Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Djævelens lærling af Camilla Friis

No description
by

Camilla Friis Dyrborg

on 6 December 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Djævelens lærling af Camilla Friis

Personkarakterisktik
Miljø
Foskellige verdner: Den normal verden og helvede.

Forside
Genre
Fortæller
Man hører/ser historien ud fra hvad Filip oplever. 3 personsfortæller
Djævelens lærling
Resume
Forsiden forestiller en djævel med store horn, spidse tænder og gedeskæg. Han kigger i en bog.

Det passer godt fordi at Djævelen netop er beskrevet sådan der, og at han kigger i en bog for at finde ud af hvem Filip var.
Fortolkning
- Jeg syntes bogen er genial, de første 100 sider er lidt svære at komme i gang med, men alt i alt syntes jeg bogen, var en af de bedste jeg har læst. Men jeg synes ikke forfatteren viser nok budskab for bogen. Der mangler lidt en grund til hele historien synes jeg, men jeg synes det var en rigtig god bog, slet ingen tvivl der.
Djævelen er døende, og han har brug for en arvtager. Han finder blandt menneskene en rigtig ond dreng. Men ved et uheld, får Djævelen fat i den forkerte dreng. Nemlig den gode Fillip, som ikke kan finde på at gøre end flue fortræd. Men der er ingen vej tilbage og Djævelen er nød til at gå i gang med at oplære Filip i ondskaben. Han møder en djævlepige der hedder Satina, og de bliver hurtigt venner. Men han får også 2 fjender Aziel og Fluks som er onde i mod ham.
Filip og Satina undersøger hvorfor Djævelen lige pludselig er døende, da han burde leve evigt. De finder ud af at Aziel og hans mor har forgiftet Djævelen med en harefod. Filip og Satina når lige at redde Djævelen i tide og Filip kan nu vende tilbage til hans liv i den normale verden.
Bagside
Fillip Engell er en englegod dreng. Han kan derfor ikke forstå hvorfor han kommer i helvede. Men det viser sig at Lucifer/Djævelen er døende og har brug for en arvtager. Men der nemlig sket en fejl, han har, ved et uheld, hentet den forkerte dreng ned. hverken djævelen eller filip er særligt tilfredse med det. Men der er ikke noget at gøre. Djævelen er nød til at gå i gang med Filips oplæring i det onde, nød til at finde Filips mørke side. Han får hurtigt venner, men også fjender. Og han finder ud af at der er nogen der vil af med Lucifer og selv vil op på tronen...
I den normale verden er vi på hans skole og ude på en vej. I skolen bliver han mobbet af djævlesøren/søren.

Ude på vejen hjælper han en kat ned fra et træ, som åbenbart kan tale. katten løber væk og Filip følger efter. Lidt efter står de på en vej og søren kommer bagfra og skubber Filip ud foran bilerne, hvor han dør.
Tema & motiv
- Temaet i bogen går ind under: kærlighed, had, krimi og venskab og ikke mindst fantasy.
- Motivet er at Filip blev bange for Søren så han ender med at blive skubbet ud foran en bil.


Helvede
Mørkt, varmt, lugter brændt, Ondskabsgloben, reoler med bøger om alle mennesker på jorden, elektriskstol, dør til en ukendt verden og en stol af knogler.

