Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Периферни устройства

No description
by

Teodora Nikova

on 15 November 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Периферни устройства

Периферни устройства
Еволюция
Първото поколение компютри са били оборудвани с много ограничен набор от периферни устройства. Въвеждането на инструкциите е ставало с перфокарти или перфолента, а извеждането на резултатите - чрез отпечатване. С годините се добавят все по-нови периферни устройства и например при персоналния компютър основните входни устройства са вече клавиатурата и мишката, а изходните - мониторът и принтерът. Все по-често мониторът и твърдият диск не се считат за периферни устройства, тъй като в днешно време са необходими за повечето конфигурации.
Съществуват две основни групи периферни устройства:
Keyboard с вграден тъчпад
Logitech Wireless All-in-One Keyboard TK820 има ултра тънък дизайн, който заема по-малко място тъй като се свързва безжично към вашия компютър и улеснява навигацията, благодарение на вградения си тъчпад. Областта за докосване е значително по-голяма от вградените в преносимите компютри тъчпади, така че можете да насочвате курсора, увеличавате и прелиствате гладко, и удобно.

Периферни устройства (разделяни на запаметяващи и входно-изходни устройства) е общ израз за всички спомагателни устройства, които увеличават функционалността на компютрите, като улесняват и разширяват връзката им с околния свят. Чрез тях се въвеждат и извеждат команди, информация и резултатите от изпълнението на зададените програми.

1. Запаметяващи устройства (устройства за постоянно съхранение на данни)

- CD-ROM устройство (Оптично устройство)
- DVD-ROM устройство
- Харддисково устройство (ЗУТМД)
- Флаш
- blu ray
2.Входно-изходни
- Клавиатура
- Мишка
- Микрофон
- Джойстик
- Скенер
- Графичен таблет (дигитайзер)
- Монитор
- Принтер
- Уеб камера
- Плотер
- Тонколони
- Аудио системи
Графичен таблет (или дигитайзер) е периферно устройство за компютър, което позволява да се рисуват с ръка образи и графики по същия начин, както се рисува върху лист хартия, но чрез това устройство нарисуваното се цифровизира и става възможна обработката му чрез компютър.
Ултратънка тъч мишка
Чрез използването на Bluetooth заедно с технологията Logitech Easy-Switch, Logitech Ultrathin Touch Mouse може да се свърже безжично към вашия лаптоп, десктоп или таблет по едно и също време, като вие можете лесно да превключвате между тях само с преместването на превключвателя. Мишката се презарежда през USB, като само една минута зареждане дава възможност за работа в рамките на цял час (при типичен начин на използване).
Стерео говорители с безжична връзка
Logitech Bluetooth Speakers Z600 – комплект безжични стерео говорители с елегантен дизайн, които допълват изчистения дизайн на компютрите.С тези говорители можете лесно да стриймвате музика и друго аудио от вашия компютър, смартфон или таблет. Едновременно могат да бъдат активни до три устройства, а превключването между тях е просто като натискането на бутона за пауза на едното и бутона за възпроизвеждане на другото.
3Dconnexion
3Dconnexion предлага конструиране, производство и продажба на навигационни устройства, наричани още кон­тролери на движението или 3D мишки. Конструирани, за да бъдат използва­ни в тандем с традиционната миш­ка, триизмерните мишки разширя­ват възможностите за навигация по екрана. Те напълно елиминират необходимостта от непрекъснато редуване на мишката и клавиату­рата за позиционирането на моде­ла или обекта на екрана в тример­ните пакети. С просто докосване на манипулатора потребителят може да премества, увеличава/на­малява и плавно да върти обектите с едната си ръ­ка, докато с обикновената мишка в другата ръка ги избира, създава или редактира. Управлението става втора природа, освобождава конструирането, ани­мирането и моделирането от несвойствени задачи и дава възможност на потребителите да се съсре­доточат върху същността – дизайна.
Razer Tiamat 7.1
Първите гейминг слушалки на Razer, които поддър­жат 7.1-канален звук, осигуряват значително предимство на геймърите, които вече могат да определят напълно точно позицията на противника си по време на игра. Това е първи­ят модел с 10 високоговорителя, създаден, за да предос­тави най-силния, ясен и точен звук, който да се превърне в предимство за геймърите. Всички те работят заедно, за да формират реа­листична звукова среда.
Мишка с размер, който се побира във всеки джоб-Logitech Cube
С уникален дизайн, който променя представите за това какво може да представлява една мишка. Превръща се в презентатор, когато се нуждаете от такъв. Всичко, от което се нуждаете, за да използвате Logitech Cube като презентатор, е да я повдигнете във въздуха и след няколко мига мишката влиза в режим за презентиране.
цената е €139 лв
цена от 199лв.
цена от €149
цена 69,99 евро
Най-новите
открития при периферните устройства
GIGABYTE M8000Xtreme
Фамилията Gaming е разширена с нов член – мишката GIGABYTE M8000Xtreme. Тя естествено е ориентирана най-вече към любителите на компютърни игри. Оборудвана е с лазерен сензор от нова генерация. Освен това М8000Xtreme ще използва второ поколение GHOST Engine. Устройството ще поддържа още и опция за запис на до 70 макро-команди в интегрираната памет с обем 32 килобайта.
Край
Изработили:
Теодора Никова,
Жулиета Желева
и
Силвия Панкова
Full transcript