja se stražnji spojler može primjetiti kao ukras, dok se pri brzini od 120km/h spojler otvara prema gore i na taj način povećava pritisak na stražnju osovinu i optimizira stabilnost vožnje.
~ Audi TT ~
~ Audi RS3 ~
~ Audi MotorSport ~
~ Audi A3 ~
Audi GT Racing
Fabrika automobila Audi, pobrinula se i za one koji malo više vole brzinu. Tako Audi proizvodi sportske modele kao što su R18 e-Tron, Audi R8 LMS, itd. Takođe ekipa Audi-a se utrkuje na mnogim tipovima trke kao što su :
WEC
DTM
TT Cup
GT Racing
Full transcript