Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Copy of presentation

ijarah
by

zaini morad

on 4 August 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Copy of presentation

Apa kaitannya iluminati dengan pembunuhan Muammar Ghadafi
dan kaitanya dengan sadam hussien
Presentation
(cc) photo by Metro Centric on Flickr
(cc) photo by Franco Folini on Flickr
(cc) photo by jimmyharris on Flickr
(cc) photo by Metro Centric on Flickr
(cc) photo by Franco Folini on Flickr
(cc) photo by Franco Folini on Flickr
(cc) photo by Franco Folini on Flickr
(cc) photo by Franco Folini on Flickr
michael jackson, betul ke ada konspirasi dengan pembunuhan/kematian beliau
• Illuminati (plural daripada Latin, Illuminatus tercerahkan) merupakan nama yang merujuk pada beberapa kumpulan,
• istilah itu merujuk secara khusus kepada Illuminati Bavarian iaitu sebuah pertubuhan rahsia era Pencerahan masyarakat yang ditubuhkan pada 1 Mei 1776.
• digunakan untuk merujuk kepada organisasi yang diiktiraf persekongkolan yang bertindak sebagai bayang-bayang "kuasa di balik takhta", dipercayai mengendalikan urusan dunia melalui kerajaan dan syarikat pada hari ini.
MAKSUD ILLUMINATI
• Gerakan ini ditubuhkan pada 1 Mei 1776, di Ingolstadt (Bavaria), oleh Yesuit.

• Gerakan ini terdiri daripada freethinkers iaitu sebagai sebuah cawangan daripada Pencerahan.

• Illuminati sebelumnya bernama Perfectibilists yang didirikan oleh Adam Weishaupt (1748-1811), seorang keturunan Yahudi yang lahir dan membesar di Ingolstadt, memiliki latar belakang pendidikan sebagai seorang Jesuit yang lalu menjadi seorang pendeta katolik dan seterusnya mengorganisasi House of Rothschild.

• Pada perkembangan selanjutnya, ia beserta organisasi yang dipimpinnya memiliki pandangan-pandangan yang menyimpang (bid'ah) dari ajaran rasmi gereja katolik, sehingga ia diekskomunikasi (dilarang mengajarkan pahamnya) oleh gereja dan dikeluarkan dari kelompok gereja kristiani.

• Dalam novel "Angels and Demon" karya Dan Brown, Salah seorang Ahli Illuminati yang terkenal adalah Galilei.


• Galileo seorang ahli antropologi yang terpaksa harus dihukum rumah seumur hidup oleh gereja akibat membuat pernyataan bahwa pusat alam semesta bukan bumi tapi matahari.

• Pernyataan tersebut dianggap menyinggung gereja kerana secara tidak langsung menyatakan bahwa Tuhan dengan sengaja menempatkan pusat kehidupan di planet lain.


• Illuminati kemudian bergerak dari bawah tanah sebagai sebuah kelompok rahsia yang paling dicari oleh gereja.

Para Ahli Illuminati yang melarikan diri kemudian bertemu dengan kelompok rahsia lainnya iaitu kelompok ahli batu yang bernama Freemasonry atau lebih sering disebut sebagai kelompok Mason.
SEJARAH ILLUMINATI
PERKEMBANGAN ILLUMINATI
• Sejak 1782 gerakan Illuminati tersebar dari Denmark hingga ke Portugal

• Seorang bangsawan muda Rusia, Alexander Radischev, bergabung di Leipzieg, dan menyebarkan doktrinnya ke kampung halamannya di St Petersburg.

