Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Make your likes visible on Facebook?

Connect your Facebook account to Prezi and let your likes appear on your timeline.
You can change this under Settings & Account at any time.

No, thanks

Rap

No description
by

Samet Bozkurt

on 14 February 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Rap

geschiedenis
Rap

Begin jaren tachtig
ontstaan in de New Yorkse wijk The Bronx

de muziekstijl hiphop
sprake van een DJ

twee platenspelers
muziek draait tot een nieuwe compositie
De Master of Ceremonie
Zorgt ervoor
dat de zaal rapt
Komst van de slaven
Naar de VS
Muziek van de slaven
kwam mee naar Amerika
de slaven werden
Amerika slecht behandeld
Slavernij afgeschaft
Maar discriminatie bleef doorgaan
Zwarten
Alleen werk die slecht betaald is
Dus sommige mensen leefden in armoede
Oplossing voor armoede is voor sommige
op straat vertonen van
hun kunsten en muziek

Ontwikkeling
Ook in Nederland begon rap
In de jaren tachtig
Bands zoals

Rock Steady Crew en Run-D.M.C.
Grote invloed voor Nederlandse rap
Ander woord hiervoor is Nederhop
In 30 jaar
Meer dan 450 rappers erbij gekomen
En er komen nog steeds rappers bij


Biografie
&
Discografie
Biografie Eminem
Eminem
Ook wel bekend als The Slim Shady
Geboren op 17 oktober 1972 in Kansas
Echte naam is Marshall Bruce Mathers III
Naam vernoemd naar zijn vader
Vader verlaten na 6 maanden
Verhuisd naar Detroit op 6 jarige leeftijd
Verhuisde naar een zwarte buurt
Marshall op 13 jarige leeftijd
Regelmatig vernederd, gemept, beledigd
Begon stiekem met rappen schrijven
1986 band opgericht met vrienden
The Bassmint Productions
1986 stopte hij met school
Richtte zich op Rap
1990 getrouwd met Scott Kim
1995 dochter
1996 album Infinity
1997 album Slim Shady
Meer dan 4 miljoen exemplaren verkocht
Na 1997 was hij niet meer zo in beeld
Hij had een verslaving aan slaappil
2005 ging wereldtour niet door
2007 longontsteking
2009 mega-comeback

Eminem-Rap God 2013
Biografie 50 Cent
Discografie Eminem
Album:
Jaar:
Infinite
1996
The Slim Shady LP
1999
Marshall Mathers LP
2000
The Eminem show
2002
Encore
2004
Curtain call: The hits
2005


The re-up
2006
Relapse
2009
Recovery
2010
Marshall Mathers Lp 2
2013

4 Bekende Rap artiesten
Eminem 50 Cent Snoop Dogg Yes-R

Curtis james Jackson
Oftewel 50 Cent
Geboren op 6 juli 1975 in Queens
Is bekend met zijn albums Get rich
or die Trying en The Massacre
Beide albums waren succesvol
Kreeg Multi-platina voor beide albums
Wereldwijd 20 miljoen cd's en 40 miljoen singles verkocht
toen hij 8 jaar was
Moeder overleden
Verhuisd naar grootouders
Daar begon hij met rappen
50 Cent begon zijn carriere in de clubjes
Later heeft hij met jzj samengewerkt
Eerste single, was een grote hit
How to rob had 36 nummers
Hiermee heeft hij 50 rapvijanden gemaakt
In april 2000 werd hij in zijn huis doodgeschoten
9 kogels
Hij overleefde het gelukkig
Toen hij uiteindelijk bijkwam heeft hij een contract getekend
Met Dr. Dre en Eminem
Samen een album Get rich or die
Heeft wereldwijd 11 miljoen platen
7 miljoen in de Vs alleen
De single In da Club
Grote hit en wereldwijd meeste hitlijsten nummer 1
Later heeft 50 Cent computerspel gemaakt
Bulletproof

50 Cent- In da Club
Discografie 50 Cent
Album:
Jaar:
Power of the dollar
1999
Get Rich or Die Trying
2003
The Massacre
2005
G Unit
2007

Curtis
2009
Before
2009



Snoop Dogg
Biografie Snoop Dogg
Discografie Snoop Dogg
Eminem
50 Cent
Drop it like its hot-Snoop Dogg ft Pharell williams
Album:
Jaar:
Doggystyle
1993
The doggfather
1996
Da game is to be sold,
1998
not to be told
No limit top Dogg

1999
The last meal 2000
Death row's

2001
Paid da cost to be da bo$$ 2002
Rythm&Gangsta

2004
The best of Snoop Dogg 2005
The blue carpet treatment

2006
Ego Trippin 2008
Doggumentary

2011
Reincarnated 2013

Calvin Cordozar Broadus
oftewel Snoop Dogg
is een Amerikaanse rapper
Geboren op 20 oktober 1971 in Californië
Bijnaam Snoop gekregen van moeder
Afstuderen van middelbare school
Aanraking met politie door drugsbezit
paar jaartjes in gevangeni
Daar maakte hij rapmuziek
voor een uitweg van zijn problemen
Later door Warren G, zijn vriend
Dr. Dre ontmoet
1993 eerste album
Doggystyle
meteen ook nummer een hit van Billboard
Al zijn andere albums waren relaxte songs
Later werd zijn bijnaam Snoop Doggy Dogg ingekort tot Snoop Dogg
Yes-r
Biografie
Discografie
Yesser Roshdy
Rapnaam Yes-r
Geboren op 2 November 1986 in Amsterdam
Marokkaans-Egyptische afkomst
Rapper
begon 12 jaar met rappen
door inspiratie van zijn neef Ali-b
In 2003 komt hij in rapgroep D-men
Met Lange frans
Aantal liedjes uitgebracht
Daarna groep verlaten
Tekent label bij Ali-b
Eerste solo-album Mijn pad
Jaar later Tmf award gekregen voor beste nieuwkomer
Yes-r speelde onder andere in films zoals gansterboys
Succesvolle actie en comedyfilm
Album:
Jaar:
Mijn pad
2005
Zakenman
2007
Zakenman II
2008
Mixtape Dierentuin
2009
Fashion
2012
www.wikipedia.nl
http://users.telenet.be/sintgillis/biografie%20eminem.htm
http://starnews.cinenews.be/nl/sterren/50-Cent/biografie/
Yes-R- Uit Elkaar
Full transcript