Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Slatkiši

No description
by

Magdalena Matić

on 24 May 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Slatkiši

Slatkiši su opći naziv za hranu slatkog okusa, koja sadrži šećer ili umjetne zaslađivače. Poznati su i pod nazivom konditorski proizvodi. Slatkiši su posebno popularni među djecom.
Proizvedeni su najčešće industrijski ili rjeđe ručno. Prodaju se u trgovinama mješovite robe ili u specijaliziranim trgovinama slatkiša. Srodno područje je pekarstvo, pogotovo kada se radi o proizvodnji kolača i slastica. Slatkiši Vrste slatkiša Čokolada je poslastica koja se dobiva miješanjem kakaove mase s većom ili manjom količinom šećera. Najčešće na tržište dolazi u obliku pločica.Za dobijanje čokolade se zrna kakaovca fermentiraju, prže, ljušti im se ljuska, i često se kombinuju sa zaslađivačima ili poboljšivačima ukusa. Bomboni Bombon je slatkiš izrađen od koncentrirane mješavine šećera i vode, s dodatkom boja i aroma.
Pojam bombon je modificirana francuska riječ bonbon, a označava nešto dobro (bon-bon, bon=dobro) čokolada
bomboni
sladoled
keksi
žvakaće gume
vafli Čokolada Sladoled Sladoled je djelomično ili potpuno zamrznuta slastica koja se sastoji prvenstveno od mlijeka ili mliječnih proizvoda (mlijeko u prahu, ugušćeno mlijeko, vrhnje ili maslac), te nemliječnih sastojaka koji se dodaju u smjesu u svrhu podešavanja okusa, arome, boje, mirisa. Keks (u narodu još zvan i galetica i galetina) je prehrambeni proizvod.
Dobiva ga se tako da se pee oblikovano tvrdo tijesto.
Mora sadržavati najmanje 6% masnoe, a raunano prema gotovom proizvodu, smije imati u sebi najviše 5% vode. Keksi ŽVAKE Guma za žvakanje, žvakaća guma ili žvaka je naziv za vrstu slatkiša, izrađenu od gume ili sličnog elastičnog materijala, a koja je namijenjena žvakanju. Vafel Vafel proizvod je prehrambeni proizvod, srodan keksu, koji se sastoji od vafel-listova i punjenja. by:Magdalena Matic 1.F Zanimljivosti o šeceru U americkoj prehrani dodanim šecerom dnevno se unosi dodatnih 496 kalorija. Šecer izaziva ovisnost. Šecer otpušta supstancu nalik opijatu koja aktivira dio mozga zadužen za osjeaj nagraivanja i užitka.
Full transcript