Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

MITES I REALITATS SOBRE L'ALIMENTACIÓ

No description
by

Noe Sargantana

on 31 January 2017

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of MITES I REALITATS SOBRE L'ALIMENTACIÓ

MITES I REALITATS SOBRE L'ALIMENTACIÓ
ALIMENTACIÓ I HIGIENE
2. LA FRUITA COM A POSTRE ENGREIXA MITE

Una fruita aporta les mateixes calories abans o després de les menjars, per tant l'orde en què s'ingerixen els aliments al llarg del dia no influïx en l'aportació energètica. L'avantatge de consumir-ho abans de les menjars és que gràcies al seu contingut en fibra i aigua produïxen un efecte saciant. Una dieta equilibrada i variada ha d'incloure el consum d'almenys tres peces al dia de fruita pel seu important aportació de vitamines i minerals.
3. ELS GREIXOS SÓN SANS I NECESSARIS PER A VIURE. REALITAT
Els greixos són una font insubstituïble de calories i la millor manera de reservar energia per a les èpoques d'escassetat. Entre els àcids grassos hi ha alguns d'especial importància, es denominen essencials i són imprescindibles per a la síntesi de molècules que regulen moltes funcions de l'organisme. El que sí que és cert és que el consum inadequat de greixos s'associa a diversos tipus de malalties.
4. CAL PRENDRE SUPLEMENTS VITAMÍNICS PER A COBRIR LES MEUES NECESSITATS MITE

Generalment, la quantitat de vitamines i minerals que el cos necessita és molt xicoteta i a partir d'una dieta variada i equilibrada podem satisfer els nostres requeriments. Tampoc és necessari ingerir suplements vitamínics quan estem constipats, cansats... si no hi ha una deficiència, l'administració de vitamines major a la necessària no té cap efecte positiu i inclús pot causar efectes negatius per a la nostra salut. Només es recomana el consum de suplements vitamínics baix recomanació i control mèdic.
5. EL DESDEJUNI ÉS EL MENJAR MÉS IMPORTANT DEL DIA REALITAT
Després de diverses hores de dejuni durant la nit, un desdejuni adequat i equilibrat proporciona l'energia i nutrients necessaris per a començar una nova jornada amb energia i amb una ment més àgil.
6. EL SUC DE TARONJA AJUDA A PREVINDRE ELS REFREDATS. MITE

Si bé és cert que la vitamina C és bona per al bon funcionament del nostre sistema immune, atés que una falta d'esta vitamina provoca una disminució de la seua efectivitat (entre altres efectes negatius) , és un error pensar que tant la taronja com el suc de taronja ajuden a previndre i curar la grip i els refredats.
Això sí, encara que la vitamina C no siga útil per a la prevenció ni per a la cura del refredat comú ni de la grip, sí que ajuda a reforçar el sistema immune i a augmentar les defenses, la qual cosa disminuïx el risc de patir-les.
1. EL PA ENGREIXA. MITE

