Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

BATALLITAS FEMINISTAS

No description
by

on 29 April 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of BATALLITAS FEMINISTAS

1995-05
2005-08
1985-95
2008-11
BATALLITAS
FEMINISTAS

JORNADAS FEMINISTAS ESTATALES '85
http://www.lolagluna.com/videos/24IIIJornadaFeminista/24IIIJornadaFeminista.html
EIX VIOLETA
Okupació Font Honrada:


El 1985 se celebraren a les Llars Mundet de Barcelona les jornades 10 anys de Lluita del Moviment Feminista. A partir d’aquell moment es renoven les forces i es féu evident la necessitat de tenir un local a la ciutat, on es  poguessin reunir tots els grups i totes les dones que formaven part del Moviment. Després de llargues negociacions amb l’Ajuntament de Barcelona sense resultats, el 19 de març de 1987, en una assemblea a la seu de la FAVB, decidíem, amb l’energia pròpia d’un desig llargament acumulat, l’ocupaci- d’un local municipal del carrer Font Honrada del barri del Poble Sec. Dos dies després, a les 12 del migdia del dissabte 21 de març, un centenar de dones començàvem una ocupació que va durar onze dies i a la qual la Guàrdia Urbana va posar fi utilitzant gasos lacrimògens.
Tot plegat, l’enrenou va ser considerable: arribaven telegrames i tot tipus de mostres de solidaritat d’arreu i, paral·lelament, els actes al carrer donaven a conèixer públicament allò que demanàvem. Finalment, a l’octubre de 1987 s’arriba a un acord amb l’Ajuntament, que es compromet a subvencionar un local:  Ca la Dona neix el juny de 1988, en un pis llogat a la Gran Via
REVISTA MATE-LILA
(nº2)
JORNADAS DE OKUPACIÓN BARCELONA 1996
Nos remontaremos a enero de 1996, a las jornades estatales sobre okupación que se celebraron en el centro social Les Naus del barrio de Gràcia de Barcelona. En aquellas jornadas surgió la necesidad espontánea por parte de algunas mujeres presentes, mujeres organizadas alrededor de la okupaciones, de abrir una mesa de mujeres donde poner en común malestares, inquietudes y necesidades importantes y, sobre todo, urgentes: invisibilidad y desvalorización de la aportación de las mujeres, división y especialización del trabajo en función del sexo, invisibilidad y menos valoración del trabajo de les dones, acoso y agresiones sexuales, entre otras muchas cuestiones.
Aquel momento representa todo un símbolo en el estado en que se encontraba el pre-feminismo autónomo, entonces antisexismo y/o lucha antipatriarcal. La propuesta cayó como una bomba y se desencadenó una polémica estéril y dolorosa sobre si había seximos o no en los espacios liberados y sobre si era necesaria o no, la existencia de colectivos de mujeres.
El momento de cuestionamiento por parte -básicamente- de los hombres, aunque también por parte de algunas mujeres que consideraban los espacios estrictamente de mujeres no sólo inncesarios, sinó también contraproducentes, se alargó más o menos un año y medio. Paral•lelamente, fueron apareciendo grupos y asambleas de mujeres en muchísimos Centros Sociales Okupados (CSO), en lo que fue un momento de afirmación y empoderamiento feminista importantísimo.

A nivel local, las jornadas de Les Naus y la participación e implicación de muchas mujeres tanto de los CSOs como de otros espacios alternativos hicieron posibles muchos contactos individuales y colectivos a nivel feminista. El primer encuentro tuvo lugar en el desaparecido Ateneu de Gràcia, donde proyectamos el documental Y de repente vimos el cielo. De allí surgió el grupo de trabajo que impulsaría la campaña Contra las agresiones a las mujeres: respuesta social, no policial! el invierno del 97-98.
Posteriormente, varios colectivos (las Unides i Enemigues del Patriarcat (UEP), Las Chalás, las Ovàriques y las Tenses) y muchas mujeres a título individual decidimos abrir semanalmente el CSO Kan Titella de Gràcia, con el objectiu de crear un marco de debat sobre sexismo en los espacios liberados mediante la realización de charlas, debates, pases de pelis, talleres, etc.

