Loading presentation...

Present Remotely

Send the link below via email or IM

Copy

Present to your audience

Start remote presentation

  • Invited audience members will follow you as you navigate and present
  • People invited to a presentation do not need a Prezi account
  • This link expires 10 minutes after you close the presentation
  • A maximum of 30 users can follow your presentation
  • Learn more about this feature in our knowledge base article

Do you really want to delete this prezi?

Neither you, nor the coeditors you shared it with will be able to recover it again.

DeleteCancel

Мюнхенската конференция

No description
by

Tanq Stoinova

on 9 March 2014

Comments (0)

Please log in to add your comment.

Report abuse

Transcript of Мюнхенската конференция

Западните страни
Последици от споразумението
Германски присвоявания
През 1938 година Полша в ултимативна форма иска от Чехия да ѝ се предаде Тешинската област, чехословашкото правителство се принуждава да приеме условията на ултиматума.
Западните страни се съгласяват да предадът Чехословакия на Германия, защото искат да избегнат насочването на Хитлер кам западните страни. Те предават нещо, което не е тяхно.
Западните страни се съгласяват с германското искане за анексиране на Судетската област, а после и на цяла Чехословакия. След 2 дни е подписано и Мюнхенското споразумение, уреждащо това. Малката страна е поканена само да подпише.
През нощта на 30 септември 1938 г. Чембърлейн, Даладие, Мусолини и Хитлер подписват Мюнхенското споразумение. След това в залата, където е подписано споразумението, се допуска чехословашката делегация.
Подписване
Хитлер желае присъединяването на Судетската област от Чехословакия към Германия.
Мюнхенската конференция
През 29-30 септември 1938г. в Мюнхен по инициатива на Хитлер се провежда среща между ръководителите на правителствата на Великобритания, Франция, Германия и Италия. Въпреки обещанието в писмото до Чембърлейн обаче чехословашките представители не са допуснати до обсъждането на споразумението.
След влизането им правителствата на Великобритания и Франция оказват натиск на правителството на Чехословакия, така че, чешкото правителство без съгласието на Националното събрание приема даденото споразумение.

Мюнхен
Причини за действията на запада
Tanya Stoinova
На 19 март правителството на СССР връчва нота на Германия, където заявява за своето непризнаване на германската окупация на части от територията на Чехословакия.
През март 1939 година Германия окупира останалата от Чехословакия част, включвайки я в състава на Райха под името „Протекторат Бохемия и Моравия“. В ръцете на Германия попадат значителни запаси от въоръжението на бившата чехословашка армия.
Full transcript