Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

SMTTE model

No description
by

Rasmus Nedergaard

on 15 November 2012

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of SMTTE model

Cirkus Vi laver cirkusforestilling til opvisning ved sommerfesten. Alle børn skal være en del af
forestillingen. Forestillingen skal foregå til børnehavens 70 års fødselsdag for forældre og den efterfølgende fredag for bedsteforældre.

Vi laver cirkus, fordi det er vigtigt at være med i et fællesskab, som har et fælles mål. Alle skal føle ejerskab af forestillingen. Børnene inddrages og tilskyndes at være aktive deltagere i processen. Der skal være cirkus over hele institutionen. Børnene skal øve sig i at stå frem foran et publikum.

De skal tage nogle valg og lære at arbejde udfra dette og måske derved overskride nogle grænser.

Børnene skal lære at give og modtage anerkendelse.

Vi skal lære en cirkussang. Mål: Start med at spørge børnene, hvad de ved om cirkus.

Besøge cirkuspladsen, når Danebrog er på besøg.
Læse historier og arbejde i deres faste grupper
Børnene skal vælge, hvad de vil optræde med i cirkus. En af gangen. Tiltag: ”skyerne ligner et cirkustelt”

Cirkussangen bliver sunget til alle lejligheder.

Børnene leger spontant cirkus og inviterer til forestilling.

Alle ved, hvilken rolle, de har i forestillingen og fortæller det til alle. Tegn: Inden starten hængte vi sammenhæng og mål op på opslagtavlen, så forældrene kunne følge med i, hvad vi ville med temaet. Der har været billeder og tekst fra alle aktiviteter i grupperne. Dokumentationsskærmen har kørt med billeder fra øvedage o.lign. Der er lavet sider til børnenes mapper med øve og forestilling. Dokumentation Det har været et godt og spændende forløb, hvor hele institutionen som planlagt har været involveret i forløbet.

Vi havde forberedt nogle spørgsmål som vi ville stille børnene før og efter forløbet. Vi optog det hele på video, men vi fik ikke meget ud af det. Børnene snakkede ikke meget. Næste gang skal
vi være bedre til at lave spørgsmålene og være mere konkrete i hvad vi ønsker at opnå. Evaluering: De seks lærerplanstemaer Alle har været en del af cirkus.
Nogle af børnene har oplevet deres begrænsninger og overskredet dem med hjælp fra voksne.
Én ville gerne være en sjov hest, men da der var publikum på opgav hun. Hun blev så meget lettet, da hun fandt ud af at optræde på egne præmissere.
Det var vigtigt at alle deltog i forestillingen.
Langt de fleste børn og voksne glædede sig til forestillingen og oplevede sig som en vigtig del. Alle stod ved de valg de foretog. Barnets alsidige personlige
udvikling Alle var vigtige i forestillingen og ydede deres bedste. Der blev dannet nye venskaber på tværs af de sædvanlige gruperinger.Alle var vigtige i forestillingen og ydede deres bedste. Der blev dannet nye venskaber på tværs af de sædvanlige gruperinger.
Hele institutionen var aktivt deltagende i forstillingen og forberedelserne.
Næsten alle børnene havde deres forældre og bedsteforældre med de dage til forestillingen. Sociale kompetencer Vi havde på forhånd sat nogle focusord, som børnene gerne skulle lære:
Arena
Jonglør
Cirkustelt
Linedanser
Klovn
Vi har efterfølgende erfaret at det er ord, som børnene bruger aktivt i børnehavn.
Cirkussangen som alle børn har taget til sig, har vi hørt mange gange i mange forskellige sammenhænge.
Bogen som vi havde valgt viste sig at være for svær, så det var mest snakken i grupperne, som børnene fik noget ud af. Sprog Børnene lærte om cirkuskultur og om at flytte hele tiden. De oplevede at skulle skifte i forskellige roller eks. Klovn/barn. Vi snakkede om vores gamle børnehave som fyldte 70 år, hvordan man holder fødselsdag når man bliver gammel.
Børnene var med til at lave udsmykning og hvad de skulle have på.
Børnene var med til at pynte op til bedsteforældredag, og gøre det hyggeligt og pænt. Kulturelle udtryksformer
og værdier Børnene oplevede, at de skulle bruge deres krop til at udfylde de roller, som de havde valgt til forestillingen. De oplevede glæden ved bevægelse som hørte med Krop og bevægelse Skiftende vejr, som gjorde at vi var nødt til at flytte spisningen til indendørs lokaler. Natur og naturfænomener Børnemiljø Børnehaven dannede ramme for forestillingen, derfor var det vigtigt, at selve forestillingen forblev i børnehaven trods vejret. Fysiske Der var mulighed for at være med på egne præmisser, det skulle være grænseoverskridende, men

indefor de rammer det enkelte barn havde. Psykiske Børn og voksne arbejdede sammen om at danne nogle rammer, som vi selv fandt flotte og var stolte af. Æstetiske Børnene siger, at det var sjovt. De var tilfredse med deres roller. De syntes, at det var en god fest. Børneperspektiv
Full transcript