Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

el cafè de la granota

trebal català 4t eso 2n trimestre
by

Ferran Balsebre

on 29 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of el cafè de la granota

El cafè de la granota Es diu així perquè aquest llibre explica una serie de contes, històries en plan irònic narrades per Jesús Moncada a
un bar de Mequinensa. Informe provisional sobre la correguda d'Elies En aquest capítol és un conte en que es narra la història d'un home en que fa una llarga correguda pels carrers del seu poble perquè la seva dona està malalta i necessita uns medicaments. Però ja es massa tard perquè està molt malalta, i la seva esperança no passa de mig dia. Així a d'anar a l'estació de busos corrents per dirli al que porta els medicaments desde lleida.
En aquesta correguda té una caiguda amb el sabater del poble. Personatges L'elies, el protagonista del conte, es el que corre pels carrers del poble.
EL cronista: era un personatge molt meticulós que li importaven molt els detalls.
El ferrer del poble, que tenia feina.
El forner, que descarregava sacs de farina i per al meu pensament, era una mica tafaner i el típic home de poble que es creu que ho sap tot.
El sabater, un home per a mi molt "rata" que es fixa molt amb els calçats de les persones Espais Les accions d'aquest capítol passen pels carrers del poble. Narrador Es un narrador extern Temps del capítol El temps intern del capítol són ben bé una 5 minuts, mentre qe el temps extern es a mitjans del 1985. Vocabulari El vocabulari d'aquest capítol era f`cail d'entendre pel context, però hi havia alguna paraula com ara algun ofici antic per exemple, agutzil, que seria com un secretari judicial actualment o baster que es com un sastre però en corretges.
Full transcript