• Di Lisabon seorang penyair bernama Claudio Manuel da Costa menjadi anggota, dan ketika hijrah ke Brazil ia mendirikan sebuah cabang dengan dibantu dua orang dokter dari Ouro Preto iaitu Domingos Vidal Barbarosa dan Jose Alvares Maciel
• Pada tahun 1788 trio ini melancarkan pemberontakan Illuminati yang pertama, pemberontakan itu tertumpas ketika baru saja berputik oleh raja muda Marquis de Barbacena.
•Lady Gaga atau nama sebenarnya Stefani Germanotta adalah penyanyi pop Amerika yang dilahirkan di New York City pada 28 Mac 1986. Merupakan anak perempuan Sulung Joseph Germanotta. Dia mendapat nama 'Lady Gaga' daripada pengurusnya, yang diambil dari lagu Queen berjudul “Radio Ga Ga”. Pernah menimba ilmu di Tisch School of Arts di New York University. Dia salah seorang daripada dua puluh orang yang mendapatkan pengiktirafan awal dari sekolah tersebut.
Pada awal kariernya, Lady Gaga bernaung di bawah syarikat rakaman sebagai komposer untuk artis lain seperti Britney Spears, Pussycat Dolls, Fergie dan New Kids On The Block. Sekarang, dia lebih banyak menulis dan menghasilkan banyak lagu sendiri.
• Lady Gaga adalah salah seorang artis dibawah naungan illuminati. Gaga telah membawa bersamanya semua agenda illuminati. Muzik, kenyataan dan tindakan beliau telah membuktikan ia benar-benar pengikut dan penaja Illuminati kejahatan. Ia dapat dilihat melalu isyarat mata yang dibuat olehnya. Dia sentiasa menyembunyikan salah satu matanya biasanya sebelah kiri yang kita sedia maklum Mata Satu atau lebih dikenali sebagai “The All-Seeing Eye” simbol yang paling dikenali yang merupakan simbolik kepada Illuminati. Pada peringkat awal, kebanyakan menganggap telatah beliau adalah memberi iringan kreatif untuk nyanyian beliau..
• Lady Gaga telah mendedahkan bahawa mimpi pelik yang telah dia alami adalah punca semuanya. Gaga mendakwa bahawa rasa pakaian dan pertunjukan pentas peliknya adalah sebenarnya diilhamkan oleh mimpi Illuminati.
• Kepercayaan Illuminati (penyembahan setan) adalah kepercayaan Lady Gaga. Segala-galanya tentang Lady Gaga adalah terus dari buku abad lama Illuminati. Lady Gaga telah menghafal setiap perkataan doktrin rahsia Illuminati. Beliau mempromosikan mesej jahat mereka dalam semua muzik beliau
ISTILAH AL-QURAN
Tipu daya, tipu muslihat atau rencana jahat
DARI SEGI BAHASA
pakatan dalam membuat sesuatu perkara


•Agenda illuminati adalah untuk memisahkan agama dari kehidupan hampir mencapai matlamatnya. Ramai remaja yang terpengaruh dan menjadikan Lady Gaga sebagai idola. Kemasukan unsur-unsur ini semacam tiada sekatan atau mungkin ada sedikit sekatan yang tidak serius dilaksanakan. Jadi kita sebagai umat islam perlu sedar dan jangan mudah terpengaruh dengan ancaman yang dilakukan oleh pengikut Al-Masih Ad-Dajjal ini yang bertujuan hanya untuk menyesatkan umat manusia.
•Hampir semua video Lady Gaga mengandungi simbolik ghaib. Gaga menggabungkan video, gambar dan menunjukkan simbolik yang merujuk kepada Illuminati dan robotik atau kawalan minda (mind-control). Lagu Alejandro dan Judas antara video yang banyak kontroversi, lebih berani dan mengandungi banyak simbolik serta unsur illuminati. Ada sesuatu yang ingin disampaikan dan ada jalan cerita yang tersembunyi disebalik lagu yang dinyanyikan.. Lagu lain yang mengandungi simbolik Illuminati adalah Bad Romance, Telephone, Poker Face, Born This Way, Judas dan lain-lain.
L
A
D
Y

