Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Llenguatges de Pagines Web

No description
by

Alvaro Ortega

on 23 October 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Llenguatges de Pagines Web

Alvaro Ortega Marmol Llenguatges de
programació Web Llenguatges mes utilitzats CSS Hi ha una multitud molt gran de llenguatges de programació Web nosaltres ens centrarem en 4 diferents HTML El llenguatge de programació HTML es la base de tota pagina Web.
És un llenguatge de marques d'aquí prové el seu nom HyperText Markup Language (Les marques es fiquen entre els característics <>)

Antigament totes les pagines Web es realitzaven a mà amb HTML, es el llenguatge natiu per així dir-ho i es el que avui en dia interpreta el nostre navegador Web al moment de traduir codi a una pagina que nosaltres visualitzem

Dins del codi HTML podem trobar altres llenguatges com el Javascript CSS prové de les sigles de Cascading Style Sheets.
S'utilitza per definir l'estructura d'un HTML així d'aquesta manera el creador de la mateixa pagina es pot estalviar molt de codi adjuntant el full d'estils que tindrà tots els seus paràmetres predefinits.

Dins d'un document HTML es relativament fàcil trobar el CSS estarà a la part superior (situat al head) amb les marques <style type= "text/css"></style>
Es poden definir molts paràmetres amb un css, el color, tamany, tipus de font, etc) Fins aquí arribaria aquest petit resum sobre els 4 principals llenguatges de programació Web que hem estudiat dins d’aquest Unitat Formativa HTML
CSS
Javascript
PHP El HTML es relativament fàcil d'identificar degut a que el seu llenguatge es molt similar a totes les Webs totes han de contenir un mínim d'etiquetes aquí podem veure quines poden ser les mes importants: Javascript Javascript és un llenguatge de programació interpretat, el perquè l’incloem als llenguatges de programació Web es degut a que gracies a la marca <script Language = “javascript”> </script> podem incloure part del seu llenguatge a la nostra pagina Web, es pot ficar directament el codi del mateix Javascript o un enllaç corresponent al codi que desitgem incloure dins del nostre document HTML.

Malgrat el seu nom, JavaScript no deriva del llenguatge de programació Java, però tots dos compartixen una sintaxi similar inspirada en el llenguatge C.

La manera rapida d'identificar el llenguatge Javascript com hem comentat anteriorment seria buscant al codi font del nostre document es amb <script Language = “javascript”> </script>. Un exemple bàsic de la informació que conté
un CSS es podria veure amb aquest full d'exemple Un exemple de JavaScript molt sencill escrit amb codi dins del nostre document html seria: Amb aquest simple javascript ens sortiria una alerta en pantalla que diria "Hello World!"
Si canviem lo que hi ha entre "" ens escriuria allò que nosaltres escriguem PHP PHP és un llenguatge de programació interpretat que s'utilitza per a generar pàgines web de forma dinàmica. S'executa al cantó del servidor, per aquest motiu al navegador web ja l'hi arriba la pàgina en format HTML, no podent visualitzar-ne el codi php.

PHP es pot incloure dins del codi HTML, indicant-ho a l'intèrpret mitjançant les etiquetes <? i ?> o <?php i ?>. Quan el llenguatge s'estigui interpretant, s'executarà el codi que està entre les etiquetes, generant una codi HTML com a sortida. El codi HTML generat pel codi HTML es barrejarà amb la pàgina HTML on hagués estat inclòs. El PHP es un llenguatge relativament senzill com podrem veure amb auqest exemple que igual que amb Javascript ens dira "Hola Món"
Full transcript