El pa com la resta dels farinacis (cereals, pastes...) és ric en hidrats de carboni, el nutrient que necessitem en major proporció constituint la base de la dieta mediterrània. El que augmenta les calories del pa sol ser el que li acompanya: melmelades, mantegues, salses, embotits... El que ens engreixa és menjar més del que gastem, per això és important acompanyar la dieta amb exercici físic".
Un altre mite para de que la molla engreixa més que la corfa. No és cert, ambues tenen el mateix valor energètic
L'aigua és un aliment acalòric, és a dir, els seus nutrients no proporcionen energia. Per tant no engreixa si es pren abans, durant o després de les menjars. Beure aigua abans de les menjars pot produir sensació de sacietat, per la qual cosa es recomana en dietes d'aprimament. Tampoc té el poder de cremar calories, és a dir, no per beure més quantitat d'aigua s'aprima.
És important consumir una quantitat adequada d'aigua, entre 1,5 i 2 litres diaris ja que el 60% del nostre pes corporal és aigua.
7. BEURE DURANTS ELS MENJARS ENGREIXA MITE
Un producte LIGHT és aquell a què se li ha reduït o eliminat algun dels seus components calòrics. Açò significa que conté menys calories (un 30% com a mínim) que la versió no light del mateix aliment o producte en qüestió. S'ha de llegir l'etiquetatge del producte light i del producte no light per a comparar el contingut de calories d'ambdós i triar el que millor s'ajuste a les nostres necessitats. Consumir aliments light pot contribuir el seguiment d'una dieta en situacions especials, però no cal oblidar que es tracta d'aliments que tenen calories i que, per tant, no s'ha d'abusar d'ells
8. ELS PRODUCTES LIGHT AJUDEN A APRIMAR-SE MITE
9. ÉS RECOMANABLE MENJAR CADA DOS O 3 HORES. ESTE HÀBIT POT AJUDAR-TE INCLÚS A APRIMAR-TE REALITAT
Especialistes en nutrició de la Societat Espanyola de Farmàcia Comunitària (SEFAC) recomanen no deixar passar més de tres hores entre unes menjars i altres si es vol reduir el sobrepés i mantindre una dieta saludable ja que, passat eixe temps, el cos pot entrar en un estat de "inanició" pel qual l'organisme interpreta que hi ha "mancança d'aliments" i decidix estalviar energies cremant menys greix de la deguda
1o. ELS PRODUCTES INTEGRALS AJUDEN A APRIMAR-SE. MITE
Les farines i cereals integrals tenen pràcticament les mateixes calories que els productes refinats. La diferència consistix en el fet que els productes integrals tenen major contingut de fibra i minerals. Els aliments integrals, pel seu contingut de fibra, posseïxen un poder saciant, la qual cosa evita menjar més quantitat d'altres aliments.
11. ELS CONSERVANTS DE LLAUNES I POTS SÓN CANCERÍGENS MITE
Sense els conservants, la cadena alimentària no seria tan segura com ho és en l'actualitat. Quan un conservant va precedit de la lletra E, no vol dir que siga danyós, sinó que s'ha autoritzat el seu ús, per no presentar riscos per a la salut.
Algunos vídeos para complementar...
12. SI VOLEM APRIMAR-NOS NO ÉS CONVENIENT BOTAR-NOS CAP MENJAR REALITAT
Repartir els menjars en un total de 5 menjars al dia aconseguim que el nostre metabolisme es trobe contínuament treballant per a cremar el que consumix. A més, al no tindre l'estómac del tot buit, la sensació de gana tendix a ser menor que si no mengem. Botar-se una menjar provoca un augment de la producció d'insulina, a major quantitat d'insulina, major sensació de gana. Açò significa que, si ens botem alguna menjar, arribarem a la següent amb una fam voraç
13. ELS ALIMENTS AMB GREIXOS VEGETALS SÓN MÉS SANS MITE
Es pot creure que conté oli d'oliva o de gira-sol, però en la majoria dels casos contenen greixos saturades procedents de l'oli de coco i de palma i que són perjudicials per a la salut cardiovascular, ja que tenen la capacitat d'augmentar els nivells de colesterol sanguini.
Els greixos insaturats ajuden a reduir els nivells de colesterol en sang. Es troben principalment en els aliments d'origen vegetal, com l'oli d'oliva i de llavors (gira-sol, dacsa, soja) , fruites seques i com a excepció, en els peixos blaus. Estos olis no són tan utilitzats en l'elaboració de productes d'alimentació pel seu elevat preu.
14. LES VITAMINES ENGREIXEN MITE
Les vitamines són nutrients que no aporten energia i per tant és impossible que engreixen. Les quantitats necessàries són diferents segons la persona, ja que depén de molts factors com són: el sexe, l'edat, malaltia, etc.
15. ELS VEGETARIANS NO S'ENGREIXEN MITE
Les persones que porten una dieta vegetariana també poden consumir calories en excés, la qual cosa pot portar-los igual que als que consumixen una dieta mixta a patir de sobrecàrrega o obesitat.
Full transcript