Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

A végén csattan az offshore

No description
by

Lehet Más a Politika

on 31 May 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of A végén csattan az offshore

Miért hátrányos? Például? Boros? Mit teszünk ellene mi? Az átlagemberrel fizettetik meg, hogy a nagyemberek nem fizetnek adót. Üres az államkassza, mert az offshore cégeken keresztül elviszik a pénzt az országból, helyettük te fizetsz többet a kevésből.

30 év alatt kb. 9680 milliárd forint adóbevételt emésztett fel az offshore mutyi.

Ebből a pénzből kb. 800 évig lehetne finanszírozni a gyermekek nyári közétkeztetését! A kajmán-szigeteki offshore cég egyik tulajdonosa Boros Attila, aki a Hajdú-Bét vezérigazgatója volt. A Rogán Antal elnökölte parlamenti gazdasági bizottság dönt arról, hogy a pénzért letelepedést mely cégek intézhetik. Az offshore-koalíció összezár: Rogán leosztotta Boros cégének az üzletet. Az LMP 2009 nyarán fordult a Magyar Villamos Művek Zrt.-hez, hogy hozza nyilvánosságra a milliárdos offshore- és szállodaügyletéről szóló belső vizsgálati jelentéseket és a vizsgálatok költségét, de a cég elutasította az adatigénylést. A végén csattan az offshore... Mi az offshore? Hol vannak az offshore-paradicsomok? Mi az Offshore? Az EU-s pályázatok keretében ciprusi, Seychelle-szigeteki, szingapúri tulajdonban lévő cégek kaptak milliárdos támogatást. Az LMP-s Vágó Gábor vizsgálóbizottságot kezdeményezett az EU-pénzek kioffshore-ozása miatt, de ezt a Fidesz és az MSZP megakadályozta. Az offshore olyan adózási módszer, ami bár nem ütközik törvénybe, erkölcstelen. Magyarországon tevékenykedő, magyar tulajdonban lévő cégek olyan országokba helyezik székhelyüket, ahol minimális vagy nulla adót kell fizetni a nyereség után. Így nem veszik ki részüket a hazai közteherviselésből, csak a hasznot zsebelik be. Rogán is beállt az offshore-ba? Kik az offshore-lovagok? Többek között a Kajmán-szigetek is offshore-paradicsom, ami a Hungary State Special Debt Fund székhelye. A cég fő profilja a letelepedési kötvény kereskedés. A mutyi ott van, hogy azt a 15 millió forintnyi hasznot amit minden letelepedővel keres a cég nem adózzák le Magyarországon. Így akár milliárdokat is zsebre vághatnak. offshore
nagykoalíció A Miniszter válaszol Szavakban a Fidesz és az MSZP az erkölcstelen offshore adóelkerülés ellen van. Tettekben viszont védik saját offshore-oligarcháik érdekeit. A letelepedési kötvényeken kívül, az MVM-nél és az EU-s pályázati pénzeknél is megkárosította a két régi párt a magyar államkasszát. Az MVM-től adófizetők milliárdjai kerültek az MSZP-frakcióban ülő Kapolyin keresztül egy offshore cégbe, de ennek a felderítését a Fidesz is akadályozza. Az EU-s pályázati pénzeket pedig kormányokon keresztül kaptak ciprusi, Seychelle-szigeteki és szingapúri tulajdonban álló cégek. A miniszterek ugyanazzal a szokásos ferdítéssel válaszolnak:
Varga szerint az a cég, amelynek ismert a tulajdonosi szerkezete az nem offshore, („Offshore-lovag” Simornál még nem pont ez volt a véleménye.) Németh Lászlóné szerint pedig minisztériumának azokat az EU-s támogatásban részesülő cégeket kell kivizsgálnia, amelyeknek a tulajdonosi szerkezete nem nyilvános.
Köztudott, hogy az offshore cégeknél nem az a döntő, hogy tulajdonosi szerkezetük ismert-e, vagy sem, hanem az, hogy nem itthon fizetnek adót.
Full transcript