Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

GALOTXA I GALOTXETES

No description
by

Sara Sánchez Chornet

on 17 May 2017

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of GALOTXA I GALOTXETES

GALOTXA I GALOTXETES
Galotxa
La galotxa es una modalidat de pilota valenciana d'estil directe que te unes regles similars a las de la escala i corda, diferenciant-se en que la galotxa es juga sempre al carrer. Aquesta modalitat no conta amb jugadors professionals i es molt practicada sobre tot en el comarques de l'Horta de València, Camp de Morvedre, Ribera Baixa, Ribera Alta, Marina Alta i Marina Baixa.
Regles
Les regles son les mateixes que les d'escala i corda, adaptant-se a forma a les diferents condicions de la cancha que encara son més similars que las d'aquesta a las del tenis. La partida es juga al carrer, es disputa generalment entre dos equips de tres pelotaris en un carrer sobre es colga una corda a lo "ANCHO" a una altura aproximandament de dos metres.
Galotxetes
Pilota
Cancha
Les partides de galotxa es disputan al carrer. Aquest carrer ha de ser plana i sol tindre unes dimensions ligerament menors a les d'un trinquet contant amb uns 7 u 8 metres de grossor i uns 50 metres de llarg, aquestes medides varien segon la localitat.

Les galotxetes son una modaitat de pilota valenciana d'estil directe que es disputa uno contra uno o dos contra dos. Aquesta modalitat va sorgir durant el segle XIX tras el hundiment del sostre d'una cuadra que va ser realitzada com la primera cancha en l'historia de les galotxetes, anteriorment es disputava en diverses localitats de la comarca del Vinalopó Mitja i que actualment es troba circunscrita a les localitats de Monòvar i Pinoso. La manera de contar els tants i de jugar es similar a la del tenis 15,30, val i joc. Cada joc vale un punt i les partides es terminen quat un dels dos equips logra dotze punts. Es consegueix un tanto quant un jugador no pot tornar la pilota al camp contrari per damunt de la red tras un bot com maxim. També es pot lograr un punt, aquesta vegada a favor, si es introdueix la pilota en un dels caixons per tal fin en cada de les esquines de la cancha.
Cancha
Les partides de galotxetes es disputen en la cancha coneguda com Galotxeta o galotxas. Aquesta cancha te uns vint metres de llarg per tres de grossor, contant amb una red destensada que separa els dos camps.
Full transcript