Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Orkaan Katrina New Orleans

Willemijn, Daphne, Marijke voor Aardrijkskunde
by

Marijke van de Beek

on 14 June 2011

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Orkaan Katrina New Orleans

29 augustus 2005 - De orkaan Katrina trof New Orleans gedurende enkele dagen. Er werden windsnelheden gemeten van 280 kilometer per uur. Ongeveer 80% van de stad kwam onder water te staan.

Katrina was ontstaan op 24 augustus 2005 en kwam bij Miama aan land als een orkaan uit de eerste categorie. Boven de Golf van Mexico werd dit echter snel een orkaan van categorie 5. Deskundigen voorspelden dat New Orleans op 29 augustus 2005 getroffen zou worden door de zware orkaan. De inwoners van de stad werden verplicht geëvacueerd. New Orleans verwoest door Katrina De orkaan Katrina..... Uiteindelijk trok de orkaan net langs New Orleans. Toch was de schade in New Orleans enorm. Water was de stad binnengedrongen omdat de dijken niet bestand waren tegen Katrina. De 25.000 mensen die niet op tijd gevlucht waren werden in de Superdome ondergebracht. Ook deze mensen moesten uiteindelijk geëvacueerd worden.

De stad bleek voor een groot deel verwoest toen het meeste water weggepompt was. Bijna 2.000 mensen waren om het leven gekomen en de schade werd op tientallen miljarden geschat. Overal uit de wereld werd hulp geboden. Zelfs vijand Cuba bood hulp aan de Verenigde Staten. www.nieuwsdossier.nl WASHINGTON - Zes dagen nadat de orkaan Katrina verwoestend over New Orleans trok, zijn de Amerikanen op grote schaal begonnen met de berging van de lichamen. Volgens CNN zijn de pathologen in de staat Louisiana overstelpt door de grote hoeveelheid lijken en kunnen ze hun taak niet aan.

De lichamen drijven in de overstroomde straten of liggen in ingestorte woningen. Volgens de Britse krant The Sunday Mirror vonden reddingswerkers in een kelderkast de stoffelijke overschotten van achttien familieleden, die zich daar hadden verschranst, maar ingesloten raakten en verdronken. Stoffelijke overschotten worden bewaard in busjes en koelwagens, waar ze wachten op identificatie.


Nog altijd is niet duidelijk hoeveel levens de zware orkaan heeft geëist. De gouveneur van Louisiana gaat uit van duizenden slachtoffers, terwijl anderen reppen van meer dan 10.000 doden. Amerikanen bergen lijken in New Orleans www.AD.nl Augustus 2005 - De orkaan Katrina richt op 26 augustus 2005 veel schade aan in Zuid-Florida. Op 29 augustus raast de orkaan met windsnelheden van 233 km/uur over New Orleans. De orkaan trekt de stad aan de oostzijde voorbij. Toch is de schade naar het zich laat aanzien enorm. De orkaan vervolgt zijn weg richting Alabama en de Westkust. De kustplaatsen Gulfport en Biloxi worden zeer zwaar getroffen. Grote delen van Mississippi, Louisiana en Alabama staan onder water. Op 31 augustus 2005 begeven een aantal dijken rondom de stad New Orleans het door het natuurgeweld van de orkaan. Tachtig procent van New Orleans staat nu onder water. Op sommige plaatsen staat het water zeven meter hoog. Hulp komt traag op gang. Pas op 6 september begint het water te zakken doordat dijken worden gerepareerd en er begonnen wordt met het wegpompen van het water. New Orleans
Katrina, de watersnoodramp In de nasleep van Katrina heeft de Nederlandse watersector inmiddels meerdere bezoeken gebracht aan het getroffen gebied. In januari 2006 is een delegatie vanuit de Verenigde Staten in Nederland op bezoek geweest om kennis en expertise te delen. In oktober 2006 heeft een delegatie vanuit de Nederlandse watersector een bezoek gebracht aan New Orleans. Momenteel worden vervolgstappen verder uitgewerkt. www.waterland.ned Samenvatting artikelen. artikel 1: categorie 5, 25.000 geëvacueerden 2.000 doden.
artikel 2: 10.000 doden, lijken, 18 familieleden.
artikel 3: oostzijde, wegpompen, rivieren overstromen. zwaar getroffen Getroffenen van de orkaan Katrina Zijn er nog vragen??? -waterdamp
-zee of een oceaan
-Cumulonimbuswolk
-zuchtje wind
-grond onstaan van orkaan *Amerika heeft in totoaal 52 staten.
*Het heeft 290 342 550 inwoners.
*2,6 % werkt in de landbouw in 2001.
*22,8% werkt in de industrie in 2001.
*74,6 % werkt in dienst bij een baas in 2001.
*Het BBP is in 2003 37,562.
*Overheid uitgaven zijn in procenten van het BBP 20%.
*1% is analfabeet
*Aantal inwoners per arts is 358 mensen.
 Statistieken Amerika: zondag 28 augustus.
spoorwegen stil gelegd.
vliegverkeer stil gelegd.
dijken gebouwd.
Waterford kerncentrale stilgelegd, explosie. De bescherming van de staat Louisiana: sneller evacueren.
geen belangrijke gebouwen.
Nieuwe mensen inlichten.
Stevige huizen
geen houten huizen. Aantal maatregelen die wij zouden gebruiken Wat is een orkaan? Gevaarlijk? Weetjes!!! Quiz!!! Rebus!!!
Full transcript