G
A
G
A
Siapakah Muammar Ghadafi?
Muammar Muhammad Abu Minyar al-Gaddafi
Ketua Negara bukan kerabat diraja yang memerintah Libya
Memerintah Libya selama lebih empat dekad lamanya iaitu dari 1969 hingga 2011
Khamis, 20 Oktober 2011, Gaddafi berjaya dikesan di kampung asalnya di Sirte dan terkorban
kumpulan yang paling gembira di sebalik kematian Muammar dan Saddam adalah musuh-musuh politik mereka.
Kaedah yang digunakan seiras dengan apa yang telah digariskan dalam protokol zionis dan perancangan rahsia Illuminati
Surat Ali Imran, ayat 54; Al An'am, ayat 123;
Al A'raf, ayat 99,123;
Al Anfal, ayat 30;
Yunus, ayat 21;
Yusuf, ayat 31,102;
Ar Ra'd, ayat 33, 42; Ibrahim, ayat 46,
An Nahl, ayat 45,127;
An Naml, ayat 50, 51, 70;
As Saba, ayat 33;
Fatir, ayat 10, 43;
Nuh, ayat 22.
Apakah rancangan disebalik semua ini??
sesuatu perbuatan atau usaha untuk menentang atau membunuh seseorang yang tidak disenangi atau dianggap musuh, baik hal agama mahupun duniawi dengan cara tipu daya, tipu muslihat atau rencana jahat.
Dalam kontek Libya, mereka sebenarnya dalam diam telah berjaya dalam memastikan mereka dapat menguasai sumber minyak di rantau itu setelah Muammar Ghadafi meninggal dunia
berjaya manfaatkan keadaan dimana dengan adanya kebangkitan rakyat Libya yang serik berada atau bernaung di bawah pemerintahan Muammar Ghadafi ini
Muammar Ghadafi, beliau telah memperkenalkan matawang baru yang bakal diperkenalkannya iaitu Dinar Emas
memaksa Barat membeli minyak dan berurusan perdagangan dengan menggunakan dinar emas
diterima oleh sebahagian besar negara Afrika dan sebahagian dari negara Arab
Dinar Emas
MINYAK
"saya telah melihat Islam didalam abang saya, saya telah membaca buku Islam dan suatu hari nanti, saya mahu merasakan ketenangan dan keamanan Islam"
Itulah mimpi ngeri bagi Illuminati yang sekian lama telah menipu dunia melalui terbitan “wang kertas” yang bersandarkan hutang atau riba itu.
(cc) photo by Metro Centric on Flickr
england
bahrain
Iraq’s status as a state sponsor
Of terror, sadam hussein’s history of terrorism and
Genocide, including use of weapons of mass destruction on his own people
The effort by libya’s 42 year dictator to beat armed rebels into submission
Yusof Islam
"give thank to Allah"
Sheikh Abdullah bin Hamad Al Khalifa
(belajar sembahyang, membaca al-Quran selama 3 tahun)
Objektif dari segi ekonomi :
(cc) photo by Metro Centric on Flickr
Memeluk Islam Nov 2008
1. Perbankan
Los Angeles
2. Muzik
3. hiburan
4. Wayang gambar (Hollywood)
-kawalan sistem perbankan
- kenaikan harga minyak dan harga emas
Hadith Rasulullah s.a.w. yang membawa maksud,

“Daripada Ibnu Omar r.a. berkata: “Pada suatu masa dibawa ke hadapan Rasulullah saw. sepotong emas. Dan emas itu adalah emas zakat yang pertama sekali dikutip. Emas itu telah dibawa oleh Bani Sulaim dari tempat tambang (galian) mereka. Maka sahabat berkata: “Hai RasuIullah! Emas ini adalah hasil dari galian kita”. Lalu Nabi saw. menjawab, “Nanti kamu akan dapati banyak galian-galian, dan yang akan menguruskannya adalah orang-orang yang jahat”.
Berhasrat untuk mengumumkan bahawa beliau adalah seorang Islam dan akan menyanyikan lagu "give thank to Allah"
-menyampaikan pesanan melalui muzik
-hiburan saluran yang mengkhayalkan manusia
-untuk mengawal orang awam mestilah
kena kawal media dahulu.
kira-kira jam 2.26, Michael Jackson disahkan meninggal dunia
Hasil daripada bedah siasat mendapati, Michael Jackson disuntik melebihi dos yang sepatutnya
illuminati michael jackson
Lagu
pembedahan plastic
ILLUMINATI DARI SUDUT POLITIK
Fuhrer Nazi, iaitu Adolf Hitler pernah menyebut: “National nationalism will use its own revolution for the establishing of the new world order”.
Hitler juga dikatakan sebagai penjenayah kemanusiaan kerana membunuh berjuta-juta kaum Yahudi dalam peristiwa Holocaust, tetapi golongan Yahudi yang bagaimana yang dibunuh Hitler?
Sepanjang pemerintahannya di Jerman, Hitler merupakan pemimpin yang hanya boleh dilihat semasa dia berucap dalam upacara perbarisan ketenteraan bagi meniup semangat angkatan Nazi dan rakyat Jerman yang mentaatinya
Hiroshima dan Nagasaki pula menjadi mangsa kepada klimaks pementasan sejarah itu dengan di bom oleh USA. Adakah Jepun menjadi mangsa? atau Jepun juga terlibat sama dalam perancangan Illuminati? Mana mungkin Jepun boleh berkembang maju dengan begitu cepat selepas kekalahan teruk dalam WW2. Dari mana Jepun memperoleh kewangan yang banyak untuk membangun semula negara mereka.
Selepas Jepun meninggalkan Tanah Melayu, Inggeris kembali memerintah Tanah Melayu dengan membawa gagasan Malayan Union
PREPARED BY :

