Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Atemptats a liceu

No description
by

on 5 May 2015

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Atemptats a liceu

Liceu
Bomba del Liceu
Què és?
Com es va arribar a aquest atemptat?
CNT
Santiago Salvador Franch
Atemptats a liceu o Bomba del Liceu
Va ser un atemptat produït amb bomba dins de la platea del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, l'any 1893.
La postguerra va afectar negativament el sector econòmic espanyol, repercutint en les condicions de vida i treball dels obrers, a la vegada que generant nous conflictes socials. Només a Catalunya van haver de tancar 140 empreses del sector tèxtil.
És una unió confederalde sindicats autònoms d'ideologia anarcosindicalista d'Espanya .És una organització que ha tingut un paper molt significatiu dins dels moviments socials relacionats amb l'anarquisme .
Fundada a Barcelona l'1 de novembre de 1910 al desaparegut Palau de les Belles Arts .
Después de un periodo de dispersión, la Federación de Trabajadores de la Región Española desapareció, para ser reemplazada por la Organización Anarquista de la Región Española... Esta organización entonces cambió, en 1890, al Pacto de Ayuda y Solidaridad, el cual fue por sí mismo disuelto en 1896 debido a la represiva legislación en contra del anarquismo separándose en varios núcleos y sociedades de trabajadores autónomas... Los restos que quedaron del FRE dieron origen a la Solidaridad Obrera en 1907, la antecesora directa de la CNT.
Juan Gómez Casas
El Liceu no va tornar a obrir fins al 18 de gener de 1894 amb uns concerts dirigits per Antoni Nicolau. Poc després, es van representar per primer cop L'amico Fritz, de Mascagni, i Manon, de Massenet, amb Hariclea Darclée com a protagonista.
Va néixer el 1865 a Castelserás , un poble de Terol. Persona extremista des de la infància , es va escapar de casa als 13 anys , després d'intentar matar el seu pare amb un revòlver . Es va dedicar a robar i més tard quan vivia a Barcelona , canvi els ideals carlins pel anarquistes, trobant una causa que justifiqués les expropiacions . El van detenir a Castellote per robatori. L'any 1893 estava completament integrat en els grups anarquistes de l'època.
Full transcript