Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Nederlands (Anorexia)

No description
by

Samantha van Wijk

on 25 May 2011

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Nederlands (Anorexia)

Anorexia Anorexia
Anorexia nervosa is een eetstoornis, waarbij iemand een vervormd beeld van het eigen lichaam heeft, een grote angst heeft om dik te worden en niet probeert een normaal lichaamsgewicht na te streven. Bij dit type Anorexia Nervosa wordt geweigerd te eten of heel weinig te eten, om zo te voorkomen dat je aankomt. Boulimia nervosa
(verkort tot boulimia) betekent letterlijk ‘eetlust als een os door nerveuze oorzaken’. Zodra je thuis bent, begin je te eten. Dwangmatig, zonder te proeven en zonder dat je er plezier aan beleeft. Je hebt jezelf niet meer onder controle. Je eet alles op, tot en met de laatste kruimel. Maar je wilt beslist niet aankomen. Daarom probeer je het voedsel kwijt te raken. Dat kan door veel te sporten. Maar ook op ongezondere manieren, zoals vasten, braken, het gebruik van laxeermiddelen, een klysma of plaspillen. "Een medicijn tegen Anorexia?" “Ik wíst wel dat veel van die gedachten onzin waren, maar daarmee vóélde ik het nog niet zo.” “Mijn ‘anorexia-stem’ werd steeds sterker, en hoe sterker die werd, hoe minder er letterlijk van me overbleef en hoe moeilijker het was tegen de stem te vechten”. "Ik mag niet eten" "Soms worden kalmeringsmiddelen voorgeschreven om de spanningen te verminderen." “De angst om de ‘veiligheid’ van het masker dat anorexia voor mij was, echt te laten vallen, was enorm groot.
Ik vraag me af of een medicijn daarbij kan helpen.” “Ook al ben je lichamelijk weer op orde, je geest gaat daar niet altijd meteen in mee.” Stoornis of Dieet? Anorexia vs. Boulimia De Gevaren Genezen "De drempel naar de hulpverlening is hoog, omdat patiënten moeilijk erkennen dat zij hulp nodig hebben." "De hulp kan bestaan uit individuele gesprekstherapie, gedragstherapie, groepstherapie of gezinstherapie." “Het is zo dubbel dat ik me kwaad en verdrietig kan voelen óver het feit dat ik aankom, terwijl ik me tegelijkertijd dóórdat aankomen juist beter voel.” “Ik was te zwak om een hele dag lessen te volgen.” “Tenslotte ben ik nu mindervalide door iets wat ik mezelf heb aangedaan. Niet alleen fysiek, maar ook psychisch.”
Full transcript