Ellers mindede stedet om en ganske almindelig landsby. Små gader bugtede sig ud og ind mellem hinanden, nydelige huse med forhaver, gik folk på gaden, som nikkede høfligt til hinanden eller vekslede et par ord om deres dag. Bortset fra hornene i panden, og de lange kapper lignede de helt normale mennesker.
Sort lys, hvide skygger, bjerge rundt om helvede - små grotter, flyvende djævle i luften. altid nat.
Præsentation
- Djævlens lærling.
- 1. bind i serien: "Den store djævlekrig"
- Udgivet i 2005.
- Orlaprisen og forfatterpris
Skønlitteratur
- Fantasy
Filip bliver valgt til at skal være den nye hersker
Lucifer er dødende
Møder Satina og bliver forelsket
Aziel og Fluks er onde over for Filip
Aziel og Satina var tidligere kærester
Filip bliver ondskabsfuld
Vil undersøge hvorfor Lucifer er dødende
Reder Lucifers liv
Får en billet tilbage til livet
Komposition
- Anslag: Filip er gået ned i kælderen, fordi søren er efter ham. Fillip vælger så at gå ned i kælderen, hvor han kommer til helvedes porte møder ham Skumleskæg som er portvogter. Lidt efter kommer katten Lucifax og henter Filip, og fører ham op til Lucifer.
- Præsentation: Bogen forgår i det 20. århundrede , da der er bliver og sproget er nogenlunde moderne. Historien bliver også fortalt lige når tingene sker.
- Uddybning: Filip er en meget sød og ærlig dreng, men når han kommer til helvede bliver han tvunget til at sige alle mulige ting han slet ikk har lyst til at sige.
Katten Lucifax er en slags ”tjener” for Lucifer. Satina er en djævlepige som Filip bliver gode venner med og ender med at blive forelsket i hende. Fluks og Aziel er nogle af Filips største fjender i helvede.

- Point of no return: Det sted i hele bogen hvor der sker flest konflikter er i helvede. Det er mest konflikter mellem Filip og Lucifer. Filip og Lucifer kan diskutere om alt og ingen ting.
- Konfliktopttraping: Der er rigtig mange konflikter i djævlens lærling, konflinkerne handler meget om at Filip ikke har lyst til at gennemføre de opgaver han skal igennem, så Lucifer finder altid en løsning som Filip ender med at blive sur over. Når filip bliver sur er det jo som jeg tidligere har sagt, at han ender med at få vinger, horn og horn.
- Klimaks: Højdepunket i bogen er jo, at Filip kommer til helvede og får en masse opgaver han skal hjælpe Lucifer med, så han kan overleve hvor meget man kan være ondskabsfuld. Filip ender med at blive en rigtig god djævle, hvis man kan kalde det det. Han gør jo det han bliver bedt om, så på den måde får han tilladelse til at komme tilbage til livet.
- Udtoning: Jeg ved at der er flere bøger indenfor denne serie, men jeg tænker at Filip faktisk syntes det var underholdene at være der, da det slet ikke er sådan han var før hen i livet. Så jeg tænker at 2’eren, måske er noget med at Filip tager tilbage til helvede og gerne vil være den nye ”ejer”, over helvede eller hvad man kan kalder.
- Filip: Filip er en utrolig sød dreng, han kunne aldrig finde på at gøre noget ondt i den normale verden. Men så snart han kommer i helvede, begynder de onde gerninger lige så stille at komme. Han er en dreng i teenageårene, han har ikke nogle venner, og han laver sine lektier. Han er 13 år og kender ikke til hans far. Ensom og ikke særlig god til sport.
Han har rødt hår, og efter noget tid med de onde gerninger begynder han at få horn, hale og vinger.

- Lucifer: Går under mange navne fx djævelen, satan og helvedes herre.
Har sort jakkesæt, lang sort kappe, mørkt hår skinnende som silke, knoglehvid hud, gedebukkehorn, gedeskæg, store sorte øjne, var en engel og allergisk over for lykke.

- Satina: Forelsket i Filip, sort bølgende hår, midnatsblå øje og små horn.
- Aziel: Ildrødt hår, forelsket i Satina,
2 sorte horn som er større end de andre.
Hader Filip.
- Sproget i bogen er meget normalt, intet slang og intet højtideligt. Sproget er meget også meget nemt at forstår, men i starten kan den godt være lidt svær at forstår da der kommer så mange navne på en gang. Jeg troede feks. også at Lucifer var en kat til at starte med da der var så mange forvirrede oplysninger, men det kommer lige så stille. De bruger ikke meget negativ sprog, men alligevel er det meget af at man tænker på Filip som er den sødeste og mest uskyldige dreng, han ender med at få et grimt sprog, men alligevel er det heller ikke meget. De bruger meget direkte tale i bogen, men heller ikke for meget så bogen ender med at blive kedelig at læse.
Sproget
Full transcript