Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Sterrenklas - De EU en de regio's

No description
by

Ryckevelde vzw

on 22 December 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Sterrenklas - De EU en de regio's

De EU en de regio's
Net zoals de EU uit verschillende landen bestaat, bestaat iedere lidstaat uit verschillende regio's. De EU geeft geld aan die regio's zodat ze bijvoorbeeld wegen kunnen aanleggen of lokale projecten kunnen uitvoeren. Ook in de Vlaamse provincies en in Brussel zijn er zo'n projecten. Wil je die samen bekijken?
De Leievallei
heeft een mooie opknapbeurt
gekregen. In Frankrijk, Wallonië en Vlaanderen kregen steden geld van de EU om dat te doen. De scouts van Menen zijn alvast heel blij met
een nieuwe speelzone
in de vallei.
West-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen
Antwerpen
Vlaams-Brabant
Limburg
Brussel
Wist je dat we later misschien op maïs-olie zullen rijden in plaats van op benzine? In Gent loopt er een project van de EU dat probeert om de oude, vervuilende energiebronnen zoals olie of petroleum te vervangen door biomassa. Biomassa zijn biologische producten die ook als energiebron kunnen dienen.
In Antwerpen is de Belgische afdeling van het MIRG-EX project gevestigd. In dit samenwerkingsproject organiseren België, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk samen reddingsoperaties op zee. Het is de bedoeling om zo sneller en beter te reageren wanneer schepen op zee in de problemen komen.
Iedere regio in België heeft zijn eigen gerechten en dranken. De Europese Unie kan zo'n gerecht of drank erkennen als een streekproduct. Dan krijgt het product een beschermd statuut en kan het niet onder dezelfde naam nagemaakt worden in een andere gebied van de EU. Ken jij nog streekproducten?
In Brussel wonen er veel mensen heel dicht bijeen. Daardoor is er soms plaats tekort in de stad. Europa helpt steden zoals Brussel door bijvoorbeeld te investeren in de verbouwing van oude gebouwen zodat deze opnieuw gebruikt worden als kinderdagverblijf.
In de provincie Limburg lopen er heel veel verschillende EU-projecten rond het opwekken van milieuvriendelijke energie. De provincie wordt daardoor als een pionier voor de groene economie beschouwd.
Full transcript