Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Web 2.0

La Web 2.0 és la representació de l'evolució de les aplicacions tradicionals cap a aplicacions web enfocades a l'usuari final. El Web 2.0 és una actitud i no precisament una tecnologia. La Web 2.0 es refereix a una nova generació de Webs basades en la c
by

ricard ollé

on 4 May 2010

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Web 2.0

Web 2.0 La Web 2.0 és la representació de l'evolució de les aplicacions tradicionals cap a aplicacions web enfocades a l'usuari final. El Web 2.0 és una actitud i no precisament una tecnologia.


La Web 2.0 es refereix a una nova generació de Webs basades en la creació de continguts produïts i compartits pels propis usuaris del portal.


La Web 2.0 ha generat una ampliació de la cua llarga dels continguts cap a la demanda d'informació de nínxol, originant una major inversió de publicitat segmentada en Internet.


Possiblement hagi escoltat en els últims mesos l'expressió Web 2.0 o expressions tals com xarxes socials, microformats tags, sindicació, RSS, MySpace, Wikipedia, Facebook, Flickr, Youtube, etc. Si és així, li recomano analitzar l'origen estratègic de totes aquestes expressions que representen aplicacions i elements de la Web 2.0.


La Web 2.0 es refereix a una nova generació de Webs basades en la creació de pàgines Web on els continguts són compartits i produïts pels propis usuaris del portal. El terme Web 2.0 es va utilitzar per primera vegada en l'any 2004 quan Dóna-li Dougherty d'O'Reilly Mitja va utilitzar aquest terme en una conferència en la qual parlava del renaixement i evolució de la Web.


Si hi ha una Web 2.0 necessàriament ha d'existir una Web 1.0 d'on evoluciona la primera. La Web 1.0 és la Web tradicional que tots coneixem i que es caracteritza perquè el contingut i informació d'un site és produït per un editor o Webmaster para després ser consumit pels visitants d'aquest site. En el model de la Web 2.0 la informació i continguts es produïxen directa o indirectament pels usuaris del lloc Web i addicionalment és compartida per diversos portals Web d'aquestes característiques.


En la Web 2.0 els consumidors d'informació s'han convertit en prosumidors, és a dir, en productors de la informació que ells mateixos consumeixen. La Web 2.0 posa a la disposició de milions de persones eines i plataformes de fàcil ús per a la publicació d'informació en la xarxa. AL dia d'avui qualsevol té la capacitat de crear un blog o bitàcora i publicar els seus articles d'opinió, fotos, vídeos, arxius d'àudio, etc. i compartir-los amb altres portals i internautes.


Tecnologies en la Web 2.0La infraestructura de la Web 2.0 està relacionada amb noves tecnologies que han fet que sigui més fàcil publicar informació i compartir-la amb altres llocs Web. D'una banda s'han actualitzat els sistemes de gestors de contingut fent que qualsevol persona que no sàpiga gens sobre programació Web pugui, per exemple, gestionar el seu propi blog. D'altra banda la tecnologia de la Web 2.0 ha evolucionat fins a crear microformats estandarditzats per a compartir automàticament la informació d'altres llocs Web. Un exemple conegut és la sindicació de continguts sota el format RSS (Really Simple Syndication) que ens permet accedir a fonts d'informació publicades en altres portals de forma ràpida i senzilla.
La Wikipedia: màxim exemple de la Web 2.0Al gener de 2001, un pròsper corredor de Borsa cridat Jimmy Wales es va proposar crear una gran enciclopèdia en Internet a través del coneixement col·lectiu de milions de persones aficionades i amb coneixements d'algun tema. Aquesta enciclopèdia seria d'accés gratuït i creada per tots els usuaris que volguessin contribuir. Wales va començar amb diverses dotzenes d'articles i un programa informàtic cridat wiki (paraula que significa 'ràpid'), Amb aquest programa els usuaris podien afegir, modificar i esborrar els articles escrits i publicats.


