Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

L'energia solar es capta de l'energia del sol que arriba a l

No description
by

on 7 April 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of L'energia solar es capta de l'energia del sol que arriba a l

inconvenients
Com totes les energies, la solar té alguns inconvenients.
aquests són:
- L'energia solar hi ha llocs, on no rendeix gaire perquè el sol no toca a tot arreu igual. En aquest mapa es pot obserbar amb claredat.
- També ho és l'espai que ocupen les plaques solars, tot i que en algunes fàbriques els taulats són prou grossos.
- Tot això no és compensat per el preu, ja que les plaques costen molts diners, però a la llarga a nivell personal pot sortir a compte, ja que no has de pagar l'energia, perquè prové de les teves instalacions.
funcionaments
Energia solar
Les energies renovables són aquelles que no s'esgoten, i que majoritàriament no contaminen. Per això es diu que són netes i inesgotables.
L'energia solar és una d'elles, la qual aprofita la energia del sol i es dispresa en radiacions electromagnètiques en forma de calor. Cosa que nosalres aprofitem i la transformem en energia elèctrica o tèrmica.
FUNCIONAMENT
L'energia solar és aquella que s'aprofita del sol, de diferents maneres com poden ser: energia fotovoltaica, tèrmica, activa, passiva, termoelèctrica, i eòlica solar.
Però les més utilitzades i més relevants són les tèrmiques i les fotovoltaiques.
El principal és que és renobable per tant que no s'acaba mai o que tarda molt poc en regenerar-se, ja que prové del sol i si aquest s'apaga, s'acaba la vida a la terra, una altra aventatge és que encara que el preu sigui molt alt a la llarga et surt a compte, ja que no pagues factura de la llum perquè la pots tenir pròpia a casa
avantatges
El procés es duu a terme en 2 circuits independents, un primari i un secundari. L'energia tèrmica (calor) procedent dels rajos solars arriba als captadors, escalfant el fluid que circula pel seu interior (aigua amb anticongelant). Aquesta energia en forma d'aigua calenta és intercanviada fins a un altre circuit on és acumulada a un dipòsit acumulador fins a poder ser utilitzada com a ACS (aigua calenta sanitària).
Les cèl·lules fotoelèctriques són el principal component de la placa fotovoltaica. Són uns dispositius semiconductors que en rebre radiació solar s'exciten, provoquen salts electrònics i corrent elèctric. L'acoblament en sèrie de diversos d'aquests díodes òptics permet l'obtenció de voltatges majors aptes per a petits dispositius electrònics. A major escala, el corrent elèctric continu que proporcionen les plaques fotovoltaiques es pot transformar en corrent altern i injectar en xarxa, operació que és poc rendible econòmicament en entorns aïllats.
En refugis de muntanya, cases, vehicles, estacions meteorològiques... s'empren les plaques fotovoltaiques com a alternativa econòmicament viable a la llarga
Tèrmiques
Fotovoltaiques
L'energia tèrmica :
L'energia solar fotovoltaica :
CURIOSITATS DE L'ENERGIA SOLAR
L'energia solar tèrmica o energia termosolar consisteix en l'aprofitament de l'energia del Sol per produir calor que pot aprofitar-se per cuinar aliments o per a la producció d'aigua calenta destinada al consum d'aigua domèstic, ja sigui aigua calenta sanitària, calefacció, o per a producció d'energia mecànica i, a partir d'ella, d'energia elèctrica. Addicionalment pot emprar-se per a alimentar una màquina de refrigeració per absorció, que empra calor en lloc d'electricitat per produir fred amb el qual es pot condicionar l'aire dels locals.
L'energia solar fotovoltaica és una font d'energia que produeix electricitat d'origen renovable, és obtinguda directament a partir de la radiació solar mitjançant un dispositiu semiconductor anomenat cèl·lula fotovoltaica, o bé mitjançant una deposició de metalls sobre un substrat anomenat cèl·lula solar de pel·lícula fina.
Aquest tipus d'energia s'usa per alimentar innombrables aplicacions i aparells autònoms, per proveir refugis o habitatges aïllats de la xarxa elèctrica i per produir electricitat a gran escala a través de xarxes de distribució.
VAIXELL QUE FUNCIONA AMB ENERGIA SOLAR
SATÈL·LIT QUE FUNCIONA A PARTIR DE L'ENERGIA SOLAR
CASA ON L'ELECTRICITAT HI ARRIBA MITJANÇANT L'ENERGIA SOLAR
Es comenta que en un futur l'energia solar esdevindrà l'energia de que més dependrem. Segons els informes de Greenpeace, l'energia fotovoltaica podrà suministrar electricitat a dos terços de la població mundial el 2030. I segons un estudi publicat el 2007 pel Consell Mundial d'Energía, l'any 2100 el 70% de la energía consumida será d'origen solar.
CARLES SERRA, ARNAU CABARROCAS
JORDI DE VEHÍ, SERGI LÓPEZ
Full transcript