Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Així vivien els egipcis

No description
by

ANNA MARSINYAC

on 10 March 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Així vivien els egipcis

La vida al camp
Fa 5.000 anys es va desenvolupar la societat egípcia. A l'antic Egipte, la majoria de la població vivia al camp. Ocupaven les terres situades a la riba del ........ .......... perquè eren molt fèrtils.
La terra, les collites i el vestiar eren propietat del ..........., el seu rei, que també era considerat un déu. Els pagesos i els esclaus treballaven per a ell i per als .............
La vida a les ciutats
A Egipte hi va haver grans ciutats, que van créixer a la riba del riu Nil.
En uns barris vivien les persones més riques i poderoses, com ara els .......... i els .............. Residien en grans cases envoltades de jardins, que estaven construïdes amb maons i fusta. A l'interior hi havia moltes habitacions decorades amb pintures.
En uns altres barris hi vivien els artesans i els comerciants. La majoria dels .............. eren escultors, ceramistes i fabricants de lli, que era la tela amb que es feien els vestits. Els ........... venien productes. Com que els egipcis no coneixien la moneda, practicaven la ............., és a dir, canviaven uns productes per uns altres.
A les ciutats també hi havia ..........., on atracaven els vaixells de la que navegaven a través del riu Nil i del mar Mediterrani.
Com viatjaven
El Nil era una via de comunicació important per als egipcis. Per les aigües d'aquest riu es desplaçaven .......... petites i ........... de ............ que transportaven persones i mercaderies.
Per desplaçar-se per terra feien servir ......... de camells i ............. tirats per bous i mules.
Els pagesos
Els ............ vivien de manera humil. Les cases eren petites i estaven fetes de ..............., que eren maons d'argila barrejada amb palla i cuits al sol. Les famílies estaven formades per una parella i els seus fills i tots treballaven fins i tot els infants. La feina era molt dura i es repartien les tasques: els homes llauraven, les dones sembraven i entre tots recollien la collita.
Conreaven .............., ............... i ................. Amb el raïm fabricaven vi i amb l'ordi feien cervesa, la seva beguda preferida. Per treballar el camp feien servir ............., ............. i .............. tirades per bous
Així vivien els egipcis
El riu Nil

Gràcies
Full transcript