_______________________________________________________________
ACTIVIDADES
_______________________________________________________________
CSOA KAN TITELLA
C/ Asturies 40, Gràcia
Metro L3 Fontana

De Lunes a Viernes de 19 a 23h Info Kafeta
Jueves
19h Kafeta Usurpera
19h Clases de Euzkera
21h Cenador Popular y Concierto
Viernes
19 a 23h Info Kafeta de la Asamblea de Okupas de Gràcia
Lunes
19h Tardes antisexistas
_______________________________________________________________
http://mujerespreokupando08.blogspot.com.es/2010/02/coordinadora-feminista-autonoma-de.html


Boletín Semanal de Contr@información de Barcelona ###
Número 26 Semana del 9 al 15 de Setiembre de 1998 ###
-------------------------------------------------------- ###
. MUJERES PREOKUPANDO.
http://mujerespreokupando08.blogspot.com.es/
El 1 y 2 de mayo del 99, jornadas de debate en Ca L’Empetada, Manresa.
La jornada Les dones diem no a la guerra, coorganizada con el colectivo Dones per Dones en el contexto de la guerra a Kosovo
COORDINADORA FEMINISTA AUTÓNOMA BARCELONA - CFA 1997-2002
Algunas Actividades-
En Ca L’Empetada también se realizóla el número 3 de la revista Mujeres Preokupando
CSO Hamsa: se abría todos los miércoles, convirtiéndos en un punto de encuentro y de referencia para mujeres y colectivos interesados en la lucha feminista, de cara a participar y hacer propuestas. Desde este espacio se coordinó la revista, al tiempo que se organizaron el bloque autónomo del 8 de marzo, la manifestación de respuesta al asesinato y violación de una mujer en Gràcia y la Caravana Antimilitarista contra el Desfile Militar del 27 de mayo de 99.
Colaboración en el encierro de mujeres migrantes en la iglesia de Sant Pau, en el contexto de los encierros de inmigrantes en enero de 2001.
https://www.freie-radios.net/766#
http://mujerespreokupando08.blogspot.com.es/2010/02/coordinadora-feminista-autonoma-de.html
Per què parlem de sexisme als espais alliberats?

- Perquè vivim a una societat capitalista i patriarcal, basada en l’imperi del mascle sobre la dona, i hem estat educad.s en base a aquets valors. I perquè per a construir una alternativa a aquest sistema, el primer pas es canviar nosaltres mateix.s: la nostra concepció de la vida, les relacions, la sexualitat…La dificultat no está en teoritzar sobre el canvi, sinó en portar-ho a la pràctica. I aixó és precisament el que més costa.

- Perquè malgrat que som tots i totes les que combatim el capital, el feixisme i el sexisme (toma ya), encara hi ha alguns que compten més que algunes. Potser per costum, veterania o simple to de veu, a determinats llocs, assemblees, kafetes…s’escolta i es dóna més credibilitat a la veu d’aquests.

- Perquè no només volem alliberar espais, sinó també ments i actituds. I a les festes dels centres socials encara hi ha personal que s’allibera babosejant a les (no a els) de la barra per pur disfrute, o pitjor encara, perquè creu que és així com es lliga.

- Perquè no som les novies ni les companyes de, sinó que tenim prou entitat i personalitat per nosaltres mateixes. Però, al nostre alternatiu ambient, encara es parla de fulano com “aquell que és insubmís i está a tal col.lectiu” mentre s’oblida que fulana, a més de ser la seva parella, és tan insubmissa com ell però potser fa menys soroll.

- Perquè encara hi ha gent que creu que ser fort. Significa anar de dur. I s’avergonyeix de mostrar debilitat en públic o menysprea a l.s que ho fan. I prou repressió tenim a sobre com per reprimirnos les llàgrimes o la tristessa perque hi hagi qui no les considera revolucionàries.

