Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Måling af blodsukker

No description
by

Nina Henriksen

on 10 April 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Måling af blodsukker

Måling af blodsukker Formål: Blodsukkeret er det som giver energi til musklerne. En persons blodsukker varier hele tiden. Det måles i mmol, som er glukose/L blod. Man har højest blodsukker efter indtagelse af mad og lavest blodsukker om morgenen, når du altså ikke har spist i et godt stykke tid. Når du har højt blodsukker frigiver din bugspytkirtel insulin, hvilket signalerer til dine muskler og din lever at de kan optage glukosen i blodet. Musklerne og leveren omdanner så glukose til glykogen (som er en polysakkarid). Det bliver så oplagret i musklerne som energi til senere brug. Hvis kroppen til gengæld har blodsukkerunderskud udskiller kroppen glukagon, hvilket signalerer til musklerne og leveren (dog hovedsageligt leveren) at den skal udskille energi til blodet. Så det er insulin og glukagon som regulerer blodsukkeret hos mennesker. Nogle madvarer bliver optaget hurtigere i kroppen end andre, det er nemlig madvarer med mange monosakkarider, som er let nedbrydelige for kroppen. Madvarer med mange polysakkarider skal først nedbrydes til monosakkarider, før at de kan optages i blodet. Materialer: Afmålt mængde mad Prik i finger Måling af blodsukker Forsøgets gang og måleresultater: Vi kan ud fra vores forsøg konkludere, at blodsukkeret steg efter indtagelsen af groft rugbrød. Blodsukkeret steg langsomt, da poly-sakkariderne optages langsomt i kroppen, da de først skal nedbrydes til mono-sakkarider. Beregninger: Vurdering og fejlkilder: FEJLKILDER

- upræcist måleapparat
- upræcis timing af stikning
- ikke konstateret sukkersyge Teori: VURDERING

Vi vil mene, at vi som klasse kom frem til et godt resultat, da vi sammenlignede resultaterne med forskellie madvarer i en graf. Vi kunne tydeligt se hvilke madvarer der blev optaget hurtigt og hvilke der blev optager langsomt. Formålet med denne øvelse er at finde ud af hvilken effekt forskellige fødevare har på blodsukkeret. Forsøget indledes med at en person faster i ca. 4 timer. Derefter afmåles det valgte mad som skal indtages og alle materialer findes frem og gøres klar.

Lige efter at der er blevet undersøgt sukkerindholdet i blodet for første gang, begynder personen at indtage det kulhydrat personen skulle indtage. (i vores tilfælde, skulle kulhydratet indtages i form af rugbrød).

Så når personen er halvvejs igennem sin indtagelse af kulhydraterne, tjekkes der igen for sukkerindholdet i blodet.

Der efter tjekkes sukkerindholdet i blodet hvert 15. minut i ca 1½ time. Blodsukkermåler Rugbrød Sprit til sterelisering af fingre Fingreprikker Resultater Konklusion: Indtagelse af mad Sukkersyge Type 1 diabetes Type 1 diabetes er en "auto-immun"
sygdom. Dette betyder at kroppens
eget immunforsvar ødelægger de
celler i bugspytkirtlen som skal producere
insulin. Dette gør så at diabetikerer ikke kan regulere deres blodsukker og derfor ender de tit med for højt blodsukker, hvis ikke de har taget insulin. Type 2 diabetes Type 2 diabetes er forskellig fra type 1 diabetes. Hvis du har type 2 diabetes er det dine muskelceller som har svært ved at optage glukose fra blodet. Det er den mest almindelige form for diabetes og ca. 80% af alle diabetikere lider af type 2 diabetes. Kilde http://www.diabetes.dk/
Full transcript