Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

ELS EQUINODERMS

No description
by

on 10 December 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of ELS EQUINODERMS

ELS EQUINODERMS
ÍNDEX:
Què són?
10 Característiques generals.
Tipus d'equinoderms.
La nutrició.
La relació
La reprodució.
QUÈ SÓN?
Els equinoderms són un fílum d'animals deuteròstoms.
Són un dels grups més peculiars del regne animal, amb un tret molt característic, la seva simetria pentarradiada, i cefalització, sent els únics animals triblàstics sense cap.
Deuteròstoms--> Els deuteròstoms són un grup d'animals celomats amb simetria bilateral.
10 CARACTERÍSTIQUES GENERALS:
Marins.
Esquelet intern: format per petites plaques amb pues.
Simetria radial.
Viuen desplaçant-se lentament per les roques i la sorra.
Tenen òrgans i aparells exclusius.
No tenen un cap diferenciable.
La boca la tenen en la part inferior del cos.
Carnívors.
Invertebrats.
Sistema ambulacral
TIPUS D'EQUINODERMS
ELS ASTEROÏDEUS
ELS CRINOÏDEUS
ELS OFIUROÏDEUS
ELS EQUINOÏDEUS
LA NUTRICIÓ
Són animals carnívors que s’alimenten de crustacis i mol·uscs. L’aparell digestiu és un tub tortuós que comença a la boca, situada a la part inferior de l’animal, i que acaba a l’anus, a la part superior.
Alguns equinoderms per alimentar-se cobreixen amb el cos els mol·luscs i en separen les valves per introduor-hi l’estómac, que treuen a l’exterior a través de la boca.
Respiren o bé per mitjà d’unes petites branquies que projecten a l’exterior, o bé a través dels peus ambulucrals.
LA RELACIÓ
Exepte alguns crinoideus sèssils, tots els equinoderms són capaços de desafiar al mar i desplaçar-se de diferents formes. Molts utilitzen els peus ambulacrals.
Els asteroïdeus i equinoïdeus presenten unes estructures exclusives amb forma de pinça, denominades pedicelaris, que tenen diverses funcions, una d'elles es protegir a l'animal dels depredadors.
El sistema nerviós és una malla superficial, a la base de la pell o sota d'ella. Presenten concentracions: anell perioral i cinc nervis radials.
FET PER:
Paula Vicente
Ying Ying Fu
Madelin Velasquez
Adrià Serrano
LA REPRODUCCIÓ
La reproducció dels equinoderms sol ser de tipus sexual. Els sexes estan separats i els gàmetes s’explulsen dins l’aigua, on té lloc la fecundació i el desenvolupament de les larves. La majoria presenten un extraordinari poder de regeneració.
La fecundació es externa, perquè deixen anar la cèl·lules sexuals que, quan es troben amb una altre es junten i es produeix una larva.
Es tracta dels equinoderms més primitius, que hi ha algunes espècies que viuen fixes al substrat. El cos consisteix en una corona o calze del qual surten cinc braços prims amb una gran quantitat de ramificacions laterals que li donen aparença de plomes. El calze té una estructura semblent al cos de les ofiures i és unit al substrat mitjançant una tija ben desenvolupada, de tal manera que l'organisme s'assembla més a una flor que a un animal, d'aquí el nom de lliris de mar amb el qual se'ls coneix vulgarment. La boca es troba a la part superior del calze, i a causa dels moviments que realitzen els braços que la rodegen captura el plàncton amb el qual s'alimenta.
In
clouen els lliris de mar.
Els asteroïdeus (Asteroidea) són una classe d'equinoderms amb el cos aplanat format per un disc pentagonal amb cinc o més braços, i amb els conductes ambulacrals.
Com la resta d'equinoderms, els asteroïdeus tenen simetria pentaradial. Tenen un endosquelet calcari i un sistema ambulacral que els serveix per a la locomoció, la captura d'aliments i la respiració.
Presenten fecundació externa i sexes separats, hermafroditisme. També tenen reproducció asexual, amb un alt poder de regeneració, que pot ésser causada per una escissió discal o braquial, en la qual es regenera tot l'animal a partir d'un sol braç, com les estrelles de mar.
Són bentòniques i habiten els fons marins, de fang, de sorra, sobre les roques i enmig de les algues. depredadores i carnívores, s'alimenten de mol•luscs bivalves, crustacis, i altres equinoderms.
Els ofiuroïdeus (Ophiuroidea) són una classe d'equinoderms que semblen amb els individus de la classe asteroïdeus o estrelles de mar. S'alimenten principalment de joves mol•luscs i d'anèl•lids, i de restes orgàniques que troben en els fons marins. Els seus cinc braços són fins, el disc central és més petit i ben individualitzat i no posseeixen anus; el material de rebuig s'elimina per la boca.
Els equinoïdeus (Echinoidea) són una classe d'animals equinoderms, coneguts de forma genèrica com a eriçons de mar, garotes, garoines, paparinells o bogamarins. El seu cos és de forma d’un globus, semblants a un globus irregular, i recobert de punxes mòbils més o menys gruixudes. La grandària de la «closca», anomenada testa pot estar entre 3 i 10 cm, segons les espècies.
També tenen peus ambulacrals que els ajuden a arrossegar-se i a fixar-se al substrat. També s'ajuden, a manera de rems, amb el moviment de les espines.
Asexual:
Fragmentació
Individu progenitor
La estrella regenerarà el braç perdut
Del fragment sorgeix una nova estrella
Sexual:
Algunes estrelles de mar, que poden reproduir-se asexualment, ho fan mitjançant fragments del seu cos, a partir dels quals es formen noves estrelles completes.
En la reproducció sexual es produeixen gran quantitat d'ous, dels quals surten unes larves que després es transformen en adults.
FI
ELS HOLOTUROÏDEUS
A diferència del que passa en els altres grups, tenen un esquelet molt reduït que consta de diverses peces petites, de consistència tova i que romanen soltes entre si. Tenen forma allargada i no tenen braços, per la qual cosa se'ls coneix amb el nom de cogombres de mar. L'animal no descansa sobre el costat de la boca com passa amb els altres equinoderms, sinó sobre un dels laterals, que rep el nom de sola. La boca es troba en un dels extrems i és rodejada de peus ambulacrals transformats en tentacles, mentre que l'anus es troba a l'extrem oposat. Tenen generalment una coloració fosca i la seva mida és variable, poden fer des de 3 centímetres fins a gairebé 1 metre, en els casos extrems. Es desplcen lentament gràcies als peus ambulacrals que tenen a la sola, escombrant el substrat amb els tentacles i alimentant-se de la matèria orgànica que troben. La majoria de les holotúries són hermafrodites i, a diferència de la resta dels equinoderms, tenen una sola gònada que pot produir tant òvuls vom espermatozoides. Comprenen les holotúries o cogombres de mar.
.
Full transcript