Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

japani

No description
by

valtteri koskinen

on 10 May 2010

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of japani

Double click anywhere & add an idea JAPANI nähtävyydet Tiesitkö ? Japanilla ei ole virallista armeijaa koska perustuslain artikla 9, joka kieltää maalta oikeuden sodanjulistukseen ja asevoimien käyttöön kansainvälisten kiistojen ratkaisemisessa. Japanissa on yhteensä 15 kansallista, lailla määriteltyä juhla- ja lomapäivää. perustiedot Japanin pää kaupunki on Tokio 31. maaliskuuta 1854 Yhdysvaltain laivaston kommodori Matthew Perry onnistui ”mustine laivoineen” lopettamaan Japanin eristäytymispolitiikan Kanagawan sopimuksella. Maan nimen muodostavat kirjoitusmerkit tarkoittavat ”auringon juurta” tai ”auringon lähdettä”, minkä vuoksi Japania kutsutaan joskus ”nousevan auringon maaksi”. Fuji on Japanin korkein vuori ja yleinen aihe maan taiteessa. Hokusain ukiyo-e vuodelta 1827.

Yli kolmesta tuhannesta saaresta koostuva Japani sijaitsee Itä-Aasiassa Tyynenmeren rannikolla. Maan tärkeimmät saaret pohjoisesta etelään ovat Hokkaid, Honsh (pääsaari), Shikoku ja Kysh. Rykysaaret, joihin kuuluu myös Okinawa, sijaitsevat Kyshn eteläpuolella ulottuen yli tuhannen kilometrin päähän lähes Taiwanille saakka. politiikkaa Japani on perustuslaillinen monarkia. Japanin perustuslaki määrittelee seremoniallisena keulakuvana toimivan Japanin keisarin ”valtion ja kansan yhtenäisyyden symboliksi”, eikä hänellä ole toisen maailmansodan jälkeen ollut juuri lainkaan poliittista valtaa. Käytännössä keisari toimii Japanin valtionpäämiehen tavoin diplomaattisissa tilaisuuksissa. Nykyinen ja 125. keisari on Akihito, joka nousi valtaistuimelle isänsä Hirohiton kuoltua vuonna 1989. Todellinen poliittinen valta on Japanin pääministerillä ja kansan valitsemalla parlamentilla japani on kuuluisa modernien juttujensa vuoksi
valitettavasti amerikkalaiset yrittävät lopettaa valaan pyynnin japanilaiset sanovat että pyytävät valasta kokeilu tarkotuksiin mutta rikkovat rajat mennen tullen. Japanin kansallisurheilulaji on perinteisesti ollut sumopaini, joka on yhä yksi maan suosituimmista urheilulajeista.
Full transcript