Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

case studies

part 2
by

rand maani

on 14 November 2018

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of case studies

site plan
case 2
ground floor plan
case studies
kinder garden
groung floor plan
zoning
circulation
private
semi-public
public
bubble diagram
entrance
semi-public circulation
public circulation
private circulation
directors
office
kitchen
wc
wc
wc
class room
class room
class room
class room
sick bay
multi-purpose
room
store
section b-b
circulation
north elevation
solid and void
semi-public circulation
private circulation
public circulation
B
B
solid 90%
void 10%
local stone ,wood and wind
tower.
materials
pergola
what family house contains
small courtyards for privacy and shades
rooms contains 3 beds for 3 kids
living room
Shading pergola and norrow valley to protect from the harsh sun
Roof mounted solar panels they are used to provide domestic hot water.
Traditional wind tower ( malqaf) is used to enhance the benefits of summer breezes ,so the living area are mostly 4 meters.
Boundary wall to protect the village life,in the inside it is softly graded .
a scale that
suits both child
and adult
An interplay of solid and void.
Gradual Transition effect (this is introduced by series of space from the comfort house to the harsh nature of Aqaba)
Intersection between the village community an the Aqaba city.
all building are of compatible proportion (using Grid of (1.5) m )
variation in parapet height creates Horizontal rhythm
water tower creates a focal point
3.0m
6.0m
s.o.s children's village in Djibouti
Architects : Urko sanches
Location :Tadjoura,Djibouti
Year :2014
Area : 2600 meter sqr

location
surrounding
first floor plan
zoning
Sitting area
Play field
Parking
Play yard
Path
Houses
Houses’ entrance
Mosque
Main entrance
ground floor
first floor
circulation
bubble diagram
bedroom
bedroom
master
bedroom
court
court
bedroom
wc
wc
wc
court
living
room
living+
dining
strong connection
semi connection
weak connection
public
semi public
private
public
semi public
private
entrance
vertical circulation
bedroom
bedroom
wc
corridor
corridor
outdoor
stairs
bedroom
living
room
dining
section A-a
south elevation
A
A
north elevation
sitting area
small windows
narrow path
outdoor stairs
solid 85%
void 15%
materials
solid 80%
void 20%
concrete
glass
Providing privacy and
excellent ventilation.
Landscape
used for irrigation
Solar panels are used to provide domestic hot water.
Natural ventilation
by using wind catcher
tower
Narrow streets which creates shade
The houses in the village are closed to the outside; they look inwards, protecting residents from the elements.
dining room
bedroom
case 3
falatow jigiyaso orphanage
Architects :Gérard Violante
Location :Bamako, Mali
Area : 891.0 sqm


location
ground floor plan
first floor plan
zoning
A
A
section A-a
west elevation
solid 90%
void 10%
entrance
materials
Gabion cladding
stone
grills in order to allow natural ventilation and passive cooling.
“H”-shape concrete blocks. Then, the hollow centers of the blocks are filled with Banco:a recipe of mud and grain husks.
Self-Sufficient
the whole design of the orphanage
is based on three principles that
would guarantee a good comfort in
the building.
Electricity is produced by means of photovoltaic panels and water drawn from a 70 m depth nearby well
surrounding
sun and wind path
water waste management
provides water for fish farming
Creating a shelters for the children
and protect the room From direct solar
gain and allow natural ventilation
benefits
-Education for the children in the fields
of market gardening and fish farming This
system can save a lot of the cost of the
project
-This system can save a lot of
the cost of the project
provides water for agriculture
case 4
-Architects :Aldo van Eyck
-Location :Amsterdam
,The Netherlands
-Project Year:1960


location
Amsterdam Orphanage

amestardam
circulation
Pedestrian and car
circulation

entrance

ground floor plan
1- children 10-20
2- children 0-10
3- administration offices
4- department head
5- utilities
6- courtyards
7- outdoor play areas
8- main kitchen
9- party room

bubble diagram
staff
privet
public
privet
services
Details plan
bedroom area
activities area
Bed rooms from(0-10)
Area 507 m2

Bed rooms from (10-20 )
Area 510m2

first floor plan
1- Children bed room
2- meeting room
3- resident stuff room

1
1
1
2
3
bubble diagram
private
space
public
kids space
court

zoning
3
elevation
solid and void
solid 30%
void 70%
8.7m
materials
concrete
glass
brown brick
bubble diagram
circulation
done by :
rand maani 0144689
israa atallah 0144569
asmaa al shanti 0142029
tasneem mansi 0145668
rawan rababaa 0145122
marah erzeqat 0142068
aseel al banna 0145196

private circulation
vertical circulation
8.7m

section a-a
natural light enters
in two ways
sky light
glazed glass
gives natural light to the building
allows the user to see good views and provides lots of light to the orphanage building
The building is constructed out of two sizes
of modules, a smaller size for the residences,
and a larger size for community spaces

play area
The play areas will
differ depending on the
age of the children of similar
ages to bond .
Squares are divided into two parts,
one for adults and one for kids.

the Amsterdam municipal orphanage ,
was built of the idea of spaces for
children to live and grow and play in .
The building is a collection of unique
spaces joined together by segmented
hallways or indoor streets. One side of these hallways follow along the glazed exterior wall as allow easy access to the numerous courtyards.
interior shots
This project designed to load 125 child , children's from Families disassembled ,average age from ( 1-20) years
And to lodging the Employees from ( 20-30 ) years

standers
Full transcript