Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

goochelen presentatie

No description
by

Jurre Kalksma

on 12 January 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of goochelen presentatie

Goochelen goochelen/ toveren Goochelen echt of niet??? goochelen kan je leren, toveren zal je nooit leren Als goochelaar moet je vingervlug zijn. Anders kan je truc mislukken. Vingervlug Om te goochelen heb je attributen nodig. Dat kunnen hele gewone dingen zijn. Zoals papier, lucifers, munten en touw. Het is ook handig om een grote cape te hebben. Daar kun je mee zwaaien en dat leidt de aandacht van de truc af.
Wist je dat een hoge hoed vaak geheime vakjes heeft? Zo laat de goochelaar een konijn verdwijnen en weer terug komen. Attributen Goochelen wordt soms ook op een slechte manier gebruikt. Zakkenrollers zijn ook vingervlug. Het spel balletje, balletje is heel gemeen. Je moet dan raden onder welk bekertje het balletje ligt. Maar de truc is dat degene die de bekers heen en weer schuift, het balletje in zijn zak heeft gestopt. Je kunt het spelletje dus nooit winnen.Als je meedoet ben je dus je geld kwijt. Oplichters, zakkenrollers De dingen die goochelaars doen zijn nooit echt!
Eigenlijk word je bij de neus genomen waar je zelf bij bent. Toch vinden mensen de trucs van goochelaars leuk. Juist omdat ze niet weten hoe het werkt. Vroeger werd er veel gegoocheld op kermissen en jaarmarkten. Een beroemde goochelaar die eeuwen geleden leefde was Dedi. Hij trad op voor koning Cheops van Egypte. Zijn truc was dat hij de kop van een gans afhakte en er later weer opzette. Onmogelijk natuurlijk, maar hij deed het zo dat het net echt leek. Andere beroemde goochelaars soorten trucs Een bekende truc is het verdwijnen van een assistente of het doormidden zagen van een assistente.Toch stapt ze even later gewoon weer uit de kist! Hoe het mogelijk is? Dat weten we helaas niet, anders is er niets meer aan. Betekenis goochelen Het woord goochelen komt van een aantal oude woorden, zoals guichelheil, giegel en gooc.
Guichelheil is een plant die gebruikt werd als geneesmiddel. Guichelheil betekent genezing van gekte. Guichel komt van het oude woord guich, dat iets geks doen betekent. Guichelen is gek doen. Gooc is een oud woord voor dom oor.
Het Duitse woord gaukeln betekent kunsten maken, zo zijn ze op het woord goochelen gekomen. Fred Kaps was vroeger de beroemdste Nederlandse goochelaar. Nu kennen we Hans Kazàn en Hans Klok. Een bekende Amerikaanse illusionist is David Copperfield. Hij heeft eens een trein en het Vrijheidsbeeld in New York laten verdwijnen Hans klok Vragen:
1. Welke goochelaar heeft voor koning Cheops van Egypte gegoocheld?
Wat goochelde hij?
2. Welke twee Nederlandse goochelaars heb ik genoemd?
3. Met welke goocheltruc word je opgelicht en verlies je altijd?
4. Wat is het grootste voorwerp dat David Copperfield heeft laten verdwijnen? Zijn er nog vragen? Dit was mijn spreekbeurt. Het vrijheidsbeeld 93 meter met sokkel gewicht 225 ton
Full transcript