Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Lënda: Histori

No description
by

Andi Dërguti

on 20 November 2013

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Lënda: Histori

Lënda: Histori
Në Athinë fëmijët që kur lindnin e deri në moshën 7 vjeç edukoheshin në shtëpi. Kur fëmijët i mbushnin 7 vjeç e deri në moshën 14 vjeçare arsimoheshin në shkolla private. Ata ishin të detyruar që të paguanin taksa për të mësuar shkrimin, leximin, llogaritjen, por edhe për të marrur njohuri nga letërsia, muzika, historia, filozolofia dhe dituri të tjera.
Nga mosha 15 vjeçare deri në moshën 18 vjeçare shkonin në shkolla dhe merrnin më shumë dituri, kryesisht nga arti ushtarak.
Edukimi i fëmijëve në Spartë
Në Spartë, edukimi i fëmijëve ishte shumë më ndryshe se ai në Athinë. Nga mosha 7 vjeçare fëmijët, jo vetëm që mëonin gjërat teorike por mësonin artin ushtarak.
Kjo do të thotë që spartanët ishin më shumë të interesuar për ta bër ushtrinë e tyre më të madhe.
Përmbledhje, Mësimi: Edukimi i fëmijëve në Greqinë e vjetër
Edukimi dhe shkollat në Athinë
Nga shkollat greke dolën dijetarë të njohur
Nga shkollat greke dolën dijetarë nga shumë fusha të dijes, që nga autorët e veprave dramatike, siç ishin Eskili, Euripdi, Sofokliu dhe Aristofani. Kurse filozofët më të njohur ishin: Talesi, Herakliti, Demokriti, Platoni, Aristoteli etj.
Arkitektët dhe skulptorët lanë shumë vepra të ndryshme, si pallate, tempuj të ndryshëm etj.
Full transcript