Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Miscarea periodica a Pamintului si a Lunii.Fazele Lunii.Ecli

No description
by

Livia Casian

on 9 February 2016

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Miscarea periodica a Pamintului si a Lunii.Fazele Lunii.Ecli

Aceasta drum prin spatiu al Pamantului se numeste orbita. Orbita Pamantului se numeste elipsa si semana cu un ou.Anul calendaristic este perioada de timp necesara Pamantului pentru a parcurge drumul sau complet in jurul Soarelui.Luna, care se invarte in jurul Pamantului parcurge un drum complet in jurul acestuia in 27 de zile si jumatate.
Sensul de rotaţie poate fi determinat pe baza uneia dintre următoarele reguli:
Dacă ne imaginăm că privim de sus Pământul uitându-ne spre Polul Nord, sensul de rotaţie este contrar mişcării acelor de ceasornic
Sensul rotaţiei Pământului este invers celei de mişcare aparentă a Soarelui, Lunii şi stelelor. Deoarece aceste corpuri par să se deplaseze spre vest pe bolta cerească, aceasta înseamna că pământul se roteşte spre est.
Aceste variaţii ale distanţei pe orbită provoacă modificări ale cantităţii de energie solară primită de la Pământ, dar ele nu sunt cauza propriu-zisă a succesiunii anotimpurilor. Sezonalitatea climatica a Terrei este generată de înclinarea axei polilor faţa de planul orbital. Din cauza mişcării de rotaţie, a formei sferice şi a înclinării axei sale, Pământul, în deplasarea sa în jurul Soarelui, expune părţi inegale astrului. Aceste poziţii diferenţiate individualizează anotimpurile, variabilitatea în raport de latitudine şi de anotimp, a zilelor şi a nopţilor, variaţiile ciclice ale elementelor orbitale (solstiţiu, echinocţiu, periheliu şi afeliu), ce conduc la modificări climatice pe perioade lungi de timp.

Luna:Satelitul nostru natural.
Din nefericire, perioada de revoluție a Pământului în jurul Soarelui, adică lungimea anului astronomic (365.24 zile), nu are legătură cu anul lunar (354.37 zile), sau 12 luni lunare a 29.53 zile.Şi aşa, la fiecare câțiva ani, calendarul lunar trebuie ajustat, de obicei prin adăugarea unei a 13-a luni, pentru a coincide cu anul solar.

Mişcarea Lunii pe sfera cerească era deja cunoscută în antichitate şi există multe dovezi că grecii, chinezii şi câteva civilizaţii din America de Sud puteau să prevadă eclipsele de Soare şi Lună.

Miscarea Pamintului
Pamantul, satelitul sau natural Luna impreuna cu toate planetele din Sistemul Solar se invart in jurul celui mai mare astru din sistem – Soarele.Miscarea de rotatie a Pamantului in jurul Soarelui se numeste miscare de revolutie. Ea are loc pe o linie imaginara din spatiu, de forma apropiata unui cerc, usor turtit.
Miscarea periodica a Pamintului si a Lunii.Fazele Lunii.Eclipsa de Soare si de Luna.
Luna Plină

în crestere

Prim Pătrar

seceră în creştere

Luna Nouă

seceră în descrestere

Ultimul Patrar

în descreştere

Luna Plină

Eclipsă Inelară de Soare

Eclipsă de Lună

Eclipsele totale de Soare sunt produsul unei coincidenţe extraordinare. Dimensiunile aparente ale Lunii şi Soarelui văzute de pe Pământ sunt identice. Soarele este de 400 de ori mai mare ca Luna, dar distanţa Pământ - Soare este de 400 de ori mai mare ca distanţa Pământ - Luna.
În timpul unei eclipse de Soare numai spectaculoasa coroană solară (periferia Soarelui) rămâne vizibilă.
Full transcript