MOHAMMAD IQBAL BIN ALUWI (HR87262)
NURAFIDAH BINTI KAMARULZAMAN (BF089046)
NUR LIYANA BINTI DIN (IB089094)
NUR ZULAIKHA BINTI MOHD SAAD (AC089056)
NURUL AMIRAH BINTI SAMSURI (AC089060)
NURUL SAKINAH BINTI AYOB (HR086926)
NURULAZRA BINTI MOHAMAD SAAI (HR086927)
ZATI ‘ARIFAH BINTI M. AFANDDI (AC089077)
vokalis utama kumpulan dewa 19 adalah berketurunan Yahudi dari ibunya, Joyce Theresia Pamela Kohler. Beliau juga sering kelihatan memakai Star Of David walaupun beragama Islam
permainan video yang terkenal ialah “ Illuminati The Game Of Conspiracy ”, “ Illuminati Y2K ”, “ Illuminati Bavarian Fire Drill ” dan banyak lagi yang direka oleh steve Jackson.
industri hiburan (kartun) telah berjaya merasuk minda kanak-kanak terutamanya kanak-kanak islam tanpa kita sedari. Hal ini kerana, kita dapat melihat sebagai contoh kartun yang paling terkenal iaitu naruto shipunden dan spongebob squarepants
Selain itu, dalam kartun spongebob squarepants melalui subliminals Illuminati kita dapat meliaht Spongebob dan Patrick berdiri melalui karpet berpola catur (hitam-putih, mewakili persilangan dua dimensi, dimensi manusia dan dimensi lain, biasanya dipergunakan untuk ritual pemanggilan setan). Karpet ini menuju pintu untuk bertemu Mata Satu (Antikristus Dajjal).
pusat membeli-belah seperti sunway piramid juga dikatakan mengandungi unsur-unsur illuminati. Hal ini kerana, kita dapat melihat di pintu masuk dihiasi patung Firaun dan symbol Freemansons. Sunway Pyramid ialah sebuah mercu tanda berbentuk pusat beli-belah yang terletak di pusat Petaling Jaya.
HIBURAN
1
GAME
2
ILLUMINATI DARI SUDUT SOSIAL
1989
Zain bhikha
Kesimpulannya……
“Sungguh, telah berlalu sebelum kamu sunnah-sunnah (Allah) kerana itu berjalanlah kamu ke segenap penjuru bumi dan perhatikanlah bagaimana kesudahan orang yang mendustakan (rasul-rasul)(137). Inilah al-Quran sesuatu keterangan yang jelas untuk semua manusia, dan menjadi petunjuk serta pelajaran bagi orang-orang bertakwa.(138)”
(surah Ali imran).

firman Allah dalam surah Al-Isra’ yang bermaksud:
“Dan kami tetapkan terhadap bani Israel dalam kitab itu, kamu pasti membuat kerusakan di bumi ini dua kali dan pasti kamu akan menyombong diri dengan kesombongan yang besar” (4)(surah al-isra’)
Freemason terdiri daripada dua perkataan iaitu ‘free”‘ dan “mason”. Free bermaksud merdeka dan mason pula ialah tukang bangunan. Keseluruhannya, freemason bermaksud tukang bangunan yang merdeka
Freemason adalah nama baru dari gerakan rahsia yanan seorang dilakukan oleh sembilan orang yahudi di Palestin pada tahun 37 masihi. Usaha Freemason ialah untuk melawan agama, penganut- penganutnya dengan cara pembunuhan seoramg demi seorang.
Tujuan freemason ialah untuk menghapuskan semua agama, menghapuskan sistem keluarga, mengkucar-kacirkan sistem politik dunia dan sering bekerja untuk menghancurkan kesejahteraan manusia dan merosakkan kehidupan politik, ekonomi, dan sosial negara-negara non-Yahudi atau Goyim (sebutan dari bangsa lain di luar Yahudi)
FREEMASON
THE END
Full transcript