Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Interview Stans

No description
by

Lonneke Jans

on 25 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Interview Stans

Interview Stans van Dongen Stans van Dongen is eigenaar van Sindsdien en communicatieadviseur bij Tilburg University en is 'verbindster van ongelijksoortige zaken en mensen'.
Stans faciliteerde op de derde bijeenkomst van medewerker 3.0 met veel enthousiasme een dialoogtafel.
Wat is medewerker 3.0 voor jou?
Het project medewerker 3.0 is voor mij het project dat jullie opgezet hebben, vanuit de bibliotheken. Het is op zoek zijn naar een andere manier van betrokkenheid en leiderschap van medewerkers. Een nieuwe manier en weg, ook om problemen te lijf te gaan.
Hoe probeer jij er binnen je werk vorm aan te geven?
Er zijn veel aspecten die hierbinnen vallen. Mijn focus ligt op creatief denken en processen rondom creatief denken, Creative Problem Solving. Dat houdt o.a. in dat je samen ontwikkelt, co-creëert. Voorwaarden zijn een juiste mindset en een open klimaat.
Creative Problem Solving is een procesaanpak. Zo kun je bijvoorbeeld proberen zo efficiënt mogelijk van A naar B te gaan, niets mis mee, maar daar ligt nog wel iets aan vooraf. Je moet namelijk de goede vragen stellen, ideeën genereren en oplossingen ontwikkelen. En dat doe je in co-creatie. Een voorbeeld hiervan is een project waar ik op de universiteit (Tilburg University) mee bezig ben. Daar kijken we op een andere manier naar de marketing van opleidingen; hoe kun je je marketing activiteiten aanpassen aan de veranderingen die op je afkomen.
Wat zou jij in de toekomst beter/anders willen doen?
Ik zou vooral meer en verrassende connecties willen maken met mensen. Dat doe ik door uit mijn comfort zone te stappen en ook door toevallige ontmoetingen. Dit gebeurt door zonder van tevoren een vastomlijnd doel te hebben, maar gewoon door te kijken waar het eindigt en wat het me brengt.
Ik pak dat aan door via social media verschillende events te volgen en te bezoeken. Ook via-via hoor ik vaak van mensen over nieuwe interessante events. Op die manier ben ik ook bij medewerker 3.0 terecht gekomen. Gewoon doen! Heeft het 'gedachtegoed van medewerker 3.0 je tot denken aangezet?
Toen ik vast liep in mijn werk ben ik op onderzoek uit gegaan waar mijn kracht ligt. Door dat te onderzoeken en te bepalen vond ik mijn kracht. Dan is de wereld oneindig Door wat voor zaken wordt het 'gedachtegoed' van medewerker 3.0 tegengehouden?
Het wordt vooral tegengehouden door jezelf. Of eigenlijk; je laat je tegenhouden.
Het kan zijn dat het klimaat om je heen je niet stimuleert, dat je er afstand van moet doen of het moet proberen te veranderen.
Ik voel me nu niet tegengehouden, want als je weet wat je wilt, worden dingen waarvan je dacht dat ze je tegenhouden minder relevant.
Full transcript