- Perquè nosaltres mateix.s , que en teoria tractem de trencar amb els tòpics i rols establerts de família, parella, relacions…seguim reproduint en ocasions el mateix repartiment de rols, la incomunicació i la incompreensió entre homes i dones.

- Perquè a tot.s se’ns omple la boca de sexe segur, però encara es tristament cert que, en molts casos (parelles estables, obertes, esporàdiques, trios, nits boges i demés), aquesta responsabilitat bàsica està lluny de ser compartida per totes i tots, i la iniciativa continuem assumint-la les que podem quedar prenyades.

- Perquè mentre a fora la societat avança cap a una major repressió de la sexualitat de l.s nen.s i ens vén que les dones ens hem alliberat perqué ja podem ser militars i agressores enlloc d’agredides; mentre continúa la desigualtat de sexes, l’homofòbia i, en definitiva, la perpetuació de rols sexistes; mentre seguim patint el sexisme fins i tot als espais alliberats, encara hi ha qui no veu l’antisexisme com una lluita col.lectiva, necesària i urgent. O no entén perquè algunes dones escollim trencar amb aixó obrint espais de debat, d’acció, de festa…per a nosaltres soles. Serà perquè tenim més urgència?

Aquest text vol recullir les impressions, debats i discussions que moltes de nosaltres mantenim diàriament sobre el sexisme entre la penya i creiem que reflecteix prou bé la nostra realitat. No es tracta de fer crítiques destructives, sinó de trencar amb el que ens imposen amb una mica d’autocrítica sincera i rient-nos de nosaltres mateix.s.

Salut i antisexisme!
Text escrit per LES TENSES, col.lectiu feminista del c.s.o. L’Hamsa, publicat al Infousurpa, 1998.

2003
M.A.M.B.O
2006
http://mambo.pimienta.org/
2007
2006
Tijeras Para Todas
CORTOCIRCUITO

https://audiovisualfeminista.wordpress.com/archivo/
EMPIEZAN LAS KAFETAS DE LA REVOL
2008
Jornada y publicación "Plantemos cara a las agresiones en los espacios aliberados" CSOA La Revoltosa
Comando S.C.U.M Barcelona - interrumpe la mani del 8 de Marzo
2009
Campanya dret al Propi Cos
Posteriorment es crea, FORA DE LES NOSTRES VIDES i les Concentracions mensuals el 25
2009
Se inician los debates internos en la Revol, sobre identidades en transito.
Kafeta de Les Tisores a BARRILONIA
Rebeldes Sin Sombra
HERSTORY
Inició como distribuidora en 2003. Y funcionó como distribuidora y archivo de materiales feministas desde ese año hasta 2012..
Ahora el material de archivo está en la Dynamo, donde queremos reorganizar el archivo para que quienes estén interesadxs puedan consultarlo.
Y la distribuidora se ha centrado unicamente en el material autoeditado: Manifiesto SCUM ed comentada. Putas e insumisas.
http://www.nodo50.org/herstory/
http://rebeldessinsombraradio.blogspot.com.es/2009/12/la-opresion-multiple_29.html
2010
Jornadas TransFeministas en Construcción
Mani Contra el PAPA
2011
Ocupación Clínica Tibidabo
Acciones Contra Ultracatólicos - Tetazo Bonanova
Encadanament PI
Okupació Princesas
I SevaAarmarlaGorda
2007
Mostra de videoclips feministes
2011

http://rebeldessinsombraradio.blogspot.com.es/
http://www.nodo50.org/herstory/textos/TIJERAS.pdf
https://sevaarmarlagorda.wordpress.com/2011-2/
http://feministesindignades.blogspot.com.es/
http://sociedad.e-noticies.es/topless-contra-antiabortistas-38548.html
http://elpais.com/diario/2010/06/15/sociedad/1276552808_850215.html
Si quieres más información o leer, puedes mirar este blog:

https://sabersipractiquesfeministes.wordpress.com/capitols/el-moviment-feminista-a-catalunya/
Full transcript