El model de la Wikipedia copia la filosofia de la Web 2.0. En lloc que un autor erudit o un grup d'experts escriguin tots els continguts del portal, la Wikipedia recorre a milers de persones de tot tipus, que van des dels veritables experts fins als lectors interessats, amb una gran quantitat de supervisors voluntaris que aproven i vigilen les entrades o articles ingressats.En 2001, la idea semblava desgavellada, però al dia d'avui la Wikipedia és l'enciclopèdia més gran del món. Wikipedia oferix més de 1 milió d'articles en anglès creats per més de 20.000 col·laboradors i més 280.000 articles en castellà. El millor de la Wikipedia comparat amb les enciclopèdies tradicionals de paper, és que la informació està actualitzada gràcies als aportis dels usuaris que constantment afegixen dades, enllaços a altres fonts, imatges, etc. La Wikipedia és una dels portals Web més visitats del planeta i la font més citada en la xarxa.


Conseqüències de la Web 2.0La Web 2.0 ha originat la democratització dels mitjans fent que qualsevol tingui les mateixes possibilitats de publicar notícies que un periòdic tradicional. Grups de persones creen blogs que al dia d'avui reben més visites que les versions onlinede molts periòdics. La Web 2.0 ha reduït considerablement els costos de difusió de la informació. AL dia d'avui podem tenir gratuïtament la nostra pròpia emissora de ràdio online, el nostre periòdic online, el nostre canal de vídeos, etc. A l'augmentar la producció d'informació augmenta la segmentació de la mateixa, el que equival que els usuaris puguin accedir a continguts quetradicionalment no es publiquen en els mitjans convencionals.


La cua llarga o 'long tail'de continguts s'ha ampliat considerablement amb l'evolució a la Web 2.0. El fet que cada usuari pugui accedir a la informació segmentada que li interessa ha fet que els mitjans de comunicació tradicionals com la televisió, ràdio i premsa hagin perdutprotagonisme. S'ha generat una migració dels mitjans tradicionals a Internet. Això porta com a conseqüència que la inversió en publicitat en Internet hagi augmentat considerablement en els últims anys. Quant a efectivitat de la publicitat, la Web 2.0 ha millorat el màrqueting viral o el màrqueting de boca a boca. Una opinió sobre un producte en un blog o agregador de notícies pot ser vist, transmès i compartit per milers d'usuaris en la xarxa.


Quan pretengui promocionar el seu lloc Web pensi en primer lloc que postura està prenent pel que fa a la Web 2.0. La seva empresa està aprofitant les noves oportunitats que oferix la Web 2.0 o es limitarà a veure-les passar pensant que serà una moda passatgera més en Internet. En l'actualitat està en boca de tots la Web 3.0 però, en realitat de quina es tracta, quines tecnologies amaga darrere aquest terme i, quines diferències, si hi ha alguna, existeixen entre les diferents versions que poden trobar-se de la Web.
Malgrat no ser un terme encunyat per informàtics, durant els últims anys Web 2.0 ha anat agafant més i més força, fins que ja no ens és rar veure com la meitat dels blogs, fòrums i pàgines d'Internet en general parlen d'ella com si hagués existit des de sempre.

Dia a dia la tecnologia avança, i la Web amb ella ha anat progressant any rere any. Les xarxes socials ja no són cap novetat per a ningú, les pàgines Web fa temps que van deixar de ser mers aparadors als quals anar a veure catàlegs de productes, el dinamisme en la Web és total i les aplicacions han abandonat l'escriptori dels nostres ordinadors per a llançar-se a Internet en forma d'eines colaboratives.


I és just en la cúspide de tot aquest moviment on neix la Web 3.0. La imaginació ens permet creure en pàgines, visibles des dels miralls de les nostres cambres de bany, capaces de recórrer la Web a la recerca de pàgines de notícies i mostrar-nos un resum de les notícies més importants de cadascuna.

En definitiva, d'això tracta la Web 3.0, de pàgines capaces de comunicar-se amb altres pàgines mitjançant processament de llenguatge natural i, és just aquí quan cobra sentit el nexe entre la Web Semàntica i la Web 3.0. Aquesta és la principal interpretació que es fa d'aquest terme.

Definir tota aquesta informació sobre la Web 3.0 serà la fi de la present pàgina, així com intentar explicar un per què de l'aparició d'aquest nou espai dintre del World WideWeb. Web 3.0 WEbs 2.0 3.0 anar a Ricard Ollé Navarro
Full transcript