Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Lindja e Industrise moderne

No description
by

Aureola Buzi

on 11 April 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Lindja e Industrise moderne

Faleminderit! Objektivat e Leksionit: Lindja e industrise moderne Studenti në fund të orës duhet të përcaktojë saktë termat: Industri, Revolucion dhe Revolucion Industrial
Të përcaktojë karakteristikat e industrisë
Të argumentojë gabimin në termin: Revolucion Industrial
Të analizojë aspektet Ekonomikë, Social dhe Rajonal Percaktimi i sakte i termave eshte fillimi i dijes -Sokrati- Industria Moderne- karakteristikat
perdorimi i gjere i makinerive qe punonin me energji mekanike
futja ne perdorim e burimeve te reja inorganike te fuqise, karburantet fosile
perdorimi i gjere i karburanteve qe nuk egzistojne ne natyre Industria eshte aktivitet ekonomik qe konsiston ne perpunimin e materialeve bruto dhe prodhimin e te mirave ne fabrika.
Revolucioni eshte nje ndryshim i plote, i papritur, i rendesishem.
Revolucioni Industrial eshte rritja drastike e outputit të të mirave të prodhuara me makineri që filloi në mes të viteve 1700.
Revolucioni Industrial: Pse term i gabuar? Nuk behej fjale per nje ndryshim teresor
Efekte anesore te konsiderueshme
Te ardhura kombetare relativisht modeste Revolucioni Aspektet Ekonomike: Sistemi ekonomik
Sektoret ekonomik
Zhvillimi teknologjik
Sistemi bankar
Subjektet ekonomike Aspekti Rajonal Mbreteria e Bashkuar Aspektet Ekonomike Sociale Rajonale Subjektet ekonomike Individi./Familja Firmat Roli i qeverise Taksa/ Subvensione Sistemi i taksimit Akti i flluskes Aspekti social: Ekonomi familjare
Higjena personale
Permirsim i te ushqyerit
Ndergjegjsim shendetsor
Migrimi & Emigrimi Anglia Skocia Irlanda Uellsi Punoi:
Arjola Buzi
Elma Cali
Yllka Sela
Full transcript