Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Boom Boom Brazil

in kaart gebracht
by

larissa sluis

on 10 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Boom Boom Brazil

Utrecht Boibuchet Rio de Janeiro Kick off diner 10 november | Utrecht Voor iedereen die actief meewerkt aan de Boom Boom Brazil feesten en/of EcoBairo. We maken kennis met elkaar op een heerlijke plek, met Braziliaanse muziek & eten en sfeer.

De Boom Boom Brazil Club is een feit. Kom en laat je braziliaanse hart kloppen! Laat horen wat je kan bijdragen. Dansen voor Brazilië Waarom Boom Boom Brazil?

Het schone het ware en het goede van Brazilië beleven in een heerlijk dansevent
Bekendheid geven aan het initiatief, mensen op positieve, easy manier verbinden, internationale comunidade starten
Fondsen werven voor EcoTopia; sponsoren, crowdfunding en individuele giften. 01 maart 2013 | Studio K in Amsterdam Van Bossa Nova tot Baile Funk! Bij Boom Boom Brazil gaat je hart in t braziliaans ritme kloppen.

Met: Zuco 103, Easy Aloha's en DJ Elroy We organiseren een designworkshop in Boisbuchet, waar designers, architecten en kunstenaars zich kunnen inschrijven om gezamenlijk onderdelen van EcoTopia te ontwerpen. In samenwerking met de Braziliaanse vertegenwoordiging van Onda Solidaria en onder leiding van gerenommeerde experts in duurzaam ontwerpen (zoals Shigeru Ban, Simon Velez, Maria Blaise, of anderen) worden ideeen en prototypes voor EcoTopia verder uitgewerkt. In de loop van 2013 wordt duidelijk wie de workshops gaat leiden.
www.boisbuchet.org Workshop Design EcoTopia juli/augustus 2013 | Boisbuchet EcoTopia In EcoTopia wordt:

ecologisch en duurzaam gebouwd met materialen uit de natuurlijke omgeving of uit gerecycled afval;
zorgvuldig en inventief met natuurlijke bronnen omgegaan;
gerecycled, afval gescheiden of creatief gebruikt;
met permacultuur fruit en groente verbouwd.

In EcoTopia is ruimte voor:

experimenten met self-sustainability;
expertise op het gebied van duurzaamheid, alternatieve energie en recycling;
educatie en bewustwording van groepen bewoners, omwonenden en geïnteresseerden
het stimuleren van innovatief ondernemerschap & productontwikkeling;
scheppen, ontwerpen en innoveren op het gebied van kunst, design en architectuur. EcoTopia EcoTopia is de gedroomde wijk waar mensen kunnen leven en werken in - en met respect voor - de natuurlijke omgeving.
EcoTopia is een programma waarin wordt onderzocht hoe deze droom werkelijkheid te maken. In Nederland en in Brazilie. In het groot en in het klein.
EcoTopia verbindt bedrijven & burgers, denkers & doeners, kunstenaars & consultants, arm & rijk in het onderzoeken, creëren en werkend maken van duurzame manieren van samenleven. Leven en werken, in en met recpect voor de natuurlijke omgeving Het is een voorbeeldwijk én een inspirerende plek om te bezoeken of te wonen.

Bewoners, lokale bedrijven, kunstenaars, designers, idealisten én grote ondernemingen met een duurzame missie ontmoeten elkaar rond EcoBairo Stichting EcoTopia

Doel een duurzame en ecologische wijk - EcoTopia - in Brazilië mee vormgeven en bouwen. Onderweg EcoTopia ideeën uitvoeren, testen en stimuleren:

Duurzame architectonische of design-experimenten in Europa, prototyping t/m productie. Ism designers en architecten.

Kennis delen & uitproberen van innovatieve methoden en technieken op t gebied van alternatieve energie, recycling, meubels, tuinen, huizen...

Proefopstellingen in andere wijken in Brazilie, Frankrijk, Engeland of Nederland, ism innovatieve grotere bedrijven. EcoTopia wil geen ontwikkelingshulp geven. De nadruk ligt op wederkerig leren van elkaars innovaties en inzichten. En zo dromen werkelijkheid laten worden.

Innovatie en inspiratie koppelen aan planmatigheid en realisatiekracht.
Zo kan het beste uit twee werelden worden gecombineerd; Brazilie, het kloppend hart van de mogelijkheden en verantwoorde vooruitgang, Europa, de ervaring, de kennis en de traditie.

Stichting EcoTopia is opgericht door
Lilian Vieira, bekend van o.m. Zuco 103,
en Ina Smittenberg van Werklust. Stichting EcoTopia werkt samen met
Onda Solidaria, een stichting die tot doel heeft de omstandigheden in Brazilië te verbeteren voor die gemeenschappen die daar zelf niet uit komen.

Daarbij richt Onda Solidaria zich met name op de jongere generatie, oa door het aanbieden van activiteiten en educatie. Ook bij Onda Solidaria gaat ontwikkeling hand in hand met respect voor - en bewustwording van - de natuurlijke omgeving. Ook Onda Solidaria droomt van een EcoTopia. Onda Solidária heeft een stuk land van 27 ha gekregen dat zij kunnen ontwikkelen tot een EcoTopia. Zij willen daar een gemeenschap bouwen waar wonen, werken, educatie, permacultuur en kunst een verantwoorde plek krijgen, om zo duurzaam, gezond en innovatief te leven.

In deze EcoTopia is er plaats voor vernieuwing, experimenten en proeftuinen; uit de omringende gemeenschappen van Minas Gerais en Rio de Janeiro, alsook uit Europa.

Stichting EcoTopia werkt mee aan de ontwikkeling van deze EcoTopia. Met kennis, inzet, expertise, ideeën, handen en voeten. Droom wordt werkelijkheid. Je kunt op allerlei manieren meedoen! Wanneer je meer wilt doen en je graag praktisch of toegepast meedenkt, kun je intekenen op het ontwerpweekend in Januari (designing Eco-topia), of zelfs de tweeweekse Design Workshop in Boisbuchet (Design EcoTopia). We gaan aan de slag met innovatieve technieken en ontwerpen samen delen van Eco-Topia, met tot doel ze ook werkelijk in Brazilie te bouwen! Als bedrijf of onderneming kun je je naam aan BoomBoom Brazil of EcoTopia verbinden en gericht sponsoren met tijd, mankracht, of geld. Wanneer je producent of dienstverlener van ecologische of duurzame innovaties bent, willen we graag met je in gesprek over het samenwerken in/met EcoTopia als proeftuin, pilot, locatie, vestiging. Dansen Denken & doen Geven & experimenteren halfjaarlijkse fun(d)dance nachten.
Full transcript